Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ a ya son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur

Bu haber kez okundu.

Deprem Tazminatları İdari Yargıda!

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi olan deprem sonrasında Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük bir yıkım meydana gelmiş, binlerce can kaybı yaşanmış ve binlerce vatandaşımız yaralanmıştı. Depremin ardından 12.05. 2023 tarih ve 32188 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7267 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın “Tazminat” başlıklı 1. maddesinin 1. fıkrası ile; “6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana İlinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır İlinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri ve Elazığ İlinin Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışmakta olup, karar içeriğinde sayılan personele, 6/2/2023 tarihinden itibaren 6 ay süreyle 2.059,99 TL tazminat ödenmesi” yönünde düzenleme yapıldığı açıklandı.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEBİ

Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde görev yapan kamu görevlilerine tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verilmesine rağmen depremden etkilenen illerden biri olan Elazığ’ın 5 ilçesinin kapsam dışında kalması mahkemelik oldu. Mağduriyetin giderilmesi adına Genç Sağlık Sendikası, girişimleriyle ‘yürütmenin durdurulması’ talebiyle Danıştay’da dava açıldı.

Depremlerden etkilenen yerlerdeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmış, karar kapsamında Elazığ’ın Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban, Sivrice İlçeleri kapsam dışı bırakılmıştı. Genç Sağlık Sendikası Elazığ İl Başkanı Timur Gök, depremin merkez üssüne daha yakın olan ilçelerin kapsam dışı tutulması ve personellerin tazminattan muaf olması üzerine Danıştay’da dava açıldığını duyurdu.

“DEPREMDEN ETKİLENEN TÜM İLLERDE TAZMİNATIN ÖDENMESİ TALEP EDİLDİ”

Danıştay’a taşınan davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Genç Sağlık Sendikası Elazığ İl Başkanı Timur Gök, “6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi ciddi ölçüde etkileyen deprem felaketinin ardından deprem bölgelerinde görev yapan kamu görevlilerine tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verildi. Karar, 12.05.2023 tarihli ve 32188 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin uygulama depremden etkilenen Elazığ’ın Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban, Sivrice ilçeleri ve bağlı yerleşim yerlerinde kapsam dışında bırakıldı. Genç Sağlık Sendikası girişimleri ile meydana gelen mağduriyete ilişkin Danıştay’da dava açıldı. Açılan davada, tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin uygulamanın kapsamı dışında bırakılan ilgili ilçelerde çok yıkım olmamasına rağmen, depremden zarar gören yerleşim yerlerinden oldukça göç aldığı ve bu da orada çalışan personele deprem tazminatı ödenmesi gerektiğini kanıtlar nitelikte olduğu belirtilerek deprem tazminatının depremden etkilenen tüm illerde şart aranmaksızın ödenmesi talep edildi” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol