Öne Çıkanlar elazığyerelhaber google SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber

Bu haber kez okundu.

DEPREMİN KAHRAMANI: GAMZE HEMŞİRE!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki yüzyılın en büyük doğal afeti hepimizi çok derinden etkiledi. 10 İli derinden etkileyen yüzyılın en büyük felaketine Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yakalanan Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır İl Sorumlusu Recep Koca, deprem anında görevli personel Gamze Hemşirenin hastalar ile yakından ilgilenmesini övgü dolu sözler ile anlattı. Koca, deprem günü klinikte çalışan Gamze Hemşirenin deprem anında hastaları motive edip moral vermesini takdir ile izlediklerini aktardı.

"GAMZE HEMŞİRE HASTALARIN MAL EMNİYETİNİ SAĞLADI"

Gamze Hemşirenin, deprem günü bir yandan hastalara moral ve motivasyon verirken, bir yandan da evine gitmek isteyen hastalara yardım ettiğini belirten Recep Koca; “Ağır ve yaşlı hastalar için canhıraş çalışırken oksijen tüpüne bağlı hastalarla yakından ilgileniyor, odasını terk eden hastaların özel eşyalarına bir zarar gelmesin diye odalarının kapılarını kilitleyip hastaların mal emniyetini sağlıyordu." dedi.

"TAKDİRE ŞAYAN BİR PERFORMANS GÖSTERDİ"

Gamze hemşirenin klinikteki hastalar ile gayretli bir şekilde ilgilenmesinden övgü dolu sözler ile bahseden Koca, “Deprem günü, Hastaların çoğu kendi isteğiyle hastaneden ayrılmıştı. Hastanede üç tane oksijen tüpüne bağlı iki tane de Gamze hemşireye yardım eden gönüllü hasta kalmıştı. Gamze hemşire ise bütün odaları tek tek kontrol edip rapor hazırlıyor, kalan hastaların tedavisini yapıyordu. Klinikteki hastaların can ve mal güvenliğini sağlayan Gamze Hemşire hastanenin acil servisine giderek ilgililere “efendim bir ihtiyaç var mı? Nasıl yardım edebilirim?” diyerek sağa sola koşuşturuyordu. Takdire şayan bir performans gösteren Gamze Hemşireye çok teşekkür ederim. Allah kendisinden razı ve hoşnut olsun. Rabbimiz böyle gayretli, merhametli ve metanetli insanımızın sayısını artırsın." dedi.

EN FEDAKAR MESLEK GRUBU SAĞLIKÇILAR

Sağlıkçıların son dönemlerin en çok fedakarlık yapan meslek gruplarından biri olduğunu gördükleriyle anlatan Başkan Koca, depremin yaşandığı o anı anlatabilmemiz mümkün değil. Sağlıklarına kavuşmak için Hastanede tedavi olmaya gelen insanlar deprem olur olmaz tedavilerini hiç sayıp canlarını kurtarma adına hastaneyi boşaltmaya başladılar.

BAŞHEKİME DE YÜREKTEN TEŞEKKÜR

Allah korusun yaşanan panik ve korkudan dolayı insanlar birbirlerini ezebilirlerdi ancak Gamze Hemşire ve sağlık personellerinden Alper isimli görevlinin sakin ve metanetli davranışlarıyla hastalar doğru yönlendirildi ve hiçbir tatsız olay yaşanmadan Hastaneden çıkmak isteyenlerin tahliyesi gerçekleştirildi. Depremin hemen ardından Hastane Başhekimi Sayın Prof.Dr. İrfan Kaygusuz’un da bütün katları gezerek hastalara moral vermesi hastalar tarafından takdirle karşılandı. Sayın Kaygusuz nezdinde Fırat Üniversitesi Hastanesi personelini özellikle de Gamze hemşireyi yürekten kutluyor teşekkürlerimi sunuyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol