Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Depremzedeler nasıl oy kullanacak? İçişleri Bakanlığı 'adres'i gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinden sonra, deprem felaketinden etkilenen bölgelerdeki afetzedelerin nasıl oy kullanacağı tartışma konusu olmuştu. Depremin ardından evleri yıkılan, hasar gören ya da panikleyen çok sayıda vatandaş bölgeyi terk ederek başka şehirlere göç etti. Evini kaybeden ve geçici konaklama bölgelerinde ikamet etmeye devam eden depremzedeler de adres bildiriminde değişiklik olup olmayacağını merak ediyordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da yeni bir yasal düzenlemeye gerek olmadığı, mevcut kanunların uygulanacağını belirttiği konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı kafalardaki soru işaretlerini giderdi. 

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ E-DEVLET VE NÜFUSMATİKTEN YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, afetzede vatandaşların adres değişiklik işlemlerini yapabilecekleri noktaları kamuoyuyla paylaştı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, afetzedelerin mağduriyetinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesi yerleşim yeri adresi depremden etkilenen şehirlerdeki vatandaşların diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini, nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-devlet ve nüfusmatikler üzerinden gerçekleştirebilmesine imkan sağlandı.

KARAVAN VE ÇADIRLAR ADRES OLARAK GÖSTERİLEBİLECEK

Ayrıca Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesi'nin 7'nci maddesinin 4'üncü fıkrasına istinaden, doğal afet sonucu yerleşim yerlerinin kullanılamayacak hale gelmesinden dolayı afetzedelerin yerleşmeleri için gösterilen karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi gibi yerlere de nüfus müdürlükleri, e-devlet ve nüfusmatikler üzerinden yerleşim yeri adres beyanı yapılabilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol