Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

DESTEK ÖDEMELERİ AÇIKLANDI

2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2023 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında destek miktarları belli oldu.

"2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2023 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Elazığ’da desteklenecek ürünlerin ilçe bazında dağılımı ve çiftçilere ödenecek tarımsal destekler de belli oldu.

ELAZIĞ VE 10 İLÇEDE DESTEKLENECEK ÜRÜNLER

Ağın’da arpa, aspir, buğday, mercimek, nohut, yem bitkileri Alacakaya’da arpa, aspir, buğday, nohut, yem bitkileri Arıcak’ta arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, nohut, yem bitkileri Baskil’de arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, yem bitkileri Karakoçan’da arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, yem bitkileri Keban’da arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, yem bitkileri Kovancılar’da arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, yem bitkileri Maden’de arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, yem bitkileri Elazığ Merkez’de arpa, aspir, buğday, mercimek, nohut, yem bitkileri, kuru fasulye, kuru soğan Palu’da arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, yem bitkileri Sivrice’de arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut, yem bitkileri ürünlerinin destekleri sağlanacak.

ÇİFTÇİLERE ÖDENECEK TARIMSAL DESTEKLER İSE ŞÖYLE;

ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 75 lirası mazot ve 46 lirası gübre olmak üzere toplam 121 lira, çeltik, kütlü pamuk için 250 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere 271 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 75 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere toplam 96 lira, kanola için 88 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere toplam 109 lira, aspir için 76 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere 97 lira, patates, soya için 125 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere 146 lira, yağlık ayçiçeği için 88 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere 109 lira, dane mısır, fındık ve diğer ürünler için 62 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere 83 lira, kuru soğan, yaş çay ve zeytin için 63 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere 84 lira destek verilecek. Nadas için de dekar başına 38 liralık mazot desteği sağlanacak. Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 50 lira destek olunacak. Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 10 ila 100 lira destek ödemesi yapılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol