Öne Çıkanlar elazığyerelhaber SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber yeniufuk elazığyeniufuk

Bu haber kez okundu.

DEV PROJESİYLE ADAY!

Ak Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Hasan Kaya,  üç tarafı sularla çevrili olmasına rağmen balıkçılık sektöründe emeklerinin karşılığını bulamayan Elazığ’ı, kuracakları entegre tesis ile Türkiye’nin en önemli balık üssü haline getireceklerini belirtti…

İş İnsanı Hasan Kaya, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AK Parti'den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklarken, hayata geçirmeyi düşündüğü ilk projesini de kamuoyuyla paylaştı. Mesleki tecrübelerine güvendiğini aktaran Milletvekili aday adayı Kaya, Elazığlılardan destek beklediğini ifade etti. Elazığ ekonomisine ciddi bir gelir sağlayacak projenin hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Kaya, hayata geçirecekleri projenin şehre yıllık 1 Milyar dolarlık ek gelir oluşturacağını söyledi…

ELAZIĞ, TÜRKİYE’NİN BALIK ÜSSÜ OLACAK

Elazığ ekonomisine kazandıracakları entegre tesisle bölge halkının hem işsizlik probleminden kurtulacağını hem de emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacağını kaydeden Ak Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Hasan Kaya, “Balıkçılarımızın avladığı balıklar kuracağımız entegre tesisle Elazığ’da işlenecek. Şimdi avlanan balıklar, ucuz fiyatlara il dışına satılıyor. Elazığ ekonomisine kazandıracağımız entegre tesisle bölge halkı hem işsizlik probleminden kurtulacak, hem de emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacak. Üç tarafı sularla çevrili olmasına rağmen balıkçılık sektöründe emeklerinin karşılığını bulamayan Elazığımız, bundan sonra Türkiye’nin en önemli balık üssü haline gelecek. Şehir ekonomisine her yıl 1 Milyar Dolar’lık katkı sağlamak hedefindeyiz.” dedi.

*5 KURUMLA BAĞLANTILI OLACAĞIZ

Elazığ Valiliği öncülüğünde, Fırat Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğü kontrolünde TKDK ile KOSGEB olmak üzere 5 kurumla birlikte koordineli çalışacaklarına vurgu yapan Kaya, “4 boyuttan kastımız; yem, lojistik, işleme ve alternatif tür. Bunlar ciddi maliyetler gerektiren unsurlar. 5 Kurumumuzla bağlantılı olacağız. Elazığ Valiliği öncülüğünde Fırat Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğü kontrolünde TKDK ile KOSGEB destekleriyle Entegre Tesislerimizi hayata geçireceğiz. Allah nasip eder milletvekili olursak süreç bizim siyasi gücümüz ile bir yıl içerisinde ivme kazanır ve hayata geçer” şeklinde konuştu.

HER YIL 1 MİLYAR DOLAR KATMA DEĞER SAĞLAYACAK PROJENİN TEMELİ LOJİSTİK

Hali hazırda üretimin, üretici tarafından katma değerli ürüne dönüştürülmesinin önemine vurgu yapan Ak Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Hasan Kaya, “Projemizin temelini lojistik oluşturuyor. Ciddi bir gider kalemini kuracağımız entegre tesislerimizle sıfıra indireceğiz. İlimizde kuracağımız tesislerle alabalıklarımızın yem ve işlenmesi Elazığ’da yapılacak. Projemizin bir diğer ileri safhası ise alternatif türlerin sisteme kazandırılması. Ekonomik ve ekosistem mühendisliğinin dengeli hareketi ile birlikte süreç sürdürülebilir bir noktaya taşınacak. Bu süreç ilimizin kısa vadede sosyo-ekonomik refahını sağlayacak elzem bir öneme sahip. Yüksek mühendis Ergün Aslan’ın hazırladığı proje Allah nasip ederse milletvekili seçilirsek, siyasi takibimizle Elazığımız’a her yıl 1 Milyar Dolar katma değer sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol