Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

DEVA Partisi’nde Milletvekili Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Seçime en az 41 ilde kendi logosuyla girme kararı alan DEVA Partisi, milletvekili aday adaylığı başvurularını kabul etmeye başladı.

DEPREMZEDE ADAY ADAYLARI 1000 TL ÖDEYECEK

20 Mart Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar sürecek olan başvurularda erkek aday adayları 5000 TL, kadın ve genç (30 yaş altı) aday adayları ise 2500 TL ödeyecek. Engelli aday adayları ve deprem bölgesinden başvuru yapacak aday adayları için de başvuru ücreti 1000 TL olarak belirlendi.

İlk kez seçime girecek olan DEVA Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak isteyenler başvurularını DEVA Partisi Genel Merkezi Seçim İşleri Başkanlığı’na veya basvuru.devapartisi.org.tr üzerinden yapabilecek.

Aday adaylığı başvuruları için parti il binasında basın açıklaması düzenleyen DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Kangal sürecin ülkemize, şehrimize ve partilerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kangal açıklamasında şunları söyledi;

*41 İLDE KENDİ ADIMIZLA KENDİ LOGOMUZLA SEÇİMLERE GİRECEĞİZ

“İlk seçim heyecanını yaşayan partimizde milletvekilliği belirleme süreci resmen başlamıştır. Geçen yıl yaptığımız açıklama ile DEVA Partisi olarak en az 41 ilde kendi adımızla kendi logomuzla seçimlere gireceğimizi açıklamıştık.  14 Mayıs 2023 tarihinde 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için, demokrasi mücadelesinde bizlerle birlikte yol yürümek isteyen DEVA Partisi’nin ilke ve değerleri doğrultusunda millete hizmet yolculuğuna katılmak isteyen vatandaşlarımızı en geç 20 Mart saat 17:00’ye kadarbaşvuru yapmaya bekliyoruz.”

*DEPREM BÖLGELERİNE POZİTİF AYRIMCILIK

“Yapılacak başvurular il binamızdan bizzat Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığımıza ya da internet ortamı üzerinden basvuru.devapartisi.org.tr adresinden gerekli evrakları temin etmek suretiyle başvuru yapabileceklerdir. Başvuru ücretlerine ilişkin ise partimizce  şöyle bir karar alınmıştır. Vatandaşlarımızın demokrasi mücadelesine katılımını sağlamak üzere ve tüm Türkiye’de geçerli olmak üzere deprem illerimiz hariç, genel olarak 5000 TL, kadınlarımız ve gençlerimize yönelik ise 2500 TL olarak belirlenmiştir.  Tabi ilimizde dahil olmak üzere deprem bölgelerine pozitif bir ayrımcılık sağlanmıştır. Elazığ’da temsili olarak ve deprem bölgesi olması hasebiyle  1000 TL olarak belirlenmiştir. Bu sürecin başta ülkemize, şehrimize ve partimize hayırlı sonuçlar doğurmasını ben buradan temenni ediyorum. Başvuru yapacak yol arkadaşlarımıza da çıktıkları bu yolda şimdiden başarılar diliyorum.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol