Öne Çıkanlar GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ BASKİLE YATIRIM MÜJDESİ Bursa Yıldırımspor

Bu haber kez okundu.

DEVA Partisi’nden Vali Toraman’a Çağrı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hemşehrimiz Av. Yusuf Şahin yaptığı yazılı açıklamada Okul kantinlerindeki fiyatların fahiş seviyelere gelmesinin ardından öğrenciler alışveriş yapmakta zorlanmaya başladığını belirterek, Aksaray Valiliği tarafından yapılan uygulamanın Elazığ’da da hayata geçirilmesi konusunda Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’a çağrıda bulundu.

Aksaray Valiliği il genelindeki okul kantinlerinde satılan gıda ürünlerinin maliyetlerini ve ortalama satış fiyatlarını tek tek tespit ederek “Kantinleri kurtaracak ortalama satış fiyatları” belirledi.

Valilik ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda kantinlerdeki ürünlerin maliyetleri tek tek hesaplandı. Daha sonra da kantincileri kurtaracak fiyat yazıldı. Aksaray'da ki okullarda Valilik tarafından belirtilen listenin dışında satış olmayacağı yönünde açıklamalar takdşir toplarken, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hemşehrimiz Av. Yusuf Şahin, “Aksaray ilimizce başlatılan okul kantinlerinde sabit uygulamasının Elazığ’da başlatılmasını, kantincilerimizin de mağdur edilmemesi adına tüm tedbirlerin alınmasını tüm Elazığ halkı adına talep ediyoruz.”dedi.

*BAKAN NEBATİ ÖRNEĞİ

 “Kasım ayında üç haneyi aşan gıda enflasyonu ve alım gücündeki erime nedeniyle sabit ve dar gelirli kesim yani Bakan Nebati’nin tabiriyle ‘fakir,fukarayı’ ciddi anlamda etkiledi” diyen Şahin;  “Hele ki bu kesimin çocukları ve gençleri bu sıkıntılar içerisinde büyümeye çalışmaktadırlar. Ve her geçen gün bu ekonomik kriz büyümekte ve açlık sınırının dahi altında milyonlarca vatandaşımız yaşamaktadır. Daha geçen gün Eskişehir’de 6 yaşında bir yavrumuz yetersiz beslenme sebebiyle vefat etmiştir. Tüm bu zorlukların yanında kış mevsiminin de gelmesi ile doğalgaz ve elektrik faturaları da aile ekonomilerine ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. Bu sıkıntılar tüm aile fertlerini etkilemekte ancak en çok da çocuklarımız bu durumdan etkilenmekte ve mağdur olmaktadır. Tam da bu noktada Aksaray Valisi Sn. Hamza Aydoğdu beyefendinin Aksaray’da bulunan tüm okul kantinlerinde sabit fiyat uygulaması başlatması hepimizi memnun etmiştir. Buradan kendisine teşekkür ediyoruz. “dedi.

*“VALİ TORAMAN’DAN ELAZIĞ ADINA TALEP EDİYORUZ”

“Aksaray Valiliğince okul kantinlerinde satılacak ürünlerin maliyetleri ve belli kar oranları belirlenerek çaydan tosta, çikolatadan ekmek arası köfteye kadar birçok kalem ürünün satış fiyatını belirlemiştir. Bu şekilde çocuklarımızın daha uygun fiyatlara kantinden ihtiyaçlarını almaları sağlanmıştır. 

Kısa zaman önce ciddi bir deprem yaşayan Elazığ’daki çocuklarımız ise okullarının yıkılmış olması sebebiyle taşımalı eğitim yapmakta, hastaneden bozma sınıflarda eğitim görmeye çalışmaktadırlar. Aksaray Valiliğince başlatılan uygulamanın ilimiz Elazığ’da bunca zorluğa rağmen eğitim almaya çalışan öğrencilerimizi bir nebze olsun mutlu edebilmesi için söz konusu sabit fiyat uygulamasının Elazığ’da da hayata geçirilmesi için Sn. Valimiz Ömer Toraman beyefendiye buradan çağrı yapıyoruz.

Aksaray ilimizce başlatılan okul kantinlerinde sabit uygulamasının Elazığ’da başlatılmasını, kantincilerimizin de mağdur edilmemesi adına tüm tedbirlerin alınmasını tüm Elazığ halkı adına talep ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol