Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

DEVA’dan Vali Toraman’a 2.Çağrı!

Deva Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, 20 Aralık 2022 tarihinde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun Aksaray’da bulunan tüm okul kantinlerinde sabit fiyat uygulamasının Elazığ’da da yapılması yönünde yaptıkları çağrıya Elazığ Valiliği’nden cevap alamadıklarını belirtti.


Taleplerinin siyasi bir beklenti olmadığını tamamen çocukların mutluluğuna katkı sağlamak üzerine olduğunu altını çizen Şahin; “20 Aralık 2022 tarihinde yapmış olduğumuz açıklama ile Elazığ’ımızda okul kantinlerinde fiyatların sabitlenmesi için çağrı da bulunmuş idik. Geçen 2 haftalık süreç içerisinde Sayın Valimiz Ömer Toraman’dan konu ile alakalı olarak herhangi bir dönüş alınamamıştır. Edindiğimiz bilgilere göre de bu yönde herhangi bir çalışma talimatı da verilmemiştir. Oysaki talebimiz, yavrularımızın daha uygun fiyatlara kantinlerden alışveriş yapmasını sağlamaya yöneliktir. Bu şekilde çocuklarımız hem daha iyi beslenecek hem de uygun fiyatlar ile istediklerini alarak mutlu olacaklardır.  Bizim talebimiz siyasi bir beklenti ile değil tamamen çocuklarımızın mutluluğuna katkı sağlamak üzerinedir. Sayın Valimizin de olaya siyasi perspektiften bakmamasını ve bu talebin Elazığ ve Elazığlıya bir faydası var mı diye bakmasını rica ediyoruz.” dedi.

*SAYIN VALİMİZE BİR KERE DAHA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın, Elazığ ve Elazığlıya fayda sağlayacak bu talebi dikkate almasını ve bir an önce projeyi hayata geçirmesini beklediklerini aktaran DEVA Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin;  “Bizim açıklamamızdan 3 gün sonra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci döneminin başladığı tarihten itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda, çocuklara ücretsiz yemek verileceğini söyledi. Ancak ilkokul, ortaokul ve liselerde bu uygulama yapılmayacaktır. İşte tam da bu noktada kantinlerde sabit fiyat uygulaması ile anaokulu dışındaki çocuklarımız için de bir imkan sağlanmış olacaktır.  2 gün önce yapılan açıklama ile Elazığ’da ekmek artık 5 TL olmuştur. Bu demektir ki kantinde satılan tost artık daha pahalı olacak ve çocuklarımızın buna erişimi daha da zorlaşacaktır. Hükümetimizin plansız yaptığı maaş artışları, enflasyonu doğurmakta ve iğneden ipliğe her şeye zam gelmesine sebebiyet vermektedir. Bu fiyat artışlarından hiç olmazsa çocuklarımızın etkilenmemesi için Sayın Valimize bir kere daha çağrıda bulunuyoruz. Gelin Aksaray Valiliği’nin yaptığı projeyi Elazığ’da da hayata geçirelim.  Sayın Valimizin, Elazığ ve Elazığlıya fayda sağlayacak bu talebi dikkate almasını ve bir an önce projeyi hayata geçirmesini bekliyoruz.” ifadelerine yerverdi.

                                                                                             

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol