Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız az hasarlı YENİ KARAR 8inciye Hazırlanıyor İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

“DEVLET BAHÇELİ HATIRA ORMANI” ELAZIĞ'A NEFES OLACAK

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikme Etkinliği çerçevesinde Elazığ’da da fidanlar toprakla buluştu.

'Türkiye Yüzyılına Nefes' teması çerçevesinde oluşturulan hatıra ormanına ise MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ismi verildi.

Çaydaçıra Mahallesi’nde oluşturulan alanda gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü programı Elazığ Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Fidan dikme programından önce açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Ömer Toraman, Türkiye’nin ağaçlandırma faaliyetlerinde Avrupa’da 1sırada dünyada ise 4. sırada yer aldığını belirti. Avrupa’da ağaçlandırma faaliyetlerinde Türkiye 1., dünyada ise 4. sırada yer almaktadır. Bu çapta bir ağaçlandırma faaliyetini o kadar başarıyla yürüten Avrupa’da başka bir ülke yok. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü 2 milyonu aşkın fidanı Elazığ’da toprakla buluşturuyor” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da her çalışmada nefes alan bir şehir temasını kullandıklarını belirti. Şerifoğulları, “Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki yeşil kuşak çalışmamız ve hemen hemen her mahallemizde bulmuş olduğumuz yeşil alanlarımızla tematik parklarımızla birlikte görev süremiz boyunca yeşil alanlarımızı neredeyse 2 kat artırdık. İnşallah bu çalışmalarımızı görev süremiz devam ettiği müddetçe devam ettireceğiz. Bizler bugünde bu kıymetli alanda şehrimizin en güzide alanlarından bir tanesi, en kıymetli arazilerden bir tanesini ağaçlandırma alanı olarak ilan ettik ve belediye meclisimizde almış olduğumuz karar neticesinde ismini de Dr. Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı olarak koyduk bu ismin yaşatılması bizler için çok önemli çok kıymetli. Cumhur ittifakının ülkemizin birliği, dirliği ve bekası açısından Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran Dr. Devlet Bahçeli isminin yaşatılması bizler için çok kıymetli. Bugün 103 bin metrekarelik alanda bugün dikeceğimiz fidanlarla birlikte bundan sonraki günlerde de yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte burayı bir mesire haline getireceğiz ve şehrimiz adına nefes alabilecek çok kıymetli bir alanı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Törene MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol