Öne Çıkanlar Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01 TAZİYE EVİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI torba yasası İLHAN AYDININ ACI GÜNÜ

Bu haber kez okundu.

DEVLETİMİZDEN BABA ŞEFKATİ BEKLİYORUZ

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Merak konusu olan emekli maaşı ve  bayram ikramiyesi zamlarında beklentilerini gazetemize açıklayan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, Kurban Bayramları öncesi ikramiye sevinci yaşayan emeklilerin, rakamın artması için beklenti içerisine girdiklerini söyledi. Emeklimizin yüzünü güldürecek bir müjde beklediklerini belirten başkan Gür, “Devletimizden baba şefkati bekliyoruz” dedi.

EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ BEKLENTİSİ ARTTI!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, Bayram ikramiyeleri

emeklinin en azından 4-5 bin olmasını gerektiğini söyleyerek, “Emekli vatandaşlarımızın torununa, çocuğuna hiçbir şey alamadığı evine hiçbir şey götüremediği görülmüştür. Devletimizden beklentimiz büyük” dedi.

DUL VE YETİMLERE 1 LİRA ZAM YANSITILMADI

Yılbaşında yapılan zamların dul ve yetimlere yansıtılmadığını dile getiren Başkan Gür,  “Yılbaşı zamlarında en düşük emekli maaşını 7.500’e çıkarttılar ama dul ve yetimlere 1 lira zam yansıtılmadı. Biz bunu her platformda bir haksızlık olduğunu dile getirdik. Bunların düzeltilmesini, emeklinin de en az asgari ücret seviyesine çıkartılmasından yanayız. Biz devlete olan görevimizi yaptık. Sahiplendik devletimizi, inşallah devlet de mağdur olan vatandaşlarını mağdur etmeme adına bu Temmuz zamlarında vatandaşını memnun edecek bir düzenlemeyi yapar.” diye konuştu.

KENDİ KABUKLARINA ÇEKİLMİŞ BİR DURUMDA

Emeklilerinin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini belirten Başkan Gür, “Yapılan araştırmalardan sonra Türkiye`de yaşayan 13 milyon emeklinin geliri, yüzde 40`ı veya 50`si diyeyim, asgari ücretle maaş alan insanların altında kalmıştır. Asgari ücretli bile açlık sınırının altında hayatını sürdürmeye çalışırken, emekliler bu enflasyon karşısında tamamen hayata küsmüş, kendi kabuklarına çekilmiş bir durumda.” ifadelerini kullandı.

 

"KADEMELİ ZAMLAR UYGULANSIN"

 

Yapılan emekli zamlarının en alt düzeydeki aylıktan yukarılara gidecek şekilde kademeli olarak ele alınmasını isteyen Başkan Gür, “Biz Emekliler Derneği olarak yıllardan beri Sayın Genel Başkanımız Kazım Ergün de Sosyal Güvenlik Kurulu üyesi olması münasebetiyle her platformda diyoruz, yüzdeli artışlar bizi tatmin etmiyor. Kademeli zamlar uygulansın. Maaşlarımıza yapılan yüzdeli zamlar bizim kendi aramızda, kurumumuzda bile aralarının açılmasına sebep oluyor.” diye konuştu.

İNTİBAK SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

Başkan Gür, 2000 sonrası emekli olanların intibak sorununun biran evvel çözümlenmesi çağrısında bulunarak, “İntibak, yıllardır devletimizin bize kendi ağzıyla verdiği söz ama şu anda raflarda. 2000 yılına kadar olan intibak emeklerimize yansıtıldı ama 2000 sonraki intibaklarımız halen yansıtılmadı. Emekli olunan tarihlere bakılmaksızın, prim kazancı ve prim ödeme gün sayıları eşit olanlara, eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol