Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

DOKUNDUĞUMUZ HER YÜREKTEN BİN AH İŞİTİYORUZ

Hükümetin yanlış politikası yüzünden esnafın işleri bitme, ticaretin de durma noktasına geldiğini ileri süren Başkan Çerçi; birçok esnafın borçlarının biriktiğini, kepenk kapatma zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, Karakoçan gündemine dair gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Gece gündüz demeden Karakoçan’da sahada vatandaşlarla, bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Çerçi, Esnafların büyük bir bölümünün işlerinin kötü gittiğini ve işyerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Esnafın taleplerini ve sorunlarını dinlediklerini söyleyen Başkan Çerçi, İktidara gelmeleri halinde sorunlara yönelik çözüm önerilerini içeren eylem planları olduğunu dile getirdi. Hükümetin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan krizin faturasının halka kesildiğini kaydeden, Çerçi; “Esnafımız hiç bir şekilde umutsuz olmasın ‘Deva Partisi Ekonomi Eylem Planı’ ile esnafımız ve toplumun tüm kesimlerinin yüzünün güleceği bir düzen kuracağız.” dedi.

ESNAF YOK OLUYOR

İşleri duran küçük esnafın işletmesini kapattığını ya da devrettiğini belirten Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi,  “Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde yapmış olduğumuz esnaf ziyaretleri ve gezilerde son dönemde sıklıkla karşılaştığımız küçük işletmelerin devren satılık, kepenk kapattığı hatta kiralık gibi işler acısı durumla karşı karşıya geliyoruz. Bu acı tablonun maalesef ki ülkemizin her yerinde olduğu gibi şirin ilçemizde de küçük esnaf diye tabir ettiğimiz kesimi vurduğunun gerçekçiliğini üzülerek yaşıyoruz.” dedi.

BAĞ-KUR PRİMLERİ ÖNÜ ALINAMAYAN ELEKTRİK, DOĞALGAZ FİYATLARI

“Yaşanılanlar yanlış ekonomik gelişmelerden kaynaklı olduğunu bizler gibi kepenk kapatma zorunda kalan esnafımızın da bildiğini görüyoruz.” diyen Çerçi; gelinen noktada ekonomik krizi her kesimin hissettiğini belirterek; “Dokunduğumuz her yürekten bin ah geldiğinin de farkındayız.

Artan kira stopajları, Bağ-Kur primleri önü alınamayan elektrik, doğalgaz fiyatları, dur durak bilmeyen temel gıda fiyatları esnafın bugün kepenk kapatmasına neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ESNAF İÇİN EMEKLİLİK GERÇEKTEN HAYAL OLDU

Yüksek BAĞ-KUR primlerini esnafın ödeyemediğine de dikkat çeken Başkan Çerçi,Esnafımızın işleri eskisi kadar iyi değil. Zaten bu gerçeği devren satılık ya da boşaltılan dükkanlar ile görüyoruz.

BAĞ-KUR primlerini ödemekte çok zorluk çekiyorlar. Primler çok yükseldi. 2 bin liranın üzerinde oldu. Esnaf için emeklilik gerçekten hayal oldu.” dedi.

İŞLETMELERİN  KAPATILMASI BİZLERİ DERİNDEN ETKİLİYOR

Esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları dile getiren Başkan Çerçi, “Bu güzel ilçemiz de görmüş olduğumuz onlarca sadece ana arterler üzerinde ki bu işletmelerin  kapatılması Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanlığı olarak bizleri derinden etkilemiştir ki bizler esnafımızın derdiyle hasıl olmanın derdine düşmüşüzdür.”  diye konuştu.

ZİNCİR MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI ZORLUYOR

Başkan Çerçi, zarar eden esnafların birde zincir marketlerle  mücadele ettiğine değinerek; “  Yaşanılan ekonomik zorlukların dışında esnafımızı etkileyen diğer bir ikinci hususta 3 harfliler diye andığımız market zincirleridir.”şeklinde konuştu.

ZİNCİR MARKETLERİN YANINDA BİTMİŞ DURUMDADIR

Zincir marketlere düzenlemenin getirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Çerçi, “AKP hükümetiyle büyüyen ve bir günde 3 şube açma hedefleri olan bu zincir marketler küçük esnafın ve üreticinin canına ot tıkamıştır.

Bu üç harfliler için Sayın Cumhurbaşkanı 2021  yılı Eylül ayında bir açıklama yapıyor "5 zincir market piyasayı altüst ediyor." diye.

Peki var mı bir tedbir? Hayır.

Esnaf bu zincir marketlerin yanında bitmiş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

"ESNAFIMIZ UMUTSUZ OLMASIN"

Sorunlara yönelik çözüm önerilerini içeren eylem planları olduğunu kaydeden Başkan Çerçi, Karakoçan esnafımız bilmelidir ki ‘DEVA PARTİSİ EKONOMİ EYLEM PLANI’ ile esnafımız hiç bir şekilde umutsuz olmasın toplumun tüm kesimlerinin yüzünün güleceği bir düzen kuracağız.”diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol