Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

DSİ’de Görev Değişikliği

 ‘’Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Balta, Devlet Su İşleri Genel Müdürü oldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, emekli olması nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü görevini noktaladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin takdiriyle Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığına devam edeceğini aktardı. DSİ'den yapılan açıklamada da DSİ Genel Müdür Yardımcısı Balta'nın, Akca'dan Genel Müdürlük görevini devraldığı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğünde 2000 yılından beri çeşitli birimlerde Mühendis, Şube Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü olarak görev yapmış olan, 29 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ise DSİ Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yürüten Mehmet Akif BALTA, 28 Aralık 2022 tarihinde, Prof. Dr. Lütfi AKCA’dan DSİ Genel Müdürlüğü görevini devralarak çalışmalarına başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Balta, DSİ'nin, ülke kalkınmasında önemli bir marka olduğunu belirterek, "DSİ'nin hizmetlerinden faydalanmayan tek bir vatandaşımız yoktur. Düne kadar olduğu gibi bundan sonra da durmadan, yılmadan, yorulmadan ve gece gündüz demeden daha çok çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA KİMDİR?

1975 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokulu Trabzon Akçaabat Merkez İlkokulu, Orta-Lise tahsilini Akçaabat İmam Hatip Lisesinde tamamladıktan sonra 1997 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Kısa bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 1999 yılında Erzurum’da kısa dönem olarak askerliğini tamamladı.18.07.2000 tarihinde DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünde mühendis olarak göreve başladı. 2000 yılından beri DSİ’de çeşitli birimlerde Mühendis, Şube Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü olarak çalışmıştır. 29 Temmuz 2021tarihinden itibaren DSİ Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol