Öne Çıkanlar 2023 DEPREM Elazığ yerelhaber GEÇ KALIYORUZ

Bu haber kez okundu.

Ekmek ve Simit Yarışıyor!

ÖZEL HABER-GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da maliyet artışları nedeniyle 7 liraya çıkan ekmeğe simitte eklendi. 5 liradan satılan 100 gram simit 7 liraya yükseldi.

Elazığ'da simit fiyatları bugünden geçerli olacak şekilde yeniden belirlendi. Simidin fiyatı 7 lira oldu. Un ve susam fiyatları başta olmak üzere maliyetlerin sürekli artması, kahvaltının maliyetini de artırıyor. Süt ürünlerine gelen zamlarla bir simit ve bir adet üçgen beyaz peynirle yapılacak kahvaltının maliyeti son bir yılda önemli şekilde arttı. Ucuz atıştırmalıklar arasında yer alan simitte gelen zamlarla birlikte yerini maziye bırakmış oldu.

MALİYETLERİNİN YÜKSELMESİ

Elazığ’da simidin fiyatı ise bugünden itibaren 7 TL olacak. Simitçiler ve unlu mamulleri esnafı, girdi maliyetlerinin yükselmesinden sonra simide de zam yapmak zorunda kaldıklarını söylerken, Gıda ürünleri başta olmak üzere neredeyse her gün her şeye üst üste zam geldiğini söyleyen vatandaşlar ise emekliye, memura yapılan zamlarda göz önünde bulundurulursa zam yükü altında ezildiklerini kaydettiler.

BİR SİMİT, BİR ÇAY FİYATI 12 TL

Dövizdeki artış hayatın her alanında kendisini hissettirirken, geçim derdine düşen vatandaş yemek ve kahvaltı masasından da kısmaya başladı. Gelen son zamla birlikte bir simit, bir çay fiyatı 12 TL oldu. Alım gücünün de düşük olduğu ekonomi göz önüne alınırsa özellikle orta gelirli ailelerin kahvaltı masasının vazgeçilmezi olan simit artık lüks tüketim maddesi haline geldi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol