Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

EKOLOJİK OKURYAZARLIK EĞİTİMİ BAŞLADI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde eğitimler başladı.

* CENGİZ KASAK; “81 İLDEN GELEN GENÇLİK LİDERLERİMİZ, GÖNÜLLÜ GENÇLERİMİZLE BERABER BİR EĞİTİCİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.”

Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi bir hafta boyunca 320 katılımcıya hem teorik hem de uygulama eğitimleri devam edecek. Proje koordinatörü Cengiz Kasak yaptığı açıklamada, "Bugün burada İpekyolu Gençlik Merkezinde Ekolojik Okuryazarlık eğitimine başladık.

Eğitim tamamıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından oluşturuldu, tasarlandı ve bugün burada hayata geçirildi.

81 ilden gelen Gençlik Liderlerimiz, Gönüllü Gençlerimizle beraber bir eğitici eğitimi gerçekleştiriyoruz.

Bu eğitim sonucunda Eğitmenlerimiz, kendi illerinde Ekolojik bireyler yetiştirme ve çevreye duyarlı gençlerin yetiştirilmesi kapsamında çeşitli eğitimler düzenleyecekler.

Genç iklim elçileri olarak kendi illerinde eğitimlerin yaygınlaştırılması farkındalıkların oluşturulması, yeşil bireylerin yetiştirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürecekler.

Bu kapsamda bize kapılarını açan İpekyolu Gençlik Çalışmaları Merkezine teşekkürlerimizi sunuyoruz, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

*CANSU KÜP; “EĞİTİMLERDE FARKINDALIK OLUŞTURUP SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİYORUZ.”

Eğitmen Cansu Küp yaptığı açıklamada; Ekolojik Okuryazarlık eğitmeniyim, çeşitli konulara değiniyoruz, iklim değişikliği, üretici ve tüketim, sıfır atık ve sıfır atık yönetimi konusu ve bununla birlikte çevre farkındalığı oluşturmak istiyoruz, 81 ilden gelen katılımcılarımıza eğitimler vererek farkındalık oluşturup sürdürülebilir hale getiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yapmış olduğu Uluslararası standartlarda gençlerimizin yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve daha iyi ortamlarda hizmetler sunmak adına bugün Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi ile 81 ilden 320 katılımcı ve görevliyi ağırlıyoruz.

Ekolojik sistemde en önemli unsurlardan biri de çevre duyarlılığı ve farkındalık oluşturmak, Bakanlığımız bu nokta da eğitimler vererek 81 il de eğitmenlerle birlikte projeler üretmek farkındalık oluşturmak ve çevre bilinci oluşması adına eğitimler gerçekleştiriyor, şehrimiz ev sahipliğinde de eğitimlerin yanı sıra da farkındalık projeleri de ilimizde gerçekleştirilecek bu konu da şanlı hissediyoruz.

Temiz bir çevre de geleceğe dönük sağlıklı yaşam hususunda çok önemli ve ulusal düzeyde de ehemmiyete sahip olan bu projeyi şehrimize kazandıran Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere Bakanlığımıza, ev sahipliğinden ötürü İpekyolu Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” açıklamalarında bulunuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol