Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

İlçenin temel geçim kaynağının kayısı olduğunu dile getiren Başkan Akmurat, “Baskil Belediyesi Kayısı İşleme Entegre Tesisi önemli bir yatırım. Kayısı yetiştiği yerde işlenecek, dünya piyasasına sunulacak.” dedi.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Baskil Belediyesi Kayısı İşleme Entegre Tesisi hakkında bilgiler verdi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Baskil Belediyesi'nin kuru kayısı işleme ve paketleme tesisinin son durumu değerlendiren Başkan Akmurat, Kayısı İşleme Entegre Tesisinin son aşamaya geldiğini söyledi.

BÖLGESEL BİR YATIRIM DEĞERİNE SAHİP

Baskil Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kayısı İşleme Entegre Tesisinin Elazığ ve bölge için önem arz ettiğini belirterek; “Yaklaşık olarak 4 milyon TL maliyetli 10 bin M2 arazi üzerine 1000 M2 kapalı alana sahip. Baskil ilk kayısı entegre tesisi olarak inşa edildi.  Ulaşım olarak Baskil Elazığ Ana yola sıfır alanda inşa edildi. Gelişim alanı üzerinde ve ayrıca tesisimiz kayısı kurutma, paketleme, kükürtleme işlemi yaparak bölgeye hizmet verecektir. Bölgesel bir yatırım değerine sahip Elazığ başta olmak üzere ekonomik katkısı büyük olacaktır.”  dedi.

KATMA DEĞERİ BÜYÜK BİR YATIRIM

Başkan Akmurat, kayısı tesisinin Elazığ ve ilçede istihdama büyük katkı sağlayacağına, üreticinin yüzünü güldüreceğine dikkat çekerek, “Etraflıca değerlendirildiğinde katma değeri büyük bir yatırım. İstihdam, üretim, tarımsal gelişim, çiftçi, pazarlama, ulaşım gibi beklentileriyle bizim için önem arz etmektedir. Baskil’de üretilen kayısının işletmesi ve pazarı da Baskil üzerinden yapıldığı zaman hem Elazığ’ımızın hem de Baskil’imize ciddi katkılar sunacak. Baskil Belediyemiz adına gurur verici bir şey.” diye konuştu.

KAYISI YETİŞTİĞİ YERDE İŞLENECEK, DÜNYA PİYASASINA SUNULACAK

Baskil kayısının tesisle hak ettiği değere kavuşacağını belirten Başkan Akmurat, “Kayısı yetiştiği yerde işlenecek ve dünya piyasasına sunulacak. Kaba inşaatı biten fabrikamızın makina, teçhizat ve ekipmanların kurulumuna başladık. İstihdama katkı sunacak tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol