Öne Çıkanlar elazığyerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi DEPREM teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

“ELAZIĞ'A 4.7 MİLYON TL. YATIRIM YAPILACAK”

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı 2022 yılı uygulaması kapsamında Elazığ’da 3 Proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının hazırladığı; 2 Milyon desteğin sağlanacağı Güçlü Kadınlar Yeşeren Umutlar Projesi, Kovancılar Belediyesi’nin hazırladığı; 1.5 Milyon Destekli Kovancılar Kadınları Hindi Yetiştiriyor Projesi ve Keban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin hazırladığı; 1. 2 Milyon destekli Fırat’ın Desteği İle Alabalık Üretiyoruz Projesi için imzalar atıldı.

"ELAZIĞ'A  4.7 MİLYONLUK BİR HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK"

İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Ömer Toraman  açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında 2022 yılında ilimizde üç proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştır. 4.7 Milyon lira hibe desteği sağlanacak söz konusu projelerin yürütücüsü kurumların eş finansmanı da dâhil edildiğinde 2022 yılı SOGEP kapsamında Elazığ iline yaklaşık 5.4 Milyon lira büyüklüğünde proje kazandırmış olacağız.” FKA tarafından desteklenen projelerin biri Güçlü Kadınlar Yeşeren Umutlar projesidir. Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından yürütülecek proje kapsamında, atıl bir kamu binasının ev tekstili üretim atölyesi, yemekhane vb. sosyal donatılar içerecek şekilde bir kompleks haline getirilmesi sağlanarak bu komplekste SYDV tarafından yıl içerisinde tespit edilmiş boşanmış boşanma aşamasında olan 60 kadının istihdama kazandırılmasını sağlayacak eğitimlerin verilmesi hedeflenmektedir. 18 ay uygulama süresi bulunan ve toplam bütçesi 2.277.860 TL. olan proje kapsamında 2.002.922 TL. hibe desteği sağlanacaktır" dedi.

"SALMA HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK"

 Kovancılar Belediyesi tarafından yürütülecek olan İkinci projeyi açıklayan Toraman, hindi eti paketleme ünitesi ve hindi palazı üretme tesisi kurulacağını belirtti.

Toraman; "İkinci proje Kovancılar kadınları Hindi Yetiştiriyor projesi olacak. Kovancılar Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında ilçede ikamet eden ve 18-35 yaş arasında bulunan dezavantajlı 50 kadın 100’er adet hindi palazı,25’er adet 50 Kg. hindi yemi ve 4 adet suluk yemleme sistemleri dağıtılarak alım garantili sözleşmeli salma hindi yetiştiriciliği yapılacaktır. Salma hindi yetiştiriciliğinin devamlılığını sağlamak adına Kovancılar Belediyesi tarafından mobil kanatlı kesimhanesi, hindi eti paketleme ünitesi ve hindi palazı üretme tesisi kurulacak projede 50 kadına salma hindi yetiştiriciliğine yönelik eğitim verilmesi, eğitim alanlardan 6 kişinin kanatlı kesimhanesinde istihdam edilmesi hedeflenmektedir.18 ay uygulama süresi bulunan ve toplam 1.775.000 TL. olan proje kapsamında 1.508.750 TL. hibe desteği sağlanacaktır. Diye konuştu.

"1.173.659 TL. HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAKTIR"

SOGEP kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 3. Projeyi de açıklayan Toraman,  sözlerine şöyle devam etti; "Fırat’ın Desteği ile Alabalık Üretiyoruz projesi, Keban Köylere Hizmet götürme Birliği tarafından yürütülecektir. Keban Baraj Gölünde 50 ton/ yıl kapasiteli bir alabalık tesisi kurulması, proje kapsamında eğitim alan 5 kişinin bu tesiste istihdam edilmesi ve tesiste yetiştirilen alabalıkların ilçe merkezindeki işletme tesislerinde satılarak gelir sağlanması hedeflenmektedir. 1 adet kafes ağ onarım atölyesi kurularak, proje kapsamında eğitim alan 5 kişinin bu tesiste istihdam edilmesinin hedeflendiği projede toplamda 10 kişinin istihdam edilmesi ve 40 kişiye eğitim sağlanması planlanmaktadır. 18 ay uygulama süresi bulunan ve toplam bütçesi 1.380.775 TL. olan proje kapsamında 1.173.659 TL. hibe desteği sağlanacaktır.

“SOGEP PROGRAMININ AMACI DEZAVANTAJLI KESİMLERİ DESTEKLEMEK”

SOGEP’in uyguladığı projelerin amaçlarını açıklayan Toraman; "Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı 2022 yılı uygulama kapsamında desteklenen 3 projenin dezavantajlı kesimler başta olmak üzere tüm bölge halkına olumlu katkılar sağlamasını umuyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere projelerin hazırlanmasında, desteklenmesinde ve uygulanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederim” dedi.

Son olarak Vali Dr. Ömer Toraman; “TRB1 Bölgesinde toplam 28 adet proje desteklendiğini belirterek; Bölgeye 39 Milyon lire destek sağlanmıştır. Son üç yılı kapsayan bu dönemde Elazığ ilinde 7 adet projenin desteklenmesine karar verilmiş olup söz konusu bu projelere kapsamında aktarılacak destek tutarı yaklaşık 10 Milyon liradır” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol