Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA DİBE VURUYOR!

İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi kapsamında Elazığ’a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan ve beraberlerindeki KDK Heyeti, basın mensupları ile de bir araya geldi.

Malkoç’un açıklamalarının ardından söz alan gazeteciler kurum ile ilgili sorular sorarken Günışığı Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca ise Elazığ ile ilgili bilgiler verip şehrin her geçen gün biraz daha dibe vurduğuna dikkat çekti.

HABER DİLARA MENGÜNOĞUL

Kendi kurumlarından bir heyet ile Elazığ’a gelen KDK Başkanı Malkoç, “Kurum olarak bizim mekanizmaları maalesef toplumumuz bilmiyor, tanımıyor.”

Diyerek bu konuda bir bilinç oluşturulduğu takdirde şikâyet edilen birçok konunun kendiliğinden düzeleceğini, Türkiye’nin anayasada ve yasalarda bulunan hak ve özgürlükler ile Avrupa’nın birçok ülkesinden çok daha ileri bir düzeyde olduğuna dikkat çekti.

KDK İLE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Kamu denetçiliği hakkında bilgiler aktaran Malkoç, “Kamu hizmeti veren kurumlardaki yöneticilerin hukukun üstünlüğü konusunda, adalet, hakkaniyet ve insan hakları konusunda daha duyarlı olmalarını temin etmek ve bu hukukun üstünlüğü konusunu kültür haline getirebilmek.

İşte Kamu Denetçiliği Kurumu Anayasa’da 6328 Sayılı Kanunda kendisine verilen görevleri ifa ederken aynı zamanda bu konuları topluma aktarmak bu konuda halkın daha aktif olması ve var olan mekanizmaları daha iyi kullanması için belli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalardan bir tanesini de Elazığ’da yapmaktayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç basın mensuplarının sorularını cevapladı.

KAYNAKLAR HOVARDA BİR ŞEKİLDE HARCANDI

Toplantıda söz hakkı alan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, Şeref Malkoç’a deprem ve eğitim konusunda yapmış olduğu konuşmalarından ötürü kendilerinin de yanıltıldığını belirterek, “Evet haklısınız devletimiz Elazığ’a eğitim ve deprem konusunda çok ciddi yatırımlar, ödenekler, ayırdı ama bu yatırılan ödeneklerin Elazığ’da hovardaca bir şekilde harcandığı ve olumsuzlukların yaşandığı başka bir şehir yoktur” dedi.

ELAZIĞ DEPREMİ 100 YIL KONUŞULACAK

Konuşmalarını sürdüren Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Koca, Şeref Malkoç’un Elazığ Valisi Toraman ile yapmış oldukları sohbetlerinde vali beyin Varto depreminden 50 yıl sonra Varto’ya gittiğinde hala yapılmayan deprem konutlarının konuşulduğunu aktarması üzerine; Varto’da yapılmayan depremler 50 yıldır hala konuşuluyorsa Elazığ depreminde yapılan çarpık yapılar 100 yıl konuşulacaktır.

Kamu Denetçisi olarak, Elazığ deprem konutlarını lütfen gidin dolaşın, eğer gidip o deprem konutlarını yerinde görürseniz 50 yıldır konuşulan Varto depreminden sonra Elazığ’ın 100 yıl konuşulacağını bizzat tecrübe edeceksiniz.” Dedi.

ŞİRKETLER VATANDAŞI MAĞDUR ETTİLER

Devletin Elazığ’a büyük yatırımlar ve ödenekler gönderdiğini söyleyen Koca, gönderilen yatırımlar ve ödeneklerin, büyük şirketlere verildiğini ve şirketlerin konutları yaparken 3-4 taşeron firmalar ile çalıştıklarını, işçiliği ve maliyeti azaltmak için de işçilerin çoğunun işlerini bıraktıklarını aktararak, vatandaşların mağdur olduklarını dile getirdi.

FOSEPTİK ÇUKURU KONUTLAR SADECE ELAZIĞ’DA VAR

Genel Yayın Yönetmenimiz Koca, “Elazığ’a verilmiş ödeneklerin insanlardan alınarak, müteahhitlere peşkeş çekildiğinin vurgusunu yaparak, “100 yıl konuşulacak bu konutların, içler acısı durumunu lütfen gidin görün, yaşadığımız bu yüz yılda foseptik çukurları olan konutlar dünyada sadece Elazığ’da var. İşte devletin verdiği milyarlarca bütçe vatandaşa konut yapma adına bu fosseptik çukurlarına kurban edildi.” Dedi.

“BİZE ELAZIĞ İLE İLGİLİ BİR ŞİKÂYET GELMEDİ”

Genel Yayın Yönetmenimiz Nafiz Koca’nın anlatımlarının ardından cevap veren, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Sayın Koca bu bahsettiğiniz konularla alakalı Kamu Denetleme Kurumuna herhangi bir şikayet gelmedi.

Bu sorunları basın toplantısında dile getiriyorsunuz, bizlere bu konuda şikayetler gelmedi, diğer bir diğer konu ise ödenekler ile ilgili bahsettikleriniz.

Bu çok ciddi bir iddia bunu Cumhuriyet Başsavcılığına da bildirin zira bu bahsettikleriniz bir suç.” dedi.

ELAZIĞ BÜROKRATLARI ŞEHRİ GERİYE İTTİ

Elazığ’ın sorunlarını dile getirmeye çalışan Genel Yayın Yönetmenimiz Nafiz Koca konuşmalarına şöyle devam etti, “Osmanlıda gelişmeye müsait vilayetlere valiler, bürokratlar atanırken, genelde evli ve çocuklu olanları tercih ederlerdi, ne yazık ki bizim Elazığ’a son yıllarda atanan bürokratlarımızın çoğu, bekar olarak atandığı için, ailelerini düşünmekten, şehri düşünmeye fırsat bulamadılar bundan ötürü ilimiz her geçen gün biraz daha dibe vurdu, çünkü, ataması yapılan bürokratlar bir an önce buradan gideceklerini düşündükleri için eş ve çocuklarını getirmediler. Dolayısıyla bu bürokratlarımız bir taraftan evlerini diğer taraftan çocuklarını düşünürken şehri ve yönettikleri kurumları düşünmeye vakit bulamadılar.

ELAZIĞ LAYIK OLDUĞU BİR YERDE DEĞİL

Elazığ’a atanan bürokratların görevlerini yerine getirmediklerini aktaran Koca, Elazığ kayıplarının en önemli sebeplerinden birinin eğitim olduğunu ve eğitimde belli bir yol kat etmediklerinin vurgusunu yaptı.

Koca, “Bizim Elazığ bürokratlarımız bugün varlar yarın yoklar ama Elazığ ilelebet var olacaktır. Sayın Valimiz Elazığ’a ilk atandığı zamanda kendilerini ziyaret edip Elazığ’ın önemi ile ilgili şunu ifade ettim, Elazığ bölgesinde iki kare kediden biri, dolayısıyla Türkiye’nin emniyet sibobudur dedim. Fakat şuan görüyoruz ki layık olduğu bir yerde değil olmayışının sebebini de az önce aktardım. 

EĞİTİMDE ELAZIĞ DİBE VURDU

Sözlerine devam eden Koca, “Elazığ’daki kayıplarımızdan birini söylemem gerekirse, Eğitim de dibe vurduk, Milli Eğitim müdürümüz, sorumlu müdürler, vali yardımcıları istatistiklere bakarlarsa, Elazığ’ın bir zamanlar Türkiye genelinde eğitimdeki başarısı 81 il içerisinde 7. sıradaydı bugün ise 81 vilayetin içinde 74. sıradayız.

Elazığ’da şuan okulların olmayışından ve okullar açılınca okulların yıkımına başlanmasından dolayı, birçok okulda 1 veya 3 okul aynı anda eğitim görüyor bundan dolayı öğrencilerin çoğu açık liseye kayıtlarını yaptırıyorlar” dedi.

İL ÖZEL İDAREDE DENETİMLER VAR

Son olarak Elazığ’ın çevre problemlerine de değinen, Koca, “Elazığ’ın en büyük Mahallesi,  Sanayi Mahallesidir, fakat orada bir gettolaşma söz konusudur, bu sorunları sürekli gazetemiz manşetlerimizde gündeme taşıdığımız halde bir tedbir alınmadı.

Depremin hemen akabinde Elazığ İl Özel İdaresi, yıkımdan yapım işlerine kadar çok ciddi aksiyonlar aldı ancak birçok dedikoduyu da beraberinde getirdi şuan il özel idarede denetim söz konusu, ve denetimi özel bir firmaya yaptırıyorlar.

Özel firmaya yaptırmalarının mutlaka bir nedeni vardır ama biz bilmiyoruz.”

“HURDACILARIN HEPSİNE BİR YER BELİRLEDİK”

Genel Yayın Yönetmenimiz Nafiz Koca’nın sorularının ardından, cevap veren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sanayi mahallesi ruhsatlı bir yer, Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile yapmış olduğumuz toplantılarda şehirdeki hurdacıları ve kağıt toplayıcılarını bir arada toplayabilmek için, Şahinkaya Köyünde vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmayacak bir alanda bir yer belirledik, o yerin düzenleme çalışmaları devam ediyor, dolayısıyla şehir merkezimizdeki hurdacıların hepsini o bölgeye toplayacağız.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol