Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığhaber  elazığ İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! ACILAR DİNDİRİLECEK

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ İÇİN ‘KOCA’MAN TALEPLER!

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Elazığ Belediyesi Tarafından Organize Edilen toplantıda Muhtarlar, Dernek Başkanları ve STK’lar İle bir araya geldi.

Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 13:00’te gerçekleştirilen toplantıda ilin sorunları masaya yatırıldı.

BAŞKAN KOCA'DAN AFET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

VE BUNA BAĞLI OLARAK LOJİSTİK MERKEZ KURULMASI TALEBİ

Toplantıda söz alan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den çevre illerde meydana gelecek olası depremlerin göz önünde bulundurularak Elazığ’da Afet Bölge  Müdürlüğü ve buna bağlı olarak Lojistik Merkez kurulması talebinde bulundu.

KOCA: ELAZIĞ STABİL BİR YAPIYA KAVUŞTU

Afet Bölgesi Müdürlüğü ve Lojistik Merkezi’nin Elazığ’a sağlayacağı faydaları sıralayan Başkan Koca; “Sayın Bakanım öncelikle hoş geldiniz diyorum. Malumunuz 2020 depreminden sonra Elazığ'ımız fazla kayıp almadı depremin akabinde de hasarlı ve orta hasarlı konutların yıkılmasıyla da 6 Şubat depreminde meydana gelen afetten de Elazığ'ımız çok şükür fazla etkilenmedi. Dolayısıyla Elazığ stabil bir yapıya kavuştu. Fakat az önce sizin açılışta bahsettiğiniz gibi bilim adamlarının yeni afetlerden bahsettiğini hepimiz biliyoruz. Burada bir Bingöl depremi, Erzincan, Ovacık depremleri söz konusu Bunların gelecekte olmasını göz önünde bulundurarak ayrıca Elazığ'ın da afet bölgesi kapsamına alındığını da fırsat bilerek ilimizde bir Afet Bölge Müdürlüğünün kurulmasını, ayrıca buna bağlı olarak da lojistik merkezinin kurulmasının Elazığ'da hem istihdamı hem de bölgede meydana gelecek depremden etkilenecek illere hem kolay ulaşımın hem de farklı yönde faydaların sağlanacağı açısından önemsiyoruz.”ifadelerini kullandı.

TOKİ ELİYLE YENİ BİR İLETİŞİM LİSESİ

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca ayrıca 2020 depreminde hasar alarak taşınan ve bölgede tek olma özelliğini taşıyan Elazığ Basın İletişim Lisesi’nin metruk bir hastane binasında eğitim verdiği bilgisini vererek, TOKİ eliyle yeni bir iletişim lisesi yapılması isteğini de Bakan Özhaseki’ye iletti.  Koca;  “Bunun haricinde de Elazığ'da bölgenin ilk ve tek Basın İletişim Lisesi Elazığ'da vardı. 2020 depremiyle etkilendi. Ancak şu an hem lokasyonu uygun değil hem de metruk bir hastane binasında sınıflarının lavaboların olduğu şekilde öğrencilerimize eğitim vermekte. Ancak uzaktan eğitimde olduğu için öğrenciler gitmemekte ve İletişim Lisesi’nin önemi her geçen gün biraz daha düşmekte. TOKİ Başkanımız da buradayken ilimize bir iletişim listesinin yeniden yapılmasını talep ediyoruz. Arz ederim.”sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol