Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı gayrimenkul  elazığspor tff

Bu haber kez okundu.

Elazığ Ticaret Merkezi Olacak!

HABER: DİLEK YILDIRIM

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü,  2023 Güdümlü Proje Destekleme programı kapsamında desteklemeye hak görülen projenin imza töreni gerçekleşti.

Proje İmza törenine, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, il yöneticileri, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Desteklemeye hak kazanan, Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi için imzalar atıldı.

BÜYÜKBAŞ VEYA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN BARINMA KAPASİTESİ OLUŞTURULACAK

Elazığ Ticaret Borsası tarafından hazırlanan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi kapsamında, Elazığ İli Gümüşkavak Mahallesinde tüm bölgeye hizmet sunacak 2000 metrekare kapalı ve 3000 metrekare yarı kapalı alana, 540 metrekare sosyal tesislere, idari binaya ve Elektronik Satış Sistemine sahip modern bir tedarik ve ticaret merkezi kurulacak. Kurulacak tedarik ve ticaret merkezinde 2000 m2 kapalı alanda 80 adet, 3000 m2 yarı kapalı alanda 120 adet 15 metrekarelik ortak kullanıma açık padok alanı oluşturulacak. Oluşturulan bu donatılarla merkezde 1000 adet büyükbaş veya 3000 adet küçükbaş hayvan barınma kapasitesi oluşturulacak. Kurulacak bu merkezle gıda güvenliğinin sağlanması ve gıda arzının sürdürülebilirliğinin sağlanması, bölge hayvancılığının ve hayvancılığa bağlı sanayilerin gelişmesinin sağlanması hedeflenmekte. 18 ay uygulama süresi bulunan, toplam bütçesi 27.842.486 TL ve destek tutarı 13.921.243 TL olan proje ile çiftçilerin, tüccarların, et ve et ürünleri üreticilerinin, ihracatçı firmaların ve bölge halkının gelirlerinin artırılmasına katkı sağlanacak.

* DUMANDAĞ; “TİCARETİN MERKEZİ OLMASI HUSUSUNDA ÇOK BAŞARILI BİR PROJE”

Başkan Dumandağ; “Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi Borsamızın uzun uğraş ve çabaları sonrasında imza törenini gerçekleştirdik . Bu projenin  Bölge hayvancılığına katkı sağlaması ve ilimizin bölgedeki hayvan tedariki ve ticaretinin merkezi olması hususunda çok başarılı bir proje olacaktır. öncelikle İlimiz Valisi Dr. Ömer Toraman’a proje ortağımız olan  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ‘na , Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğluna, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya ve bu projenin ilimize kazandırılmasında elinden geleni yapan önceki dönem Milletvekili Metin Bulut’a projemize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol