Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

“Elazığ yine kapsam dışı kalmıştır”

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Av. İbrahim Gök, geçtiğimiz günlerde depremden etkilenen ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen 10 ile Elazığ’ın da dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

*ELAZIĞ, MADDİ, MANEVİ VE PSİKOLOJİK ANLAMDA YIPRANMIŞ VE TÜKENME NOKTASINA GELMİŞTİR

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Av. İbrahim Gök yaptığı açıklamada; “İlimiz 24 Ocak 2020' de 6.8 şiddetinde ki depremde 41 kişi vefat etmiş deprem anında onlarca bina yıkılmış ve binlerce hasarlı bina geriye bırakmıştı. Hemen akabinde 27 Aralık 2020' de 5.6 şiddetinde ki depremde ise önceki depremde hafif ve orta hasarlı yüzlerce binanın ağır hasar almasıyla vatandaş çetin kış şartlarında çadırlarda ve konteynerlerde yaşamak zorunda kalmıştır. Yaşadığımız bu iki büyük deprem sonrası halkımız, esnafımız maddi, manevi ve psikolojik anlamda yıpranmış ve tükenme noktasına gelmiştir.”

* OHAL KAPSAMINA ALINMASI YA DA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ ZARURİDİR ELZEMDİR

K.Maras'ta meydana gelen iki yıkıcı deprem nedeniyle 10 ilin OHAL kapsamına alındığını ancak ne yazık ki ciddi derecede etkilenen Elazığ’ın yine kapsam dışı kaldığını aktaran Gök;  “Oysa burada da son olarak yapılan ihbarlar neticesinde 228 ağır hasar bina tespit edilmiş, en işlek caddelerinde acil yıkımlar başlamış yüzlerce binanın ise yıkım kararı alınmış ve 2 vatandaşımız ise enkazda hayatını kaybetmiştir. Nihayetinde vatandaşlarımız 3 yıldır ciddi olarak maddi, manevi sosyal ve psikolojik anlamda çok zora girmiştir bu travmalardan dolayı ilimizin her anlamda ciddi bir destek alması ve diğer iller gibi ya OHAL kapsamına alınması ya da afet bölgesi ilan edilmesi zaruridir elzemdir. Burada da ilimiz dinamikleri olarak başta iktidar Milletvekilleri ve yerel yöneticileri ile STK ve siyasi parti temsilcilerinin kollektif bir şekilde hareket ederek bu hakkın ilimize de tanınması için insiyatif almaya davet ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol