Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’A AYRI EYLEM PLANIMIZ OLACAK

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Park Dedeman Otel’de düzenlenen kahvaltılı programda basın mensupları ile bir araya geldi. Programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'nın; 

“Konuşmanızın başında eylem planlarınızı açıkladınız. Bunları dinlerken 22 tane eylem planı hazırladığınızı öğrendik. Ancak şu anda hazır olan 12 eylem planı var. Ülkeyi yönetmek için hazır bir parti olarak bu eksiklikler ile kendinizi yönetime hazır hissediyor musunuz?

KOCA: DEVA PARTİSİNİN ELAZIĞ’I ÇOK İHMAL ETTİĞİNİ GÖRDÜK

“12 eylem planını açıklarken 2. ve 6. Eylem planınız Elazığ’ı yakından ilgilendiriyor. 2.eylem planında afet öncesi ve sonrası özellikle Elazığ’ı örneklendirdiniz. 20 Ocak 2020’de ciddi bir deprem yaşadık ve sizin de bahsettiğiniz gibi yaralar sarılmadı. Yaralı bir kentiz. Bu 3 yıl içerisinde de DEVA Partisi’nin bir CHP kadar Elazığ’a eğilmediğini gördük. Elazığ’ı neden bu kadar ihmal ettiniz? Genel merkez bazında özellikle 2 tane de Elazığlı hemşerimiz varken DEVA Partisi’nin Elazığ’ı çok ihmal ettiğini gördük. Bu durumdan hoşnut musunuz ve bundan sonra ne yapacaksınız? Yönündeki sorularına açıklık getirdi.

BABACAN: “DETAYLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Babacan,  22 Eylem Planlarının Kasım’a kadar hazır olacağına belirterek, “Bugüne kadar Türkiye’de hiçbir parti bu çalışmaları yapmadı. Genelde hükümet kurduktan sonra bu çalışmalar yapılırdı. Biz çok öncesinden yaparak detaylandırmaya çalışıyoruz.

“DEVA PARTİSİ ELAZIĞ’DA Kİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR”

Elazığ’ın sorunlarını takip ettiklerini söyleyen Babacan; “DEVA Partisi Elazığ’da ki gelişmeleri takip ediyor. Gelmeden önce Elazığ’ın sorun ve çözüm raporunu arkadaşlar bana iletti. Bu sorunlara neler yapılabilir iyi bir taslak hazırladık. Bunları yazılı olaraktan eylem planına dökeceğiz. Bizim ayrıca Elazığ eylem planımızda olacak. Yoksa bir ihmal asla söz konusu değil. Genel merkezdeki ve il teşkilatındaki arkadaşlarımızı bundan sonra yakın bir şekilde göreceksiniz. Bunun için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

KOCA: 6'LI MASANIN ADAYININ KRİTERLERİ NELER?

6’lı masanın Cumhurbaşkanı Adayına ilişkin sorular yönelten Nafiz Koca;

“Ortak adayın belirlenmesi ile alakalı konuşmanızda, ortak adayımızı belirledikten sonra adayımıza Suriye hakkındaki görüşlerinizi soracağız dediniz. Bu doğru mu?

Ortak aday belirlemede ki kriterleriniz nelerdir ve aday olmayı düşünüyor musunuz?

BABACAN: ORTAK DİL OLMAZSA VATANDAŞIMA KARŞI BİR GÜVEN VEREMEYİZ

6’lı masa görüşmeleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Ali Babacan; “Ortak aday belirlemede temel konulara bir ortak düşünce bulamadan bir aday açıklarsak vatandaşlar bize şunu sorar? Bu aday kendine göre mi konuşacak? Bu yüzden bu konulara önceden çalışılması lazım. Çünkü aday belirlemede seçim kampanyası döneminde temel sorunlara temel çözümler olsun. Ortak dil olmazsa vatandaşıma karşı bir güven veremeyiz.” diye konuştu.

“ALTILI MASADA HENÜZ BU İSMİ KONUŞMADIK”

Ortak adayı seçimlere yakın zamanda açıklama kararı aldıklarını ifade eden Babacan;

“Ortak adayın niteliklerini daha önce kamuoyuna duyurmuştuk. Demokrasiye inanmış demokrat kişiliğe sahip olması bizim için önemli. Demokrasiyi sözleri ile değil özüyle benimsemiş biri olmalı. Parlementer sisteme gerçekten inanan bir isim olması lazım. Bu adayın kim olacağı altı partinin genel başkanlarından birisi de olabilir. Altı partiden veya bu partilerin dışında bir isimde olabilir. Çünkü altılı masada henüz bu ismi konuşmadık. Erken buluyoruz. Ne zamanki seçim dönemi yaklaşırsa istişaremizi tamamlayıp ortay adayı belirleyeceğiz.”dedi.

“GENÇLER ASLA UMUDUNU YİTİRMESİN”

Sözlerinin devamında gençlere yönelik de eylem planı olduğunu dile getiren Ali Babacan, “Gençler ile ilgili ayrı planlar hazırlıyoruz. Sadece gençlere yönelik eylem çalışmamızı kapsayan eylem planını da önümüzdeki haftalarda açıklayacağız. Gençler asla umudunu yitirmesin. Umutlarını kestiklerini görüyoruz. Gençlerimiz ile birlikte bu ülkede yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KRİZİ DAĞITACAĞIZ

İktidara gelmeleri durumunda ilk 6 ayda Türkiye’nin ekonomisini düzeltecekleri söyleyen Ali Babacan;  “Eylem planlarında hemen yapılacakları faaliyete geçireceğiz. İlk ayı kıymetli görüyoruz. Özellikle ekonomik kurumlar bu ayda ayağa kalkacak. Kurumlar ayağa kalktıktan sonra, ilk altı ay içerisinde ülkenin bulunduğu yoğun ekonomik krizini dağıtacağız. En geç iki yıl içerisinde de enflasyonda tek haneye ineceğimize söylüyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol