Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’A BAKANLIK SÖZÜ!

Cumhuriyet Halk Partisi haftalık grup toplantısını Elazığ’da yaptı. Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke gündeminin yanında Elazığ’ın sorunlarında gündeme taşıyarak “İktidara geldiğimizde Elazığ’ın sorunlarına çözüm getireceğime söz veriyorum.” Dedi.

CHP Haftalık Grup Toplantısı partililerin de katılımıyla Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Elazığ’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İktidara geldikleri zaman yapacakları vaatleri anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’a bakanlık sözü verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Pertek Köprüsü’nü yapacaklarını, Ovaları suyla buluşturacaklarını, çimento fabrikasını şehir dışına taşıyacaklarını, Harput’u UNESCO listesine yerleştirmeye çalışacakları gibi konularda da taahhütlerde bulundu.
 

VENEZUELA’YA GİDECEĞİNE ELAZIĞ’A GEL

Partisinin grup toplantısında  vatandaşların zor durumda olduğunu belirten  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Üretenin alın teri dökenin yanında olacağız. Önemli olan bu ülkede hakkı hakkaniyeti teslim etmektir. Derdin mi var bunları Bay Kemal çözecektir. Elazığ'da 28322 çiftçi,  kayıt sistemine yazılmış. Bu rakam 15 bine düştü. 12 bin çiftçi bu işi yapamıyorum dedi ve işini terk etti.  Bu nedenle dışarıdan ithalat yapılıyor. Tarım bakanı Venezuela’ya gidiyor. Yav sen Elazığ’a gel. Burada bu işi yapan var. Biz bunu da düzelteceğiz.”

* NÜFUSUN YÜZDE 84’Ü BORÇLU

Nüfusun yüzde 84’ünün borçlu olduğunu ve borcumu ödemekte zorlanıyorum diyenlerin oranının yüzde 77 olduğuna dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu; “AK Partilisi MHP’lisi de zorlanıyor. Türkiye'yi bu girdaptan çıkaracağız. Birileri sarayda oturur ama gerçeği görmez. Benim görevim bu topraklarda yaşayan sade vatandaşın beklediği hakkı huku teslim etmektir. Siyaseti bunun üzerine yapmalısınız. Bunu yaparsanız memleketi kurtarmış olursunuz. Bizim amacımız temiz siyaset yapmaktır. Elektriğe yüzde 95 ile 200 zam yapıldı. Doğalgaza yüzde 164 zam yapıldı. Kimin geliri bu kadar arttı. Vatandaş zor durumda. Perişan durumda. Şambayat’ta bir kadın mikrofonu eline aldı perişanız dedi. Bir kadının feryadı ülkenin feryadıdır.3 Milyon 400 bin kişinin elektriği kesildi. Ben elektrik parasını yaptırmadım ki bu gündeme gelsin. Şimdi elektrik kesintileri kesildi bunu açıklamıyorlar.9 aydır bir cevap vermiyorlar. Daha fazla hanenin elektriği kesildi. Suç işliyorlar. Esnafında durumunu biliyorum. Geçen yıl 3 Milyon 940 hanenin elektriği kesildi. Buradan soruyorum. Milletvekillerinin sorduğu sorunun cevabını vermeyenler suç işliyor.”dedi.

DEVLETİN DİNİ ADALET’TİR

“Adalet dedik ve bunun üzerinde duruyoruz. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hukuk olmaz. Adalet dağıtanı siz yönlendiriyorsanız, vicdani olarak değil benim isteğim üzerine adalet verin diyorsanız adaleti öldürüyorsunuz.” diyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu;  “Şimdi İstanbul BŞB. Ekrem İmamoğlu’nun tüm yetkilerini elinden almak istiyorlar. Bir dava açtılar. Davaya bakan hakimi değiştiriyorlar. Ceza verecek bir hâkimi getiriyorlar. Buradan o hâkime sesleniyorum. Hukuka göre karar vereceksin, sarayın kararına göre değil. Hakimler, vicdani kanaatına göre karar verirler. Devleti çürütmeyeceksiniz. Devlet 85 Milyon insana hizmet etmek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

FAİZE KARŞISIN 254 MİLYAR LİRE FAİZ ÖDEDİN

Kılıçdaroğlu, tek derdinin ülkede herkesin alın terinin hakkını teslim etmek olduğuna dikkat çekerek; “Bu yılın ilk sekiz ayında kur korumalı mevduata 250 Milyar lira faiz ödemesi yapıldı. Çiftçiye 25 milyar verildi. Faizciye 250 milyar, üreten çiftçiye 50,esnafa 25 milyar lira veriyorsun. Kanuna göre çiftçiye 134 Milyar vermelilerdi. Bunların tamamını düzelteceğiz. Benim tek derdim bu ülkede herkesin alın terinin hakkını teslim etmek. Bunu yapmayanlar malı götürüyorlar demektir.” dedi

KONUTLARIN GERİ ÖDEME BAŞLANGICI 5 YIL OLMALI

Partisinin grup toplantısında Elazığ’ın problemlerine de değinen Kılıçdaroğlu “Elazığ’da deprem oldu. Hepimiz koştuk geldik, yaraların sarılmasına destek verdik. Burada bir okulun temelini attık. İki okulun daha temelini atacağız. Deprem konutları yapıldı. Deprem konutlarının taksitlerinin ödenmesi için başlangıcın 5 yıl olması lazım.”dİye konuştu.

Grup toplantısında Elazığ’la ilgili müjdeler veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şunlar;  

PERTEK KÖPRÜSÜNÜN YAPILMAZI LAZIM

“Tunceli ve Elazığ arasında bir feribot var. Oraya bir Pertek köprüsünün yapılması lazım. Pertek köprüsünün önemi Elazığ’ın ciddi bir lojistik olmasını sağlamaktır. Ciddi bir lojistik merkezi olursa burada herkes rahat edecek. Elazığ’ında kişi başına geliri de artmış olacak.”

“OVALAR SULANACAK”

“Yıllardır söz verdikleri halde o güzel ovaları susuz. Onların tamamının sulanması lazım. O ovalarda bereketi suyu bütün Elazığlı kardeşlerim görecekler. Çiftçiler elektrik kullanıyorlar dünyanın parasını veriyorlar. Şanlıurfa’ya gittim çiftçilere söz verdim. Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye’deki bütün çiftçilere güneş enerjisi kurduracağız. Elektriklerini ücretsiz kullanacaklar artan elektriklerini satacaklar oradan gelir elde edecekler. Aynı şey Elazığ içinde olacak. Elazığlı çiftçilerde elektriği güneş enerjisi elettiğini bedava kullanacaklar.”

“MERALAR BEDAVA OLACAK”

“Meralar var. Hayvancılıkla uğraşan bu bölgede güçlü aşiretler var. Hayvancılık ile uğraşan aşiretler var. Burada meraları parayla veriyorsun. Ne parası kardeşim. Zaten üreticiyi soymuşsun soğana çevirmişsin.  Bu adamlar bizi besleyecek.”

ELAZIĞ TURİZM MERKEZİ OLACAK BİR İL

“Elazığ aynı zamanda kadim bir kent. Burası turizmin merkezi olabilecek bir yer. Harput’u biliyoruz. Hazar gölü var, Palu’da çok güzel tarihi eserler var. İpek yolu üzerinde aynı zamanda. Sivrice bölgesinde güzel turizm yatırımları yapılabilir. Ve turizm yatırımları ile bölge daha fazla turist çekebilir. Burada kazanacak olan esnaftır. Onların hepsi kazanırsa hepimiz mutlu oluruz. Keşke herkes daha fazla kazanabilse insanlar geldikleri yerden mutlu ayrılabilse.”

“UNESCO ÇALIŞMASI”

“Harput’u dünya kültür mirasına kesinlikle o listeye Harput’u yazdıracağım. UNESCO’nun dünya kültür mirası mutlaka yerinin alacaktır. ELAZIĞ’A BEDELLİ ASKERLİK BİRLİĞİ KURULACAK Bedelli askerlik var. Bedelli askerlik ve birliği karargâhı olacak. Burada binalar var. Burada binalar boş duruyor. Bedelli askerliğin buraya gelmesi lazım. Başka yerde bina niye yapıyorsun kardeşim. Bina burada var zaten. Bedelli askerliği burada yapacak. Alışverişe çıkacak, pazara çıkacak, esnaf kazanacak herkes kazanacak. Esnafın kazanması orta direğin güçlenmesi demektir. Bunlar esnafı bitirdiler. Orta direği güçlendireceğiz kimsenin şüphesi olmasın.”

“TEŞVİKTE 6. BÖLGE “

Elazığ teşvikte 6. Bölge. Bunun süresinin uzatılması lazım. “KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ” Köy okulları kapatıldı. Bütün Türkiye’ye sözüm var. Nerede öğrenci varsa orada okul ve öğretmende olacak. Taşımalı okul olmayacak. Öğretmen var bekliyor. Okul var boş. Ferhat ile Şirin’i buluşturur gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız. Kimsenin endişesi olmasın.

 “ÇİMENTO FABRİKASINI ŞEHRİN DIŞINA ÇIKARACAĞIZ”

“Çimento fabrikası benim öğrenciliğimde şehrin göbeğindeydi. Şimdi hala şehrin merkezinde. O zaman da şikayet olurdu bugün de şikayet oluyor. Kardeşim kaldırın bunu. Kaldırmazsanız açık ve net söylüyorum iktidar olduğumuzda Allah nasip ederse çimento fabrikasını şehrin dışına çıkaracağız. Elazığ’ın temiz bir hava teneffüs etmesi lazım.”

“ELAZIĞ’A BİR BAKANLIK VERECEĞİM”

İktidar olduklarında Elazığ’a bakanlık müjdesi veren Kemal Kılıçdaroğlu; “Elazığlıların bir özelliği var. Özellikleri koşulsuz bir şekilde iktidar partisine destek verdiler. Son seçimlerde biz bir milletvekili çıkarttık. İktidara bu kadar destek veren. Bütün belediye başkanlıklarını bir şekliyle alan bir iktidar 20 yıldır Elazığ’a tek bir bakanlık bile vermedi. Tek bir bakanlık bile. Sözümdür. Bay Kemal’in sözüdür. Allah nasip ederse Elazığlılarında oyları ile iktidar olduğumuzda Elazığ’a bir bakanlık vereceğim. Gençliğim burada geçti, Kültür Mahallesinde oturdum.  Grup toplantısını burada yapıyorum. Elazığlı kardeşlerim ile kucaklaşmaya geldim. Bize oy vermeyebilirsiniz. Biz güven ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin kimliği kendisinin şerefidir benim başımın üzerinde yeri vardır. Herkesin inancı vardır buda benim başımın üzerindedir. Herkesin inancına saygı duyacaksınız. Ben bunu yapmak istiyorum. Artık kavgadan bıkmadık mı?”diye konuştu.

CHP’NİN KIRMIZI ÇİZİGİLERİ VATAN VE BAYRAK’TIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında ki konuşmasını şöyle sürdürdü;

“CHP’nin iki kırmızı çizgisi vardır. Vatan ve Bayrak. Bu kadar. Birileri bize milliyetçilik dersi vermeye çalışıyor. Bize bunu yapmaya hakları yoktur. Palet Fabrikasını Katar ordusuna satanlara sorun milletçilik nedir. O fabrikayı alacağım. Sen bayrağımız altında ki topraklarda bulunan Süleyman Şah türbesini kaçırdın. Sen kimsin bize Milletçilik yapıyorsun. Biz Süleyman Şah türbesini, iktidara geldiğimizde bir hafta içinde  ait olduğu yere taşıyacağız. Askeri Hastanesi olmayan tek ordu Türk Ordusudur. İktidara geldiğimizde, ülkemizde Askeriye ’ye ait olan hastanelik GATA’da dahil olmak üzere yeniden Askeriyeye tahsis edeceğiz. Bunu bir hafta içinde yapacağız. Bize milletçilik dersi vermek isteyenler Kıbrıs’ta  Beşparmak Dağlarına baksınlar, Akdeniz'in dalgalarına baksınlar .Orada Rahmetli Ecevit'i Erbakan'ı  görecekler.”

ALTI LİDERİN TEK HEDEFİ BU ÜLKEYE BARIŞI, HUKUKU ADALETİ GETİRMEKTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ ziyareti öncesi kentte CHP’lileri hedef gösteren afişlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada ise; “Elazığ’da billboardlarda bir şeyler asmışlar. Elazığ ve Elazığlar adına üzüldüm. Elazığ Vatanını Milletini sever. Birileri bu pankartları astılar. Amaçlarını biliyoruz. Bunları çözeceğiz. Altı lider bir araya gelerek çözeceğiz. Altı liderin tek hedefi bu ülkeye barışı, hukuku adaleti getirmektir. Başaracağız. Kucaklaşarak helalleşerek başaracağız. Biz, onlar ne derse desinler birlikte başaracağız. Bir santim bile geri adım atmayacağız.”diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol