Öne Çıkanlar son yolculuğuna uğurlandı ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

HABER: ESMA YILDIRIM

İlk olarak kutlamalar, sabah valilik önünde başladı. Törene, Vali Ömer Toraman, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Haşim Bildiş,Jandarma komutanı Murat Evren, 8.Kolordu Komutanlığından Binbaşı Ayhan Demirci, protokol üyeleri, STK temsilcileri, jandarma ve emniyet personeli, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklalMarşı okunarak Vali Toraman ve protokol üyeleri, valilikte tebrikleri kabul etti.

Program da konuşma yapan Binbaşı Ayhan Demirci,30 Ağustos Zaferi kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyleyerek” Türk ordusu son nefesine kadar yok edilmedikçe istiklalinin de elinden alınmayacağını ”vurguladı.

“TOPYEKÜN MÜCADELE İLE SAVAŞ KAZANILDI”

Binbaşı Ayhan Demirci, konuşmasında bu büyük zaferle düşmana son darbenin vurulduğunu belirterek”, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına neden olan 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 100.yılını ulusça kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. AsilTürk milleti kahraman ordusu ile birlikte vatanına gasp edenlere karşı topyekûn savaşarak büyük bir zafer kazanmıştır. İşgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz zaferin her detayı tek tek düşünülüp yönetilmiştir. Yurdumuzun üzerinde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, bağımsızlık meşalesi yakarak “Ya istiklal ya ölüm ”davası ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır. KahramanTürk ordusu Avrupalıların beş altı ayda geçiremez dediği Afyon’u üç günde geçerek 30 Ağustos’ta düşman kuvvetlerinin büyük bir bölümünü imha etmişlerdir. Bu büyük zafer ile düşmana son darbe vurulmuştur. Dünya tarihçileri Türkler hakkında şu ifadeleri kullanmıştı. Türkler Mohaç Meydan Muharebesinden sonra yine bir parlak imha muharebesi kazandılar. Bu muharebelerde Türk ordusu çok kısa bir sürede kendisinden üstün düşman kuvvetini imha etmiş beş yüz kilometrelik mesafeyi yaya olarak kat etmiştir.Çocuk yaşlı demeden milletçe bu savaş kazanıldı. Türk ordusu bu muharebeden alnının akıyla çıkmıştır ”dedi.

“TÜRK’ÜN İSTİKLALİ ELİNDEN ALINAMAYACAKTIR”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman rehber olmaya devam edeceğini söyleyen Binbaşı Ayhan Demirci ,“Türk ordusu son nefesine kadar yok edilmedikçe, türkün istiklali elinden alınamayacaktır. Türkler yalnız askeri ile değil milleti ile bu savaşı kazanarak kendisini bir kez daha ispatlamıştır.30 Ağustos zaferi Türk ordusuna silahlı kuvvetler günü olarak armağan edilmiştir. Türk silahlı kuvvetleri ülkemizin huzurunu sağlamak, bölgemizde ve dünyada katkı sağlamak için tarihinden aldığı güç ile düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam edecektir. Atatürk ilkeleri milli egemenlik ve tam bağımsızlık esasına dayanarak bugüne kadar olduğu gibi gelecek nesillere de Türk silahlı kuvvetleri rehber olmaya devam edecektir ”ifadelerini söyledi.

Program daha sonra mehteran takımı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün folklor gösterisi ve resmi araçların geçiş töreni ile  sonlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol