Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’DAKİ BİNGÖLLÜLER BİR ARAYA GELDİ

Bingöllüler Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından Geleneksel Tanıtım ve dayanışma gecesi düzenlendi.

Kültür park amfi Tiyatro alanında gerçekleştirilen tanıtım ve dayanışma gecesine Elazığ ile Bingöl siyasi ve il yöneticileri ve Elazığ’da yaşayan Bingöllüler katıldı.

Programda Bingöl yöresine ait eserler seslendirilip halk oyunları sergilendi.

Davetliler ve vatandaşlar ‘Bingöl Tanıtım gecesine büyük bir ilgi gösterdi.

BARHTURMUŞ: “DOĞDUĞUMUZ VE DOYDUĞUMUZ YERE OLAN SADAKATİMİZ SÜREKLİ OLACAKTIR”

Bingöllüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Ali Barhturmuş, Bingöllüler olarak Elazığ’a her alanda katkı sağladıklarını söyledi. Barhturmuş, “Bu birlik ruhuna katılmış bir maya gibi gücümüzü Elazığ’daki nüfusu 60 bine dayanan siz değerli hemşehrilerimizin birliğinden, dirliğinden, dayanışma ruhundan alıyoruz. Çözümüne katkı sunmadığımız her sorunun bir parçası olacağı bilincindeyiz. Bu anlayışın sonucu olarak bir parçası haline geldiğimizin Elazığ’ımızın üretim, pazarlama, tarım, hayvancılık, hizmet ve kamu sektörü dâhil her alanına katkılar sunmaktayız. Katkılarımız aziz şehrin ekonomisine, sosyal ve kültürel yapısına can suyu olarak şehrin kalkınmasına önemli destekler sağlamaktadır. BİNDER olarak yönetimimizle birlikte birliğimizi pekiştirmek adına faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bingöllüler olarak doğduğumuz yere olan vefamız doyduğumuz yere olan sadakatimiz kadar içten ve sürekli olacaktır” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: “BİNGÖLLÜ KARDEŞLERİMİZLE  BİR ARADA YAŞAMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, iki şehrin sosyal dayanışmasını artırmak adına programı çok anlamlı bulduğunu ifade etti. Şerifoğulları, “Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlemiş olduğu bu organizaayonun Bingöllü kardeşlerimizle ortak değerlerimiz ve kültürel zenginliklerimizi artırmak, sosyal dayanışmayı güçlendirmek adına yapılan bu organizasyonu çok anlamlı bulduğumuz ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle bu organizasyonda emeği geçen başta dernek başkanımız Ali Bey olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese canı gönülden şükranlarımı arz ediyorum. Aynı çatı altında ekmeğimizi bölüşmüşüz, kız almışız kız vermişiz, akraba olmuşuz, komşu olmuşuz ve bugüne kadar Elazığ’da yaşayan Bingöllü hemşehrilerimizle bir ve beraber olarak bugüne kadar gelmişiz. Biz Bingöllü kardeşlerimizle bir arada yaşamaktan dolayı büyük bir gurur ve memnuniyet duyduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz bir kez daha buradan haykırarak Bingöllü vatandaşlarımızla bir arada yaşamaktan gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

ARIKAN: “BİRLİK VE BERABERLİK KATLANARAK ARTACAK”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’da Birlik ve beraberliğin önemine değinerek dernek yöneticilerine teşekkür etti. Arıkan, “İnşallah biliyorum ki burada yaşayan hemşehlerimiz Elazığ’ın sosyal, kültürel, ekonomik hayatına çok büyük katkı sunmaktadırlar. Bundan sonra da bu potansiyellerini hem Elazığ’ımız için hem Bingöl’ümüz için en iyi şekilde ortaya koyacaklarına yürekten inanıyorum. Kardeş şehir Elazığ’da da biz bunu görüyoruz. Buradaki başta Elazığlı hemşehrilerimizin siyasilerimizin, yerel yöneticilerimizin ve burada yaşayan bütün hemşehrilerimizin Bingöllü hemşehrilerimizi bağrına bastıklarını gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz. Burada kardeşlik içinde, birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberlik katlanarak artacaktır” dedi.

EROL: “ELAZIĞ HİÇ KİMSEYE KAPISINI KAPATMAMIŞ BİR ŞEHİR”

Bingöl ve Elazığ’ın iki kardeş şehir olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bingöl ve bölgeye verdiği hizmetlerden dolayı AK Parti Bingöl milletvekili ve aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’a teşekkür etti. Erol, “Biraz önce Dernek Başkanımız Bingöl’ün yöresel ürünlerini anlattı, tanıttı burada ama Bingöl’ün yöresel ürünler dışında yöresel davranış şeklide var. Bir defa insan haklarına ve evrensel değerlere saygılı ve sahip çıkan bir toplum, babayiğit bir toplum, değerlere ve inançlara önem veren bir toplum. Bu toplum her ne gerekçeyle Elazığ’da yaşıyor olursa olsun ama Elazığ’ın da bir farkı var. Elazığ kendisine umut diye gelen, Elazığ kendisine yeni bir yaşam kurmaya gelen hiç kimseye kapısını kapatmamış, açmış onları bir Elazığlı gibi bağrına basmış. Bunun en güzel örneği bugün karşınızda benim. Tunceli bir ana babanın evladı olarak Elazığ’dan Milletvekili seçiliyorsam bu şehri temsil ediyorsam işte Elazığ’ın ne kadar yüce, insan haklarına saygılı ve misafirperver olduğunu ve bizi kendisinden saydığını ve gördüğünün en somut örneğidir. Sayın Bakanım muhalefet partisinin bir milletvekili olarak Elazığ’dan size bir teşekkür etmek istiyorum. Siyasetteki nezaketiniz için, Bingöl’e verdiğiniz hizmetten dolayı Elazığ’dan üstlendiğim milletvekili sıfatıyla Cevdet Yılmaz Bakanımıza teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: “ELAZIĞ VE BİNGÖL DİYE BİR AYRIM YOK İÇİMİZDE”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Bingöl ve Elazığ arasında ayrım yapmadıklarını yıllardır bir ve beraber yaşadıklarını belirti. Demirbağ, “Bizim Elazığ ve Bingöl diye bir ayrım yok içimizde. Birliktelik oldu ve Cevdet Yılmaz bakanlık yaptığı zaman bir problemle ilgili kendisinin yanına gittiğimiz zaman her zaman ayırmadan hep yardımları oldu. Bingöl’ümüzün ve Elazığ’ımızın ortak yönleri var milli ve manevi değerlere bağlı bir çizgide olması. 80 anayasasına Bingöl’üyle, Palu’suyla karşı duran yegane bir ilimiz ve ilçemiz ben buradan takdirlerimi arz ediyorum” dedi.

BERDİBEK: “ELAZIĞ BİR NEVİ DOĞUNUN PARİS’İ OLMUŞ”

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Elazığ’ın çok geliştiğini ve doğunun Paris’i olduğunu söyledi. Berdibek, “Elazığ kabuğunu kırmış, Elazığ çok farklı bir yerde. Artık Elazığ’ın bir nevi Paris’i olmuş gelişiyor, büyüyor. Buna binaen de Bingöl’de aynı atılımlar devam ediyor. Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz Bey il babında bakmadı genel baktı. Bu genel bakış noktasında Diyarbakır’da da gelişim olmuştur, Tunceli’de de Elazığ’da da Bingöl’de de gelişim olmuştur” dedi.

BULUT: “BİZ HİÇBİR ZAMAN BİNGÖLLÜ VE ELAZIĞLI AYRIMI YAPMADIK”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Bingöl ve Bingöllülerin kendileri için kıymetli olduğunu ifade etti. Bulut, “Bingöl bizim içi kıymetli, Bingöllüm de kıymetli ve Zülfü ağabeyin de dediği gibi biz hiçbir zaman Bingöllü ve Elazığlı ayrımı yapmadık. Çünkü bizde aynı mahalle ve kültürel iklimde büyümüş insanlarız. Bundan dolayı ben bu organizasyonu yapan dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ali Başkanımız gerçekten Elazığ’daki Bingöllülerin hakkını daima savunan, Bingöl ile alakalı sıkıntıların her zaman bize ileten çok kıymetli başkanlarımızdan bir tanesi. Bingöllü kardeşlerimiz herdem haktan yana, hakikatten yana, adaletten yana ve milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana olmuştur bundan dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımız adına bütün Bingöllü hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum” dedi.

YILMAZ: “ELAZIĞ VE BİNGÖL ÖRNEK ŞEHİRLERDİR”   

Ak Parti Bingöl Milletvekili ve Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’da Elazığ ve Bingöl’ün birlik ve beraberliğe en iyi örnek iki şehirdir dedi. Yılmaz, “Elazığ ve Bingöl örnek şehirlerdir. Birliğine beraberliğine bu ülkenin huzuruna, kardeşliğine sahip çıkan iki ilimizdir bu anlamda da her iki ilimize şükranlarımı sunuyorum. Allah Elazığlılardan ve Bingöllülerden razı olsun diyorum. Bu bölgelerimiz büyük potansiyeli olan bölgeler, Bingöl, Elazığ çok köklü tarihlere sahip bölgeler. İnşallah nasıl ki son 20 yılda epeyce bir mesafe aldıysa bu bölgelerimiz önümüzdeki 20 yılda da inşallah Cumhuriyetimizin 100. Yılıyla beraber yeni hamlelerle yoluna devam edecek bu bölgelerimiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol