Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ google BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ a ya son yolculuğuna uğurlandı

Bu haber kez okundu.

“Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi İlan Ettireceğiz"

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında bölge genelinde birçok il olumsuz etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada depremden etkilenen 10 ilin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini duyurmuştu. AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaşanan depremlerden Elâzığ’ın da etkilendiğini vurgulayarak Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsamına alınması için ellerinden geldiklerini yaptıklarını ifade etti.

Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ’da niye OHAL’e alınmıyor diyorlar. Mecliste Türkiye’nin diğer illerinde niye OHAL alıyorsunuz diyorlar. Orada da önergeye ret oyu verdiler. Bunlar samimi değiller. Bunların niyet tamamen milletin kafasını karıştırmak. Biz bu konuda vatandaşımızın yanındayız. Biz bugün milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanına gittik. Ona Elazığ ile alakalı 2 önemli talebi illettik. Bunlardan bir tanesi yeniden biz Elazığ’da bir tarama yağacağız. Burada iki tane yöntem olacak. Bunlardan bir tanesi ilimizde orta hasarlı olan binaların hepsine biz gideceğiz. O binalara bakacağız. İhbarların hepsini çek edeceğiz. Ve hasarlı görmüş olduklarımızın hepsini elazığ’ın genel hatlarının hepsini Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettirip yine bu kapsamda evi ağır hasar görmüş vatandaşlarımızın hepsinin evini yapacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol