Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Emekliler 28 Mayıs'ı bekliyor! Seçim sonrası 3 zam birden

Yüksek enflasyon ve dövzdeki kurun sürekli yukarı doğru ivmelenmesi milyonlarca emeklinin maaş zammı beklentisini artırdı. Zam görüşmeleri ise seçim maratonunun sonuçlanmasının ardından TBMM'nin gündemine gelecek.

14 Mayıs seçimleri sonrası TBMM'de tekrar çoğunluğu sağlayan Cumhur İttifakı, yeni hükümeti kurmak için ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin neticelenrmesini bekliyor. Seçimin sonucunu bekleyen en büyük kitle ise emekliler. Oldukça yoğun bir mesainin beklediği Meclis'in komisyonlarının ele alacağı ilk konular arasında emekli maaşları yer alıyor.

Hükümet kanadından daha önce yapılan açıklamalara yapılacak yeni düzenlemelerle milyonlarca vatandaşın gelirinin de oldukca yukarı çekileceği yönündeydi. Maaş zamlarının haziran ya da en temmuz ayında yapılması planlanıyor.

ASGARİ ÜCRETTE 12 BİN GÖRÜLEBİLİR

Emekli ve memurların dışında çalışanlar açısından da yeni ücretler Haziran ayında belirlenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanması bekleniyor. Burada da enflasyon rakamları öne çıkacak. 6 aylık enflasyon ve refah payı ile birlikte asgari ücrete yüzde 30-40 arasında bir artış yapılması gündemde. Bu durumda bugün 8.506 TL olan net asgari ücret kamu işçilerine yapılan yüzde 45 oranındaki zam da dikkate alınırsa 12 bin lirayı geçebilecek.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için yapılacak tüm artışlardan EYT kapsamında emekli olanlar da yararlanacak. Mart ayından itibaren Haziran'a kadar başvuran tüm EYT'lilerin Temmuz maaşlarına enflasyon artışı ve refah payı eklenecek.

Temmuz'dan sonra başvuranlar açısından ise hesaplamalarda enflasyon rakamları dikkate alınacak. O yüzden direkt maaşına zam alacak olanlar Haziran ayına kadar başvuran EYT'liler olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol