Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Engeller Atlı Terapiyle Kalkacak

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Engelli çocukların gönüllerince eğlendiği, izleyenlerin ise duygu dolu anlar yaşadığı etkinlikte Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik, atla terapinin engelli çocukların tedavisine destek olduğunu uzmanlar eşliğinde önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle sık sık gündeme gelen Türkiye Jokey Kulübü, Engelliler Haftası’nı unutmadı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması sebebiyle, Elazığ  Yurtbaşı Hipodrum’u  etkinlik düzenlendi. Engelli öğrencileri aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi. Ata binen öğrenciler, ardından Müzik eşliğinde palyaço gösterisi, şarkılar ve halaylarla etkinlik adeta şenliğe dönüştü. Etkinlikte Atla Terapi Merkezlerinde, özel eğitim almış psikolog ve fizyoterapistlerden oluşan profesyonel bir ekip bulunduğunu söyleyen Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik, Türkiye Jokey Kulübü'nün en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ise, küçük yaşta özel öğrencilerin eğitimlerinin çok kıymetli olduğunu ve özel eğitim anaokulu yapımına başlayacaklarını belirtti.

Elazığ Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürlüğü koordinesinde Elazığ özel eğitim kurumları ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Elazığ Şubesinin katılımıyla yoğun ilgi gören etkinliğe,  Genç Osman İşitme Engelliler ilkokulu  , Genç Osman İşitme Engelliler Ortaokulu, Elazığ Özel Eğitim Meslek Lisesi ,  Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu, Elazığ Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe Elazığ Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe, Elazığ Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe,  Hasan Halit Küçük Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

DEMİRÇELİK: ATLI TERAPİ MERKEZİMİZ TÜRKİYE'DE SADECE 7 TANE VAR

Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik, atlı terapinin Türkiye’de sayılı hipodromlarda olduğunu ve  bu hipodromlardan birinin Elazığ olduğunu söyleyerek, “Engelliler Haftası münasebetiyle burada alanımızı özel bireylerimizi açmış durumdayız.  Bildiğiniz üzere Türkiye Jokey Kulübü olarak sosyal sorumluluk projelerimizden en önemlisi olan atlı terapi merkezimiz Türkiye'de on ilde bulunan hipodromlarımızda sadece 7 tanesinde var. Bunlardan bir tanesi de Elazığ'da. Bugün çocuklarımızı bir taraftan ata bindirirken değişik etkinlikler düzenliyoruz.” diye konuştu.  

ATLI TERAPİ ÇOCUKLARIN TEDAVİSİNDE YARDIMCI BİR FAKTÖR

Müdür Demirçelik, amaçlarının çocukların keyifli vakit geçirmesi ve farkındalık yaratmak olduğunu söyleyerek, “Engeller paylaştıkça azalır diyoruz ve bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada Etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Doktor raporuyla uygun görülen çocuklarımız geliyorlar. Buradaki psikologlarımız ve fizyoterapistlerimiz eşliğinde ata biniyorlar. Atlı terapi dediğimiz hizmet çocukların tedavisinde yardımcı bir faktör. Elimizden geldiği ölçüde  fazla çocuğa ulaşarak onlara destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu desteği sağlarken ailelerin gözlerindeki o mutluluğu da görüyoruz. O mutluluk da bize şevk veriyor arkadaşlar. Ve her geçen gün sayımızı arttırarak arkadaşlara çocuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

YİĞİT: ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ise, Özel eğitimli öğrencilerin eğitim ortamlarının iyileştirildiğini ve daha çok güçlendirmek ve kalitesini arttırmak için çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek,  “16 Mayıs Engelliler Odası kapsamında hipodromumuzda engelliler şenliği yapıyoruz. 8 okulumuzdan 300 engelli öğrencimizle birlikteyiz. Özel öğrencilerimiz bizim için çok kıymetli. Bunlar için ülkemizde de son dönemde çok ciddi bir çalışma ve yatırım var. Son dönemlerde öğrencilerimizin bütün taşıma ihtiyaçları giderildi. Eğitim ortamları çok daha iyileştirildi. İnşallah bundan sonra da biz şehrimiz özelinde de bu çalışmaları daha güçlendirmek ve kalitesini arttırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”dedi.

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULUMUZUN DA YAPIMINA BAŞLIYORUZ

Küçük yaşta özel öğrencilerin eğitimlerinin çok kıymetli olduğunu ve bir özel eğitim anaokulu yapımına başlayacaklarını belirten Yiğit, “Çok yakında inşallah bir özel eğitim anaokulumuzun da yapımına başlıyoruz. Ardından bir uygulama okulu daha oluşturup öğrencilerimize daha iyi hizmet etmeyi planlıyoruz. Tabii bu kapsamda yürüteceğimiz çalışmalar ne kadar erken bu öğrencileri eğitime tabi tutabilirsek o kadar daha büyük bir gelişim göstereceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle küçük yaşta özel öğrencilerimizin eğitimi çok kıymetli. Bugün de burada sağ olsun hipodromumuzun ev sahipliğinde güzel bir ortamda öğrencilerimiz doyasıya bir eğlence yaptılar.” diye konuştu.

GÜZEL ORTAK ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Hipodrom Müdürü Demirçelik’e teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, “Onların mutluluğunu görmek de bizi çok mutlu ediyor. Çalışma şevkimizi, azmimizi arttırıyor. Bu kapsamda ben özellikle hipodrom müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Vermiş olduğu destekler için. İnşallah gerek buradaki imkânları öğrencilerimizin faydalanması ve sürdürülebilir hale getirilmesi açısından da güzel ortak çalışmalara imza atacağız.” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT:  ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye Beyaz Ay Derneği Başkanı Naci Demirpolat ise etkinlikte yaptığı açıklamada Türkiye Jokey Kulübü’ne teşekkür ederek, “16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen programa katılmış bulunmaktayız. Engellilerimizin burada güzelce vakit geçirmesine vesile olan, at terapisi, piknik programı güzelce bir etkinliğinin gerçekleştirilmesine katkı sunan Türkiye Jokey Kulübü’ne teşekkür ediyoruz. Türkiye Beyaz Ay Derneği olarak da Elazığ'da engellilere yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol