Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Erdoğan "Türkiye Tek Yürek" ortak yayınına telefonla bağlandı

TürkiyeKahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerle sarsıldı. Şu ana kadar 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği felakette bilanço saatler geçtikçe ağırlaşıyor. Deprem bölgelerinde aralarında 1999'dan sonra yapılan konutların da olduğu binlerce bina yıkıldı ya da hasar gördü. Arama-kurtarma çalışmaların hızla devam ettiği bölgede binlerce depremzede çadırkentlere yerleştirildi bir bölümü de kendi araçlarında hayatını idame ettiyor. Depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı. 

'TÜRKİYE TEK YÜREK' ORTAK YAYINI

Bu seferberliğie televizyon ve radyo kuruluşları da katıldı. “Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında, AFAD ve Kızılay’a bağışlanmak üzere yardım toplanıyor. Canlı yayına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki büyük depremden 11 şehrin ciddi şekilde etkilendiğini söyledi.


"ENKAZDA TEK BİR İNSANIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ"
Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsalığı dileyen Erdoğan "Devletimiz kurumları ekipmanıyla milletimizle anında harekete geçti. Arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz. İlk günlerdeki eksiklikler kısa sürede giderilmiş, çalışmalar hızlandırılmıştır. Hem arama kurtarma faaliyetleri hem mesajlarıyla yanımızda yer alan dost ülkelere teşekkür ediyorum. Enkaz altında tek bir insanımızı bırakmayacağız" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol