Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Erol Keleş’in Ön Görüsü

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

  “ Benim bakanlığımla ilgili de bir destek açıklaması olarak değerlendiriyorum. Erol Hocama teşekkür ederim. Böyle bir şeye ihtiyaç duyarsak hocamı da çağıracağım.” diye konuşan Milletvekili Erol Elazığ’a bakanlık sözünü bir kez daha yineledi.

 CHP Elazığ Milletvekili ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Ziyaretlerinde 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarına yönelik gazetemize açıklamalarda bulunan Erol, 14 Mayıs seçim çalışmalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve vatandaşın her zaman yanında olduklarını söyledi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise hedeflerinin toplumu bütünleştirilmesi ve devletin devamlılığı olduğunu söyledi. Elazığ’a bakanlık sözünü yineleyen Erol, “Bizim bakanlık talebimizle Elazığ daha da güçlenecek.” dedi.

 Öte Yandan Milletvekili Erol, Büyük Birlik Partisi Elazığ Milletvekili Adayı Ömer Ertan’ın,  “CHP terör örgütleriyle kol kola” iddiaların ise sert eleştiride bulunarak, “Bunlar mesnetsiz açıklamalar. CHP’de her milletvekili terör karşıtıdır. Atatürk milliyetçisiyiz. Ama böyle kafatasçı zihniyet, ırkçı zihniyet aslında bizim yanımızdan geçemez.” dedi.

ELAZIĞ BASINI ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca’ya seçim sürecinde tüm adayların makul bir kampanya yürütmeleri açısından büyük katkısı olduğunu söyleyen Erol, bu anlamda vermiş olduğu destekten dolayı  teşekkür ederek, “Nafiz Hocamızın da şahsına teşekkür ediyorum. Bu seçim döneminde Elazığ'da gerçekten hem yerel basının, yerel televizyonları, cemiyetlerimiz, gazeteci arkadaşlarımız, köşe yazarlarımız çok önemli bir görev gördüler. Toplumun bir gerilimi ve bir karışıklık üzerine kampanya yönetilmesine yönelik tepkilerini yansıttılar. Adayların daha makul bir kampanya yürütmelerine katkı verdiler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ederim. “ dedi.

TAKDİR ELAZIĞ KAMUOYUNUN

Elazığ genelinde CHP heyetinin 14 Mayıs seçim çalışmalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini seçmenin yanında olduklarını belirten Erol, “Başarılı bir kampanya geçiyor.  Bütün partilerimiz ve bağımsız aday arkadaşlarımız herkes siyaset bilimine, üslubuna dikkat etti. Elinden geldiği kadar herkes kendini anlattı, ifade etti. Bu saatten sonra seçime iki gün üç gün kaldı. Artık takdir Elazığ kamuoyunun. Vatandaşın takdiri, vicdanı önemli. Ülkemiz için, ilimiz için hayırlı olsun. Bu seçim 14 Mayıs seçimleri Türkiye için de, Elazığ içinde bir değişim ve bir dönüşüm noktası olacak.” dedi. 

EROL BEY, GENEL BAŞKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI OLACAĞINI ÖNGÖRMÜŞ

AK Parti Elazığ Milletvekilli  Adayı Prof. Dr. Erol Keleş’in masasına yumruk koyacağım ifadesine de değinen Erol,  “AK Parti birinci sıra adayı Erol Keleş Bey'i bir konuşmasında Elazığ'a bakanlık verilmesiyle ilgili gerekse masaya yumruk koyacağını ve masayı da devirebileceğini ifade etti. Bu benim için çok anlamlı. Çünkü hiçbir milletvekili kendi genel başkanının masasına yumruk koyacağım ifadesini kullanmaz.  Demek ki Erol Keleş Bey bizim genel başkanımızın cumhurbaşkanı olacağını öngörmüş. Benim bakanlığımla ilgili de bir destek açıklaması olarak bunu değerlendiriyorum. Hocama da teşekkür ederim. Böyle bir şeye ihtiyaç duyarsak hocamı da çağıracağım. Hocam gel. Benim gücüm yetmedi diye.” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZIN HEDEFLERİ TOPLUMU  BÜTÜNLEŞTİRİLMESİ VE DEVLETİN DEVAMLILIĞI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke için önemli kararları olduğunu ifade eden Erol; “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı, Türkiye’de bir devlet geleneğinin yeniden kurumlara oturması, bakanlıkların ve kurumların, kamu kuruluşlarının devlet liyakatine göre yönetilmesi. Kanunlarla, kurumlarla ve kanunlarla işleyen bir devlet yapısını yeniden tesis edilmesi.  Bütün yurttaşlarımızın özgürlük alanlarının genişletilmesi, özellikle gençlerimize özgür bir Türkiye yaratma iddiası bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşımızı eşit hukuka, eşit özgürlük haklarına, eşit yurttaşlık haklarına dayalı bir anayasa güvencesinin getirmesi. Toplumu birleştirilmesi, bütünleştirilmesi ve devletin devamlılığıyla ilgili son derece önemli hedefler ve kararlardır.” dedi.

6’LI  MASA TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMLİ

6 Masada farklı siyasi anlayışların, farklı yaşam tarzların, Türkiye'nin sorunları ve birliği ve beraberliği için bir araya geldiğini ve ortak bir irade ortaya koyduklarını söyleyen Erol, “Ayrıca altılı masanın bir arada olması da Türkiye açısından önemli. Türkiye'nin mozaiğini oluşturan partilerin bir araya gelerek farklı kültürlerden, farklı siyaset anlayışlarından, farklı yaşam tarzlarından gelen siyasi partilerin Türkiye'nin sorunlarının çözümüyle ilgili ortak bir irade koymaları, birlikte olmaları, ülke içinde Elazığ için önemli.” diye konuştu.

BAKANLIKLA ELAZIĞ ÇOK GÜÇLENECEK

Elazığ’a bakanlık sözünü bir kez daha vurgulayan Milletvekili Erol, iktidar olmaları halinde bakanlık sözünü yerine getireceklerini ve daha bir güçlü bir Elazığ olacağını kaydederek,  “İnşallah buradan iyi bir sonuç alırsak Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim bakanlık talebimizle, hem kendi adımıza hem ilimiz adına daha da güçlenecek. Daha da güçlü bir söyleme bürüneceğiz. “ ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN 81 İLİ AYRI OLACAK, ELAZIĞ AYRI OLACAK

Kamuda görev alan Elazığlı üst düzey bürokratların olduğunu söyleyen Erol, iktidar olduklarını zaman Elazığlı bürokratları koruyacaklarını  ve daha önemli görevlerin verilmesini sağlayacaklarının sözünü vererek, “Şunu Elazığ'ın bilmesini isterim. İktidar dönemimizde Türkiye'nin 81  ili ayrı olacak, Elazığ ayrı olacak. Çünkü bu ilin milletvekili benim. Elazığlıların bürokraside daha etkili olmasını en stratejik ve önemli bakanlıklarda Elazığlıların olmasını sağlayacağız. Şu anda kamuda görev alan üst düzey bürokratlarımız var Elazığlı. Devlet liyakatine göre devlet ciddiyetiyle, devlet adamlığı kimliğiyle görevini yapan bütün bürokratları koruyacağız. Elazığlı hemşerilerimizi koruyacağız. Hatta yeni Elazığlı hemşehrilerimize daha önemli görevlerin dönmesine katkı sağlayacağız. Bunları göreceksiniz.” dedi.

ELAZIĞLILAR DEVLETÇİDİR  

Elazığ’ın devletine sadakatle bağlı olduğunu belirten Erol, Elazığların devletin en önemli görevlerinde olmasını hak ettiğini kaydederek, “ Önümüzdeki haftadan itibaren Elazığ'da Türkiye'de bunu yaşayacak. Elazığlılar devletçidir. Devlete sadakatle bağlıdır. O sadakatten dolayı da devletin en önemli yerleri, eskiden hep Elazığlılara bırakılmıştı. Yine eski günlerine Elazığ'ı döndüreceğiz.” şeklinde konuştur. 

DİĞER ADAYLAR YALNIZCA MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN, BENİM İDDİAM DAHA FARKLI

Diğer adaylardan çok farklı olduğunu söyleyen Erol, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Diğer adaylar yalnızca milletvekili olmak için uğraş verirken. Benim iddiam daha farklı. Ben ya bakan olmak için ya da partiyi yönetmek için ya da Türkiye'nin yönetiminde uzun vadede olmak için, adayım. Yalnızca milletvekili değil. Zaten milletvekiliyle ilgili bizim bir tereddütlümüz, bir beklentimiz de çok fazla yok. Ama buradaki seçim sonuçları benim adıma da, ilim adına da Elazığ'ı Türkiye'de ve partide daha farklı noktalara taşıyabilir. İleride daha farklı görevlere gelebiliriz.  Bundan kazanacak olan da Elazığ olacak. Yani hem ülke yönetiminde hem parti yönetiminde hem de il yönetiminde iddialı siyasetçiler yetiştirmesi lazım. ”dedi.

ALLAH NASİP EDERSE ELAZIĞ'IN EN DENEYİMLİ SİYASETÇİSİ OLARAK SEÇİLECEĞİM

Elazığ’ı iddialı siyasetçiler yetiştirmesi gerektiğini belirten Erol, Siyasetle uğraşan insanın toplumun psikolojisini ve devleti iyi tanıması gerektiğini söyleyerek, “Dönemin milletvekilleriyle siyaset yapmaması lazım. Ben bunu bugün buradan iddia ediyorum. Seçim olmadığı bir günde bile söylüyorum. Yirmi dokuzuncu dönemde AK Parti'den kaç tane milletvekili seçilirse seçilsin bir dahaki dönem hiçbir aday yapılmayacak. Çünkü siyaset ayrı bir şeydir. Yani insanların bilgisi, becerisi, yeteneği, akademik kariyeri farklı bir şeydir. Ama siyaset başka bir şeydir. Siyasetle uğraşan insan toplum psikolojisini iyi bilecek, devleti iyi tanıyacak. Siyasette kendine göre bir etki alanı olacak, gücü olacak ki hem parti politikalarına, hem ülke yönetimiyle ilgili iddialarını ortaya koyabilsin bize çok görev düşecek. Ben Elazığ'ın en deneyimli siyasetçisi olarak seçileceğim Allah nasip ederse.” ifadelerini kulandı.

BİZ KENDİMİZE GÖRE ALGIYI OTURTTUK

İktidar olmaları halinde ortak akılla herkesin görüşünü alarak yöneteceklerini söyleyen Erol, “Biz kendimize göre hem Türkiye geneline hem de parti içerisinde hem de Elazığ'da bir algıyı oturttuk. Bu anlamda birleştirici, uzlaştırıcı, kardeşlik duygusuyla, hemşirelik ilişkileriyle arkadaşlarımızla birlikte ortak kararları ortak aklı oluşturarak görev yapacağız.” dedi

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR DAVRANIŞ GÖSTERELİM

 14 Mayıs seçim sonuçlarından sonra seçilen tüm milletvekillerini parti ayırımı yapamadan birlik ve beraberlik içerinde PTT Meydanı’nda seçmene teşekkür etme çağrısında bulunan Erol, “Seçimdir her türlü riski de olabilir ama 14 Mayıs günü seçim sonuçlarına göre ben seçilen hangi partiden olursa olsun bütün milletvekillerimizi PTT Meydanı'nda Elazığ halkına teşekkür etmeye hep birlikte bekliyorum. Parti hiç önemli değil. Nereden seçildiğimiz hiç önemli değil. Bu birlikteliği, beraberliği Türkiye'ye yansıtmak için PTT Meydanı'na gidelim, hepimiz birer teşekkür konuşması yapalım. Türkiye'ye örnek bir davranış gösterelim diyorum. Bu Elazığ'a yakışır, Elazığ'da Türkiye'ye örnek olacak bir davranış olarak bütün Türkiye'de bunu takip eder. Şimdiden herkese başarılar diliyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse Allah onu nasip etsin diyorum.” diye konuştu. 

BUNLAR MESNETSİZ AÇIKLAMALAR

Milletvekili Erol, Büyük Birlik Partisi Elazığ Milletvekili Adayı Ömer Ertan’ın,  “CHP terör örgütleriyle kol kola” iddiaların ise sert eleştiride bulunarak,  “Bunlar mesnetsiz açıklamalar. Ben belgeleriyle açıkladım. Geçmişte olan resimleriyle açıkladım. Çözüm sürecini insanlar bir hatırlasınlar. Habur Kapısı’ndan terör örgütü üyeleri geldiği zaman onların hayatına mahkemeyi götürüp de onları tutuksuz yargılayan dönemde iktidar CHP miydi? AK Parti'ydi. Sonra otobüsün üstüne o terör örgütü mensupları gidip de Doğu Güneydoğu'yu turlarken CHP mi iktidardı? AK Parti iktidarıydı. Daha sonra Oslo'da kamu görevlilerini oraya göndererek PKK terör örgütünün yöneticileriyle görüşme yapılırken CHP'nin Genel Başkanı mı başbakan mı? AK Parti'nin genel başkanı başbakandı. Dolmabahçe Sarayı'nın mutabakat hedefleri milletvekilleriyle mutabakat açıklanırken onların yanında olan bakanlar CHP'nin bakanı mıydı?” dedi.

HDP'Yİ NİYE KAPATMADINIZ? SİYASİ YASAK NİYE GETİRMEDİNİZ?

“Bir tarafta yaşanmışlıklar var. Ama bir tarafta da iddia var” diyen Erol, “Şimdi doğal olarak eğer HDP'nin bir terör örgütüyle bağı varsa şunu soruyorum? Terör örgütüyle bağı iddia ettiğiniz bir partinin milletvekillerini bu dönem niye aday yaptınız? Yüksek Seçim Kurulu veto etsindi. 3 yıldır, 4 yıldır o zaman HDP'yi niye kapatmadınız? Bunlara siyasi yasak niye getirmediniz? Şimdi ben de vatandaş olarak bunları sorarım. Yetki yollarda. Biz şunu savunuyoruz. Biz şunu söylüyoruz. Türkiye'nin bir hukuk sistemi var. Türkiye'nin istihbarat teşkilatları var. Eğer gerçekten bir HDP'li milletvekilinin veya HDP'nin terör örgütüne bir bağı varsa istihbarat raporlarınız varsa gönderin yargıya yargı bunun cezasını versin. Bu siyasetin malzemesi de olmasın. “ ifadelerini kullandı.

CHP’DE HER MİLLETVEKİLİ TERÖR KARŞITIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi'nden her milletvekili terör karşıtı olduğunu söyleyen Erol, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin Elazığ Milletvekili olarak bütün Elazığ kamuoyuna şu sözü veriyorum. Benim olduğum mecliste Cumhuriyet Halk Partisi'nden her milletvekili terör karşıtıdır. Bize meclise bir kanun gelirse terör örgütü üyelerinin affıyla ilgili veya başka düzenlemeyle ilgili ortalığı yıkarım. Bu konuda rahat olun. Bizim oradaki varlığımız Elazığ'ın temsili anlamında da terör karşıtlığı anlamında duruşun güvencesidir. O konuşanlar Süleyman Şah Türbesi kaçırılırken oradaki topraklarımızın nasıl IŞİD terör örgütüne bırakıldığını konuşsunlar. 1995 yılını hatırlayın Tansu Çiller başbakandı. Deniz Baykal da dışişleri bakanıydı Yunanistan Kardak adalarına Yunan bayrağı koydular. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri'ne talimat verildi. Savaş göze alınarak o Kardak'taki Yunanistan bayrağı indirildi ve Türk bayrağı asıldı. Biz ne yaptık? Süleyman Şah'la bayrağımızı topladık, türbeyi aldık, kaçtık, geldik. Bu böyle olmaz.” dedi.

SEÇİM KAMPANYASINDA, TERÖR KARŞITLIĞI, TERÖR YANDAŞLIĞI KONUSU OLMAMALI

CHP hakkında söylenen iddiaların doğru olmadığını, HDP’nin yasal olarak mecliste olduğunu söylen Erol, iktidara seslenerek,   “HÜDAPAR’ın terör örgütüne bir bağ yok diyorlar. Bir defa bir sürü açıklaması var geçmişte. Diyarbakır Emniyet Müdürüyle ilgili söylemler var, istihbarat bilgiler var. Siyasetin bu dönemlerde seçim kampanyasında, terör karşıtlığı, terör yandaşlığı konusu olmamalı. Sen devletsin kardeşim. Yani muhalefet bunu iddia edebilir ama devlet iddia edemez gereğini yapar. Sonra diyorsun ki bunların bununla bağı var. 2019 yerel seçimlerinde APO’ya açıklama yaptırtmadılar mı? Munzur Üniversitesinden bir akademisyen gidip de oyunuzu İstanbul'da AK Parti'ye verin dedirtmediler mi? dedirttiler. Yine Osman Öcalan kırmızı bültenle aranıyordu. Milli İstihbarat Teşkilatı ulaşamadı ama TRT ulaştı. Açıklama yaptılar ve devletin televizyonlarından yayınlandılar. Şimdi bunlara baktığınız zaman terörü günü geldiğinde kimin kullandığı belli.” diye konuştu. 

 KİMSE DEVLETÇİLİĞİ DE, MİLLİYETÇİLİĞİ DE BENİMLE KONUŞAMAZ

Ulusal değerlere sahip çıkan, bu ülkenin birliğini, beraberliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan milliyetçi olduklarını söyleyen Erol; “Bizim terör karşıtlığımızı öğrenmek isteyenler şunu bilsinler ki bizim büyük dedemiz cumhuriyetin ilanına Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna imza atmış. Kimse devletçiliği de, milliyetçiliği de benimle konuşamaz. Biz ne sokak milliyetçisiyiz, ne salon milliyetçisiyiz. Biz gerçekten ulusal değerlere sahip çıkan, bu ülkenin birliğini, beraberliğini, vatanımızı bölünmez bütünlüğünü, devletimizi sürekliliğini, liyakatini milletimizin birliğini, beraberini savunan ulusal milliyetçiyiz. Atatürk milliyetçisiyiz. Böyle kafatasçı zihniyet, ırkçı zihniyet aslında bizim yanımızdan geçemez.” dedi.

KOCA; VEKİLİMİZ ELAZIĞ SİYASETİNE YENİ BİR SOLUK KAZANDIRDI

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ise, Milletvekili Gürsel Erol’un 5 yıllık süreçte Elazığ siyasetine ve gündemine çok önemli konularda damga vurduğunu söyleyerek, “Hem ülkemiz hem de ilimiz için çok büyük önemler arzu eden seçime 3 gün kala sayın vekilimiz cemiyetimizle, gazetemizde ağırlamaktan onur duyduk. Önemli bir seçim. Bu önemli seçimde kendileri yine yeni bir 5 yıl için milletten vekâlet alma yolunda son 2 aydır sahalardalar. Çalışmalarını yakından takip edip, takdirle karşıladık biz. Sayın Vekilimizin Elazığ'a milletvekili olarak geldiği günden beri Elazığ siyasetine ve gündemine çok önemli konularda damga vurduğunu biz birçok kez müşahede ettik. Sayın Vekilimize Elazığ siyasetine yeni bir soluk kazandırdığı için kendilerine bir basın mensubu olarak ve Elazığlı olarak müteşekkiriz. Yeni dönemde mecliste yeniden olmasını hatta daha güçlü bir şekilde olmasını canı gönülden istiyoruz. Bu bağlamda da çıktığı yolda kendilerine başarılar diliyorum. “ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol