Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Esnaf, Desteği Yeterli Bulmadı

ESNAF MAĞDUR OLDU

Başkan Cebrail Top, yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle sadece işyerleri kapanan değil, tüm esnaf kesiminin mağdur olduğunu belirterek, bu süreçte birçok esnafın kepenk kapattığını, bazılarının kısıtlı çalıştığını, bazılarının ise borç yükünün altında kaldığını vurguladı.

Başkan Top açıklamasında, "Bakkallarımız kısıtlamalı günlerde tedbirleri harfiyen uymuş ancak, zincir marketlerin kural tanımazlığı nedeniyle ayakta güçlükle durmaktadır.

Esnafımızın içinde bulunduğu dar boğazın aşılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bazı destekler açıklanmıştır. Verilecek destekler esnafa bir nebzede olsa nefes aldıracaktır ancak tam anlamıyla beklentileri karşılamayacağı aşikardır.

Desteklerin kapsamının genişletilerek basit usul yada gerçek gelir gibi ayırım yapılmaksızın tüm esnafın faydalanması, yine bakkal, market(küçük esnaf), bufe, şarküteri, kuruyemişçi,aktar vb esnaflarımızın da içinde yer aldığı yeni bir paketinin hayata geçirilmesi en büyük temennimizdir." dedi.

"YEREL ESNAFA SAHİP ÇIK" ÇAĞRISI

Esnafın birikmiş vergi, SGK, elektrik, su, doğalgaz ve kredi gibi borçlarının bulunduğunu ifade eden Top, sıkıntılı günler geçiren esnafa vatandaşların destek olması çağrısında bulundu.

Başkan top, şöyle devam etti: "Özellikle elektrik, su ve ödenemeyen krediler içinde destek ve ertelenmesi gerekiyor. .

Gelinen bu zorlu süreçte mahalle esnafının öneminin daha da iyi anlaşılmıştır. Her zaman vatandaşın ve devletimizin yanında olan esnafımız bu zor günlerde güçlükle ayakta kalma mücadelesi vermektedir.

Özellikle bakkal esnafımızın öneminin daha çok anlaşıldığı salgın sürecinde veresiye defterlerimiz iyice kabarmıştır.

Düğünden cenazeye, cemiyetten hastalığa kadar vatandaşın her anında yanında olan bakkal esnafımızın ayakta kalması gerekiyor. Zor süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyoruz.

Yerel esnafımızı ‘Esnafına sahip çık ve alışverişini mahallendeki esnaftan yap’ çağrımıza karşılık vererek esnafına sahip çıkacağına ve bu zorlu günleri dayanışmayla aşacağımıza inanıyoruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol