Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

ESNAF, GIDADA KDV İNDİRİMİNİ OLUMLU BULDU

Elazığ Kapalı Çarşı Esnafları temel gıda maddelerinde KDV indirimi kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İndirim, esnafı da vatandaşı da kısmen rahatlatacaktır.

Maliyetler, dolar, mazot ve akaryakıt artmaya devam etmezse bu KDV indirimi, tezgâhlara olumlu yansıyacaktır." ifadelerini kullandılar.

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den 1'e düşürülmesi etiketlere yansımaya başlarken, Elazığ Kapalı Çarşı Esnafı da ürünleri indirimli fiyattan satışa sunuyor.

ÖZCAN GÜLTEN; "GELEN ZAMLAR PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR."

Gülten Pazar İşletmecisi Özcan Gülten; KDV İndiriminin satışlara olumlu etkisini olduğunu belirterek; "Satışlarımıza tabi ki de bir etkisi oldu. Vatandaşımızın alım gücü arttı ve İnşallah piyasa yavaş, yavaş hareketlenecek. 

Doların yükselmemesi lazım ya da daha düşmesi lazım. Mazotun ve akaryakıtın düşmesi lazım bu durumlar ister istemez piyasayı çok etkiliyor. Rusya ve Ukrayna da olan savaştan dolayı bir etkisi mevcut dolar yükselmeye başladı. Bu da piyasayı bekleyişe geçirdi. Piyasa yavaş, yavaş durmaya başladı."

HASBİ YARGIÇ EMİR;"SATIŞLAR NORMAL SERİNDE DEVAM EDİYOR."

Kapalı Çarşı Derneği Başkanı ve aynı zamanda Yöresel El Aziz İşletmecisi Hasbi Yargıç Emir,ise

 "Başkan olarak şunları söyleyebilirim, kapalı çarşı normalde sattığımız ya da aldığımız ürünlerde yüzde 50’si köy ürünleri yani aldığımız ürünlere herhangi bir KDV yansıması olmadı. Ama toptan almış olduğumuz ürünlerde KDV indirimi toptan geldiği için otomatik olarak fiyatlara yansıtıyoruz. Bizim kapalı çarşımıza herhangi bir dolar altın yansıması yok bizim ürünlerimiz temel ürünler olduğu için bize yansımıyor. Köylü getirdiği için ihtiyaç sahiplerinin mutlaka alması gerekir, yağ,peynir,biber, kurutmalıktır,tereyağıdır Kış ayında işlerimiz zaten düşük, normal seyri ile devam ediyor. Geçen yıla göre pandeminin daha bir etkisi vardı. Bu kış ayında en azından esnafımız kendisini idare edebiliyor. Kapalı çarşıda şuanda bariz görülen bir sıkıntı yok. KDV oranından önce bize toptan gelen ürünler bir kahve bile %18 KDV ile geliyordu. Şuanda KDV’si düşük olduğu için bize ucuz geliyor bizde ucuz olarak vatandaşa yansıtıyoruz."

ABDULKADİR ÖRSEL; " MÜŞTERİLERİMİZİN, ALIM GÜCÜ AZDA OLSA YÜKSELDİ"

Sefa Yöresel Ürünleri İşletmecisi Abdulkadir Örsel de vatandaşın alım gücünün yükseldiğini beliterek; "Sayın cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra KDV indirimi gerçekleşti. Bizde gelen KDV indirimlerini etiketlere yansıtarak vatandaşlarımıza sunuyoruz. Müşterilerimizin, vatandaşlarımızın alım gücü azda olsa yükseldi bu da bizim işlerimize yansıdı ancak şuanda mevcut olan Rusya ve Ukrayna'nın savaşı gerek dolara gerekse altın fiyatlarına yansımaya başladı. Bu da bizim işlerimize etki edecek. Bizde ürünleri toptancıdan pahalı almanın yanısıra fiyatlarımıza yansıtmak durumunda olacağız. Ancak şuanda öyle bir durum söz konusu değil. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun…"diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol