Öne Çıkanlar haber  elazığ GENEL TFF elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

Faiz Mikrobundan Kurtulmak Lazım

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçek dışı olduğunu dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “TÜİK, Yüzde 38 oranında bir enflasyon oranı açıkladı. Ancak gerçek rakamlara baktığınız zaman vatandaşın hissettiği mutfak enflasyonu neredeyse yüzde yüz. Hiçbir şeye el değmiyor. Dolayısıyla pahalılık vatandaşımızı eziyor.” dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Ziyarette ilk olarak  seçimden sonraki sürece değinen Başkan Akın,  14 Mayıs seçimlerinden önce doların 19 buçuk olduğunu bugün ise 26 lirayı aştığını dile getirdi. Bu artışın ise iğneden ipliğe zamlara neden olduğunu kaydeden Akın, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) de haksızlık olduğunu dile getirdi. Ülkedeki zenginliklerin holdinglerin cebine konulduğu söyleyen Başkan Akın, “Kendi öz kaynaklarımızı, holdinglerin cebine koymak yerine vatandaşımızın cebine koyacak hamleler geliştirmemiz lazım.” dedi.

 ELAZIĞIMIZA EN BÜYÜK, EN HAYIRLI HİZMETLERİ GETİRECEĞİZ

Elazığ’a en iyi şekilde hizmet etme noktasında kararlı olduklarını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “Saadet Partimiz, Elazığ'da yapmış olduğu çalışmalarla, yapmış olduğu projelerle, saha ziyaretleriyle, farkındalık kamuoyu açıklamalarıyla çıtayı çok üst seviyeye çekti ve çekmeye de devam edecek. Ekibimiz güçlü, ekibimiz kuvvetli. Biz kararlıyız Elazığ'ımıza en büyük, en hayırlı hizmetleri getireceğiz. “ dedi.

14 MAYIS’TAN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇIKTIK

Seçimlerde çıkan oylarla çıtayı yükselttiklerini belirten Başkan Akın,  “14 Mayıs’tan güçlü bir şekilde çıktık. Oylarını arttıran tek parti diyebiliriz. Saadet Partimiz yapılan anketlere göre oylarını önemli ölçüde artırdığı görülüyor. Bunu da tabii ki yapmış olduğumuz gerçekçi rasyonel projelere biz bağlıyoruz. Projelerin toplumda karşılık bulduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

DOLARDA Kİ YÜKSELİŞ RAFLARA YANSIYACAK

Seçimlerden sonra Türkiye ekonomisini değerlendiren Başkan Akın, “Seçimden önce dolar kurunun 19 buçuk, bugün 26 lirayı aştığını görüyoruz. Ülkemiz ham maddenin yüzde 80’nini yurt dışından ithal ediyor. Dolara bağımlı olduğu için ister istemez bu artış anında raflara yansıyacak. Etiketlerin hızla değiştiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

MEMURUMUZ ENFLASYONA EZDİRİLMESİN

Memurlara yapılan zam oranlarını yetersiz olduğunu kaydeden Başkan Akın, vatandaşın hissettiği mutfak enflasyonu neredeyse yüzde yüz olduğunu dile getirerek,“Seçimlerden sonra, iş adamlarımızın, tacirlerimizin, çiftçi kardeşlerimizin, besici kardeşlerimizin de bu kısa süreçlerinde ciddi manada ekonomik manada sarsıldığını görüyoruz. Memura yüzde 19 gibi bir zam yapıldı. Bu zam yetersiz. TÜİK'in açıklamış olduğu enflasyon verisi yetersiz. Yüzde 38 oranında bir enflasyon oranı açıkladı. Ancak gerçek rakamlara baktığınız zaman vatandaşın hissettiği mutfak enflasyonu neredeyse yüzde yüz. Hiçbir şeye el değmiyor.  Dolayısıyla pahalılık vatandaşımızı eziyor. Yüzde 19 değil, Yüzde 100’ün üzerinde bir zam yapılması lazım ki memurumuz enflasyona ezdirilmesin.” dedi.

EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ, AYM’YE TAŞINIYOR

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) hukukçuların itiraz da bulanacağını dile getiren Başkan Akın, “Motorlu taşlar vergisi bu seneye mahsus olmak üzere bir kez daha tahsil edilecek. Yani bir yerine vatandaşımız iki ödeyecek. Biz bunu haksız buluyoruz. Anayasaya aykırı buluyoruz. Hukukçular itirazları yapmak üzere hazırlıklarını başlatmış durumdalar.” diye konuştu

ÖZ KAYNAKLARIMIZI HAREKETE GEÇİRMEK LAZIM

Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu durumdan çıkması için farklı formüller üretilmesi gerektiğini aktaran Başkan Akın, “Vergi, zam, darphane mikrobundan, faiz mikrobundan kurtulmak lazım. Kendi öz kaynaklarımızı harekete geçirmek lazım. Kendi öz kaynaklarımızı, holdinglerin cebine koymak yerine vatandaşımızın cebine koyacak hamleler geliştirmemiz lazım.” dedi

ZENGİNLİKLERİMİZ, HOLDİNGLERİN CEBİNE KONULUYOR

Başkan Akın, ülkede ki zenginliklerin holdinglerin cebine konulduğu söyleyerek, “Yakın zamanda ilimizde 35 milyar dolarlık bakır rezervimiz bir holdingin cebine konuldu. Daha önce yine Ak Parti döneminde Ferrokrom holdingin cebine konuldu. Buna benzer Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde zenginliklerimiz, holdinglerin cebine konulduğu için vatandaşımız bu sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor.  Bunları milletimizin cebine koymamız lazım.” dedi.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİM ANLAYIŞINI HÂKİM KILMAMIZ LAZIM

“Dünya değişiyor, gelişiyor.” diyen Başkan Akın, “Diğer taraftan borca dayalı değil, kendi iç kaynaklarımızı hareket ettirerek ham maddesine kadar üretim anlayışını montajlı değil de katma değeri yüksek üretim anlayışını hâkim kılmamız lazım. Gelmiş olduğumuz noktalar da önemli noktalar ancak bunlar çok yetersiz, teknolojinin ve çağın gerisindeyiz. Çok rahatlıkla görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

PEHLİVAN MİNDERE ÇIKIŞINDAN BELLİ OLUR

14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinden sonra Elazığ siyasetini de değerlendiren Başkan Akın, “Milletvekillerimiz görevlerinin başına gittiler. Tabii bu milletvekillerinin performanslarını değerlendirmek için şu an zaman henüz yeterli değil. Ancak şöyle bir söze kesinlikle inanıyorum. Pehlivan mindere çıkışından belli olur. Elazığ'ımızın bu bir aylık süre zarfı içerisinde bazı önemli konuları oldu. Bu önemli konularla alakalı henüz bir adım atılmış değil.” dedi.

HENÜZ BİR EYLEM YAPILDI

Tarım sektöründe ki sıkıntıları çözemediğini çiftçilerin mağdur olduğunu dile getiren Başkan Akın,“Keban ilçemizde temiz bir içme suyumuz yok. Yaz geldi tarım sektöründe çiftçilerimizin sulama sistemlerine bırakın bir el atmayı henüz bir eylem yapılmış değil. Bir açıklama yapılmış değil. Mahsullerin alınmadığını biliyoruz. Birtakım açıklamalar yapılıyor ama bunlar tabi ki şu an henüz gerçekleşmeyen şeyler.  Hala çiftçilerimiz bu konuda mağdur. İlerleyen süreçlerde takipçisi olacağız bu konuların.” diye konuştu.

GÜNIŞIĞI GAZETESİ ÇITAYI HER ZAMAN BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIDI

Açıklamasında son olarak Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca’ya ev sahipliğine teşekkür eden Başkan Akın, Günışığı Gazetesi’nin  Elazığ’ın başarılı medya kuruluşlarından olduğunu belirleterek, “Misafirperverliğinizden dolayı Günışığı Gazetemize, Sayın Nafiz Koca'ya ve çalışanlarına teşekkürlerimi arz ediyorum. Siyasi çalışmalarımız kapsamında basınımızın güzide kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Günışığı Gazetemizin açılan ikinci şubesinin de hayırlı olmasını diliyorum. Günışığı Gazetesi Elazığ'ımızda en güzel habercilik anlayışına imza atan bir kuruluş. Bugüne kadar önemli konuları hiçbir baskı altında kalmaksızın tamamen milletimizin yararına olmak kaydıyla cesur bir şekilde gündeme getirmiştir. Sayın Nafiz Koca'nın kaleminden dökülen kelimelerin, sözcüklerin Elazığ siyasetinde ve Türkiye siyasetinde ölçeği gitgide genişliyor. Bundan da gurur duyuyoruz. Elazığ'da güzel bir habercilik anlayışı, kültürü oturdu. Bu kültürün oturmasında Günışığı Gazetemiz çıtayı her zaman bir üst seviyeye taşıdı.”diye konuştu.

BAŞKAN KOCA: SAADET PARTİSİ ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜ

Saadet Partisi’nin Elazığ’da alışılmışın dışında  bir seçim kampanyası yürüttüğünü söyleyen Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca ise, “Değerli başkanıma yeni yerimize teşrif buyurdukları için şükranlarımı arz ediyorum. Güzel bir seçim süreci yönettiler. Çok az bir farkla da seçimi kaybettiler ama halkın nezdinde de bizim nezdimizde de seçmen kazananları arasında oldular. Seçime anlam kattınız. Başkanım Elazığ'da alışılmışın dışında bir seçim kampanyası yürüttünüz. Halkın size olan teveccühünü biz takdirle karşıladık. Bu da geleceğe dair hem şehrin hem de bizlerin umutlarını arttırdı. Önümüzdeki süreçte tekrar siyasette iyi yerlerde görmeyi umut ediyoruz.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol