Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GENEL MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Düzenlenen mezuniyet ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi tören programı, Devlet Konservatuvarı Öğretim üyesi Nino Kvatchantıradze’nin piyano resitali ile başladı.

Mezuniyet töreni programına, Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer KARAŞİT, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, İl Müftüsü Selami AYDIN, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan AKPINAR, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Yüksekokul Müdürleri, Fırat Üniversitesi Fakülte, Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokulda dereceye giren mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Fırat Üniversitesi’nin verdiği eğitimin kalitesi, yaptığı bilimsel araştırmaların sayısı ve kalitesi ile toplumsal katkı sağlamada Türkiye’nin en başarılı 20 üniversitesi arasında yer alan bir araştırma üniversitesi olduğunu belirterek, Fırat Üniversitesi’nin 42.500ü aşkın öğrencisi ile ülkemizin büyük ve köklü Üniversitelerden biri olduğunu vurguladı.

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “İlk üniversitenin kurulduğu günden bu güne üniversitelerin yapılanmasında ve zamana ayak uydurmasında önemli değişimler göze çarpmaktadır. Hızla büyüyen nüfusumuza paralel olarak, yükseköğretimin öneminin artık herkes tarafından bilinmesi, öğrencilerin kalite arayışı, üniversiteleri hızlı bir şekilde değişime ve çağa ayak uydurmaya zorunlu hale getirmiştir. Sadece diploma veren bir Üniversite anlayışından uzak olan Fırat Üniversitesi, kurulduğu 1975 yılından bugüne önemli merhaleler kat etmiş ve bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin sayılı öğretim kurumları arasında hak ettiği yeri almıştır” dedi.

Son olarak mezun öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “2021-2022 eğitim-öğretim yılı sonunda, bugün siz değerli öğrencilerimiz mezun olacak duruma gelip, aramızdan ayrılacaksınız. Ancak bu ayrılık sadece mekân ayrılığı olacaktır. Sizler gittiğiniz her yerde Fırat Üniversitesini temsil edecek ve Fırat Üniversite’li olmanın ayrıcalığını göstereceksiniz. Tüm mezun öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN ise, Fırat Üniversitesinin verdiği kaliteli eğitimle isminden söz ettirdiğini belirterek, dereceye girerek mezun olan tüm öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.

Törende konuşan İl Müftüsü Selami AYDIN‘da tüm mezun olan öğrenciler için hayır ve başarı temennilerinde bulundu. Mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Mezuniyet Töreni programı, Fakülte, Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokulda dereceye giren mezun öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin verilmesinin ardından kep atma töreni ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol