Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 3 ALANDA  DÜNYADA İLK 500 ÜNİVERSİTE ARASINDA YER ALDI

Fırat Üniversitesi bilgisayar bilimleri alanında dünyada ilk 301-400 aralığında yer alırken Türkiye’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sonra 2. sırada yer aldı. Fizik alanında dünyada 301-400 aralığında yer alan Fırat Üniversitesi Türkiye’de 2. sırada yer aldı. Mühendislik alanında da başarısını sürdüren Fırat Üniversitesi dünyada ilk 401-500 üniversite arasında yer alırken ülkemizde ilk 11 üniversite arasına girdi. Ayrıca mühendislik alanında Türkiye’deki ilk 7 devlet üniversitesinden biri olma başarısını gösterdi.

Fırat Üniversitesi ayrıca yaşam bilimlerinde dünyada 801-1000 aralığında yer alırken sağlık alanında 800+ sıralamasında yer aldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin bütün dünyada geçerliliğe sahip İngiltere kaynaklı uluslararası sıralama kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından yapılan alan değerlendirmesi sonucu elde edilen başarılardan ötürü mutluluklarını dile getirerek bu gururun bütün Fırat Üniversitesi ailesine ait olduğunu ifade etti. Prof. Dr. GÖKTAŞ, bu başarıların uluslararası alanda hem üniversitemizin hem de Elazığ’ın görünürlüğüne önemli katkılar sunduğunu, özellikle yabancı uyruklu nitelikli öğrencilerin Elazığ’a ve Fırat Üniversitesi’ne kazandırılmasını sağlayacağını söyledi.

Uluslararası sıralamalarda daha iyi yerlerde olmayı ve farklı alanlarda da derecelere girmeyi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. GÖKTAŞ, özellikle fen ve mühendislik alanlarındaki birikimlerinin sanayi ve uygulama projelerine dönüşmesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek 2023 senesinde özellikle çıktı odaklı projelere yoğunlaşacaklarını vurguladı.

Elde edilen başarılardan ötürü akademisyenler başta olmak üzere Fırat Üniversitesi ailesini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, bu güzel sonucun üniversitemize ve Elazığ’a hayırlı olmasını temenni etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol