Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Fırat Üniversitesi Abaküslerle Ödülünü Aldı!

Sivil Havacılık Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Burak TANYERİ’nin danışmanlığını üstlendiği STNM-ZOOVET takımı, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen herkesin hayran kalacağı bir proje sundu ve Tarım Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesinde 1’inci olarak Elazığ’ın gururu oldular. 

PROJE HAKKINDA

Çiftlik hayvancılığında en büyük ekonomik kayıplardan biri Metritis hastalığıdır. İneklerde rastlanan Metritisler değişen derecelerde döl verimini etkileyerek hayvancılık ekonomisinin en önemli kriteri olan “yılda bir yavru alma” oranını düşürmektedir.
İneklerde Metritise neden olan bakteriyel etkenlerin belirlenmesi artık çok daha kolay, teknolojik ve ekonomik olacak. STNM-ZOOVET takımının geliştirmiş olduğu Metrisör cihazı, Metritis hastalığından kaynaklanan ekonomik kaybın ve zaman kaybının hem ulusal hem de uluslararası alanda azaltılmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Cihaz bünyesinde 17 farklı gaz sensörü, gömülü sistemler bilgisayarlı analiz yöntemleri ve yapay zeka teknolojilerinden faydalanılarak Metritis hastalığı teşhis edilmekte ve bakteri türleri tespit edilmektedir. 
Metrisör cihazı, ineklerin uterusundaki gazlara vakum metodu ile cihaz içerisinde yer alan gaz odasına yollar. Gaz odasında bulunan gaz tespit sensörleri ile alınan gaz örneğinin analizi yapılır Analiz sonuçları kullanılan yapay zeka ile sınıflandırılarak sonuç çıktıları elde edilmiş olur. Böylelikle laboratuvar gerektirmeden çok kısa sürede bilgisayarlı teşhis yöntemi sayesinde sub klinik hastalığın kaynağı tespit edilmektedir.

Öte yandan Fırat Üniversitesi ekibi geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Fırat Üniversitesi hakkında aşağılayıcı açıklamalarda bulunan sunucuya da bir gönderme yaptı.

Elde edilen bu başarı Fırat Üniversitesi’nin başarısını da tüm Türkiye’ye net bir şekilde göstermiş oldu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol