Öne Çıkanlar Altınovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yardım Kolisi Dağıttı Ayakta Yolcu Yasaklandı Bakan Yardımcısı Şuay Alpaya Yeni Görev duğurganlık salgın sonrası için steril hale getiriliyor

Bu haber kez okundu.

Fırat Üniversitesi Hızla Büyüyerek Gelişiyor

Üniversitenin genç, güçlü akademik personeliyle ön planda olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Üniversitemiz akademisyen yetiştiren bir kurum haline geldi." dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetelerine nezaket ziyaretinde bulunan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin başarılarını ve yeni projelerini gazetemize anlattı. Sağlık alanında da önemli açıklamalarda bulunan Rektör Göktaş, mevcut Fırat Üniversite Hastanesi'nin güçlendirme çalışmalarında son gelindiğini ve hizmete devam edeceğini söyledi. Ayrıca Üniversiteye ait yeni bir hastane yapılacağını da söyleyen Rektör Göktaş, 800 yataklı hastanenin şehrin batısında Harput Kampüsü adı verilen yere yapılacağını kaydetti.

Rektör Göktaş, Hukuk Fakültesi'ni Elazığ'a kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydederken, Deprem Araştırma Enstitüsü'nün kurulmasının öncelikleri arasında olduğunu ve enstitü için müracaatta bunduklarını söyledi.

ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİSYEN YETİŞTİREN BİR KURUM HALİNE GELDİ

Fırat Üniversitesi'nin 1967 yılında kurulduğunu o günden bugüne güçlenerek geldiğini söyleyen  Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Üniversitemizin 1967 yılında temeli atılmış. Teknik okul olarak başlamış. 1969 yılında Veteriner Fakültesi açılmış. 1975 yılında ise Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi kuruluyor. İsmine de Fırat Üniversitesi adı veriliyor. Fırat Üniversitesi o günlerden beri kendi akademik altyapısını, fiziki altyapısını güçlendirerek, bugüne geldi. Bugün geldiğimiz noktada artık üniversitemiz sadece kendisine değil, bölgedeki bütün üniversitelere de ciddi anlamda akademik katkı veren akademisyen yetiştiren bir kurum haline geldi." dedi.

HUZUR BİRİNCİ SIRADA GELİR

Fırat Üniversitesi'nde başarılarının kaynağının huzur olduğunu belirten Rektör Göktaş,"Üniversitelerde huzur birinci sırada gelir. Siz eğer akademik personeliniz, idari personeliniz içerisinde bir huzur ortamı tesis ederseniz onlara hak ettikleri kadrolarını zamanında verirseniz orada huzur ortamı oluşur. Huzur olduğu içinde akademisyenlerimiz çok çalışarak kendi kurumlarına katkıda bulunuyorlar." diye konuştu.

ÇOK GENÇ BİR AKADEMİK KADROMUZ VAR

Çok genç bir kadroya sahip olduklarını dile getiren Rektör Göktaş,"Günümüzde artık doçentlik, profesörlük genç yaşlara indi. Dolayısıyla çok genç bir akademik kadromuz var. Üniversitemiz 50 yıllık ama akademik kadromuz çok genç ve bunlar sürekli üretiyorlar. Makale yazıyorlar, kitap yazıyorlar. Uluslararası kongrelere katılıyorlar. Patent elde ediyorlar onu ticarileştiriyor. Birçok hocamız öğrencilerimizle birlikte teknofest yarışmalarına teknoloji fuarlarına katılıyorlar. Patent fuarlarına katılıyorlar. Orada gösterdikleri başarıları bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman da üniversitemiz akademik olarak bu şekilde başarılı bir üniversite haline geliyor." ifadelerini kullandı.

 208 ÜNİVERSİTE İÇERİSİNDE BİZ 17. SIRADAYIZ

Türkiye'nin Araştırma Üniversiteleri içerisinde 17.  sırada olduklarını belirten Rektör Göktaş, "Araştırma üniversitesi demek Türkiye'nin en başarılı üniversiteleri demektir. 208 üniversite içerisinde biz 17. sıradayız. Bizim çabamız bu sıralamada yerimizi muhafaza etmek." şeklinde konuştu.

SOSYAL DONATI ALANLARINI OLUŞTURMAYI PLANLIYORUZ

Gerçekleştirmek istediği projelerini gazetemize anlatan Rektör Göktaş, "Rektör olarak üniversitemizde biraz sosyal donatı alanlarının eksikliğini görüyorum. Benim hayalim öğrencilerimizin yüksek öğretimde eğitim görürken aynı zamanda daha çok sosyal ortamlarda eğlenmeleri, vakit geçirmelerini sağlayacak sosyal donatı alanlarının oluşturmak. Bunu YÖK'te çok dile getiriyorum." dedi.

HUKUK FAKÜLTESİNİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRMAYI PLANLIYORUZ

Hukuk Fakültesi'ni Elazığ'a kazandırmayı çok istediklerini ve bunun gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Rektör Göktaş, "Bizimle akran olan üniversitelerde hepsinde hukuk var. Bu konuda benim en önemli projelerim arasında. Hukuk fakültesinin burada kurulması. Bu konuda da sürekli Sayın YÖK Başkanımıza ricada bulunuyorum. İnşallah onu da başaracağız Hukuk Fakültesi'ni, üniversitemize kazandıracağız." İfadelerini kullandı.

HASTANEDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARINDA SONA GELİN

Fırat Üniversite Hastanesi'nde Kahramanmaraş depreminden sonra güçlendirme çalışmaları yapıldığını ve sona gelindiğini de söyleyen Rektör Göktaş, "Üniversitemizde binalarımız çok eskidi. Binalarımızı da yenilemeye başladık. Merkezi derslik türünde büyük amfilerin olduğu, yeni inşaat teknolojileriyle yapılmış bir bina düşünüyoruz. Mevcut hastanemizde deprem sonrası güçlendirme, tadilat, boya onarımların tamamını bu hafta bitiriyoruz. İnşaat devam ederken hastanede biraz hijyen açısından, temizlik açısından sıkıntılarımız oldu.  Her şey düzen içerisine giriyor. Hastanemiz hizmetine devam edecek. Çünkü şehir merkezinde başka hastane yok. Vatandaşlarımıza rahatlıkla ulaşabildiği,  şehir merkezinde tek hastane." dedi.

YENİ BİR HASTANE YAPILACAK

Üniversiteye ait yeni bir hastanede yapılacağını aktaran Rektör Göktaş, "Bir taraftan da mevcut hastanemiz şu anda 40 yıllık. Elazığ'da en yoğun vatandaş sirkülâsyonu olduğu tesislerden birisi. Böyle olunca da hastane biz ne kadar para harcarsak harcayalım artık ömrünü dolduruyor. Bu yüzden ilimize Sayın Cumhurbaşkanımız onayladı. Yeni bir hastane yapılacak. Üniversitemize ait."dedi.

SON TEKNOLOJİYLE DONATILMIŞ OLACAK BİR HASTANE OLACAK

Elazığ’a 800 yataklı bir üniversite hastanesi yapılacağını kaydeden Rektör Göktaş,  "İhalesi yaklaşık proje çizim süresiyle 5 ay falan sürebilir. Bittiğinde de inşallah biz yıl sonuna doğru hastanemizin ihalesine çıkacağız. 800 yataklı bir hastane olacak. Yaklaşık olarak 150 dönüm üzerinde kurulacak. Deprem izolatörleri olan, son teknolojide donatılmış olacak bir hastane olacak." diye konuştu.

ZEMİNİ EN SAĞLAM YERE YAPILACAK

Hastanenin şehrin batı tarafına Harput Kampüsü adı verilen alana yapılacağını söyleyen Rektör Göktaş, "Sayın Valimiz birkaç sefer bizi bir araya getirdi. Sayın vekillerimizle de istişare ettik. Birkaç sefer belediye başkanımızı da ziyaret ettik. Bizim üniversitemizin Harput Kampüsü adını verdiğimiz arazi üzerinde olacak. Zemini en sağlam yer orası. Binalarımız inşallah önümüzdeki yıl orada yükselecek." dedi.

DEPREM ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ İÇİN MÜRACAATTA BULUNDUK

Deprem Araştırma Enstitüsü'nün önemine değinen Rektör Göktaş, "Deprem araştırma merkezi var. Hocalarımızın lisans düzeyinde tez yaptıkları bir yer değil. Münferit çalışmalar, bazen de işte bir mahallede, bir şehirde çalışmaları yapıp raporlaştırdıkları yer. Bazen de  devlet için çalışma yapıp sundukları yer. Enstitü önemli. Enstitü bir fakülte gibidir. Orada Lisans üstü çalışmalar yapıp ve yüksek lisans ve doktora tezleri üretiliyor. Geçen sene hem Deprem Araştırma Enstitüsü hem de Bilişim Enstitüsünün, üniversitemizde kurulması için yüksek öğretim kurulu başkanına müracaatta bulunduk. Muhakkak bu sene içerisinde ya da önümüzdeki sene başlarında sonuçlanır." diye konuştu.

AKADEMİSYENLER ALANLARINDA TÜRKİYE'DE EN İYİLER ARASINDA GÖSTERİLİYOR

Deprem Araştırma Enstitüsü'nün kurulmasının öncelikleri arasında olduğunu kaydeden Rektör Göktaş,"Deprem Araştırma Enstitüsü istiyoruz. Çünkü bizim üniversitemizde şu anda jeoloji mühendisliğimiz var. İnşaat mühendisliğimiz var, bütün bunlar depremlerle ilgileniyor ama aynı zamanda diğer bölümlerimiz de mesela fizik bölümünde depremle ilgili çalışanlar var. Kimyada var. Bu hocalarımız da dikkate aldığınız zaman aslında Elazığ'da depremle ilgili 2 yıllık programlarımız da var. Depremle ilgili 100'ün üzerinde akademisyen var bu akademisyenler de alanlarında Türkiye'de en iyiler arasında gösteriliyor. Dolayısıyla bu akademisyenlerimizin lisans üstü çalışmalara katkıda bulunacakları deprem araştırma enstitüsünün kurulması bizim için öncelikli konuların içerisinde yer alıyor." Dedi.

F.Ü'NÜN CİDDİ AVANTAJLARI VAR

Öğrencilere de tercih yaparken dikkat etmesi gerekenler hakkında önemli tavsiyelerde bulunun Rektör Göktaş, "Büyük şehirlerde okumak her öğrencinin hayali. Bunun ne kadar doğru olduğunu aslında tartışmak lazım. Bu genç kardeşlerimiz bazen bunu çok sağlıklı düşünemeyebilir. Biz onlara güveniyoruz. Ancak büyüklerin tavsiyelerine dikkate almaları gerekiyor. Büyük şehirlerde okumanın kendine has zorlukları var. Kendine has mali külfetleri var bunu değerlendirmeleri gerekiyor." diye konuştu

BÜTÜN SOSYAL İMKÂNLARI ELAZIĞ'DA BULMAK MÜMKÜN

Fırat Üniversitesi’nin büyük şehirleri aratmayacak kadar ileri düzeyde olduğuna dikkat çeken Rektör Göktaş, "Artık Anadolu şehirlerindeki imkanlar ve Anadolu'daki üniversitelerin akademik altyapıları, fiziki altyapıları büyük şehirleri aratmayacak kadar ileri düzeyde. Bizim üniversitemizde öyle, şehrimiz de öyle. Yani şu anda Ankara'da, İstanbul'da bir öğrencinin görmek istediği bütün sosyal imkânlar Elazığ'da bulmak mümkün." Dedi.

BÜYÜK ŞEHİRLERDEKİ BİRÇOK ÜNİVERSİTEDEN  ÇOK DAHA İLERİDEYİZ

Üniversitenin güçlü akademik personeliyle öğrencilere eğitim veren bir üniversite olduğunu söyleyen  Prof. Dr. Rektör Göktaş, "Günümüzde bu kadar hayat şartları zor iken yani gidip de büyük şehirlerin o zorluğuyla karşılaşmak istemiyorsa Fırat Üniversitesi çok ideal. Bizim bölümlerimizin çoğu hem laboratuar altyapısı, hem fiziki altyapısı, hem akademik personelin yetkinlikleri dikkate alındığında bence büyük şehirlerdeki birçok üniversiteden de çok daha ilerideyiz. " diye konuştu.

HOCALARIMIZ MESAİLERİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU ÜNİVERSİTEDE GEÇİRİYOR

Öğrencilerin okumak istedikleri üniversiteyi seçerken nelere dikkat etmeleri konusundan tavsiyelerde bulunan  Prof. Dr. Rektör Göktaş, "Büyükşehirlerdeki birçok akademisyenler zaman zaman neredeyse üniversiteye uğramıyor. Ama bizim hocalarımız mesailerinin büyük çoğunluğunu üniversitede geçiriyor. Bu da bir avantaj. Öğrenci kardeşlerimizin üniversitemizin web sayfasına girerek okumak istedikleri bölümlerde akademik personelin durumu nedir? Hoca var mı yok mu? Bakmaları gerekiyor. Çünkü çok önemli. Bazen bakarsınız 4 yıl geçer ama çok şey öğrenmeden vakit geçmiş oluyor. Ben Fırat Üniversitesi'nin bu anlamda yani ciddi bir potansiyel olduğunu öğrenci kardeşlerimizin değerlendirmesi gerektiğini kendilerine tavsiye ediyorum."dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol