Öne Çıkanlar GENEL elazığ haber haber  elazığ elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

“Fiyatlarda Düşüş Beklemiyoruz”

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT- İREM KARAKAYA

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı altın fiyatlarına ilişkin gazetemize değerlendirmede bulundu. Dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı altında yükselişin devam edeceğini belirten Çakmakçı, artışlara rağmen halkın en iyi yatırım aracı olduğunu söyledi.

YÜKSELİŞ DEVAM EDER

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, küresel piyasalardaki hareketliliğin altına da yansıdığını belirterek,  “Altın piyasası sürekli yükselişte bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi dünyada olan olaylar merkez bankalarının aldığı kararlar, konut satışları bunun gibi etkenler altın fiyatlarında hep zirvededir. Özellikle Rusya – Ukrayna Savaşı enerji krizinin olması zaten Avrupa’da bütün maliyetleri yükseltti. Maliyetler yükselince bütün ithalat –ihracat ürünlerinde malumunuz yükseliş oldu. Ekonomik sorunlar devam ettiği sürece altın fiyatlarında yükseliş devam eder. Önümüzde ki günlerde de biz altın fiyatlarında yükseliş bekliyoruz. Özellikle dolar Euro fiyatlarında yükseliş bekliyoruz.” dedi.

ALTIN YATIRIMCISI GÜNÜ BİRLİK DÜŞÜNMESİN

Altının uzun vadede her zaman kazandıran en güvenli yatırım aracı olduğunu dile getiren Çakmakçı,  “Biz artık altın fiyatlarında günü birlik yorum yapmıyoruz, hep uzun vadeli yorumlar yapıyoruz. Yani geçmiş yılların altın fiyatlarına bakınca 2020 ‘de altının gram fiyatı 250 TL olurken, ülkemizde yaşanan deprem ve pandemi nedeniyle şu an 1.350 civarında. Biz her zaman yatırımcılarımıza şunu söyleriz: ‘hiçbir zaman günü birlik düşünmeyiniz. Altın vadesi hep uzun ömürlüdür.’ Bankalarla kıyas yapılırsa zaten aradaki farkı görürler. Biz her zaman şunu söyleriz altınınızı alın kasada kalsın. Güvenliğiniz esnafta kalsın. Altın her yıl için 13 yılın ortalamasına bakılırsa %33 her yıl için %33 prim yapmıştır. Altın kadar hiçbir şey yatırım kazanmamıştır.” diye konuştur.

ÇOK HAREKETLİ BİR PİYASA VAR

Altın fiyatlarında düşüş beklemediklerini söyleyen Çakmakçı, “Altın fiyatlarının fiyatlandırılması dünya konjektürüne bağlı dolarla alakalı dolardaki yükseliş normal seyrinde olursa zaten altın yatay bir seyir izler. Altın fiyatları hep sabit olsa insanları cezbetmez. Bu sıra çok hareketli bir piyasa var. 3 gün önce  dükkanlarımızı açtığımız zaman 1.350 TL idi şimdi altının gramı 1.370 TL. 2 günde bile yirmi lira artış olmuş. Seçim sonrası ekonomik kararlar yatırım kararları gibi birçok sebeplerden dolayı biz seçim sonrasında altın fiyatlarının düşmeyeceği kanısındayız.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol