Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

FÜ'DE "GURBETTE" İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ

Elazığ’da, Hollanda'ya göç eden Türklerin karşı karşıya kaldıkları sorunları yansıtan "Gurbette" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Merkezi Hollanda'da bulunan Atlas Kültür Merkezi ve Fırat Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen sergi, Atatürk kültür merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

YILDIRIM: “AMACIMIZ TARİHİMİZİ ARŞİVLEMEK VE YENİ NESİLLERE AKTARMAK”

Açılışta konuşan Atlas kültür merkezi kurucusu ve başkanı Şahin Yıldırım, Hollanda ve Türkiye ilişkilerinin çok yönlü ve köklü bir geçmişe dayandığını söyledi. Yıldırım, “Buradaki çalışmayla amacımız aslında Hollanda’da bulunan kolektif tarihimizi arşivlemek ve yeni nesillere aktarmak. Her ne kadar 1960’lı yıllardan birçok amcalarımız, teyzelerimiz Hollanda’ya gittilerse de Hollanda’yla ilişkimizde 1612 yıllarına kadar dayanıyor. Bugün burada gurbet sergisinde farklı illerden gelen birinci nesil amca ve teyzelerimizin hikayelerini ve onunla birlikte bulunan Hollandalılar, yardımcı olan öğretmenler, doçentler, çalışma arkadaşları iş verenler, tercümanlar onların hayat hikayelerini okuyacaksınız” dedi.

YILMAZ: “SERGİNİN ELAZIĞ’DA SERGİLENMESİ GERÇEKTEN BİZİM İÇİN AYRI BİR MUTLULUK”

Fırat Üniversitesi Rektör yardımcısı Mehmet Yılmaz’da serginin Fırat üniversitesinde açılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Yılmaz, “Elazığ’ın yapısına baktığımız zaman çoğu aileden yakın ya da uzak bir tane gurbetçimiz vardır o yüzden gurbetçilerimizin hayat hikayelerinin burada Üniversitemizde sergilenmesi bizim için mutluluk, renk katıyor. Öteki taraftan baktığımızda bu tip etkinlikle bizim için ayrı bir kıymet arz ediyor. Daha önceki dönemlerde farklı üniversitelerde yapılan bu serginin bu seferde Elazığ’da sergilenmesi gerçekten bizim için ayrı bir mutluluk. Emeği geçen herkese başta Atlas Kültür Merkezi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha önce Hollanda'da sanatseverlerin beğenisine sunulan ve Türkiye'de de İstanbul ile Ankara başta olmak üzere birçok ilde açılan sergi, 7 Kasım’a kadar gezilebilecek.

YORUMLAR (0)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol