Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

Geçen Sene Kar, Bu Sene Bahar!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da geçmiş kış sezonlarında çekilen fotoğraflar ile bu yıl aynı noktalardan çekilen karelere bakıldığında kentteki hava değişimi gözler önüne seriliyor.

Son yılların en kurak kış mevsimi yaşanırken ilimizde henüz beklenen kar yağışı olmadı. Yağmurlarında kısa süreli olması kuraklığın habercisi olarak görülüyor. Küresel ısınma artık kendini gözle görülür şekilde hissettiriyor. Geçtiğimiz yıllarda her yıl azalan kar yağışı bu sene Ocak ayının son günlerine gelmemize rağmen henüz yağmış değil. Hava sıcaklıkları düşerken yağışın olmaması ilimizde çiftçilerinde ektikleri mahsuller için tehlike arz ediyor.

*KIŞIN ORTASINDA BAHAR MEVSİMİ

Bunun en belirgin örneklerinden biri, bu sene ile geçtiğimiz yılın aynı dönemi arasında yaşanan sıcaklık farkı. Geride bıraktığımız 2022 yılında yağış bakımından azalma yaşandı. Geçtiğimiz sene Ocak ayının son haftasında Elazığ karla kaplıydı. 2023 yılında ise kar bir yana hava sıcaklıkları neredeyse bahar mevsimini aratmıyor. Aradan geçen bir yılda aynı noktanın haftanın çoğu günlerinde günlük güneşlik olması küresel ısınma felaketini gözler önüne serdi.

ÇİFTÇİ YAĞIŞ BEKLİYOR

Tarım ile uğraşan çiftçinin gözü ise yağacak yağışlarda. Mevsimin kurak geçmesi tarlada ki mahsulü olumsuz etkiliyor. Yağmurlara nazaran kar yağışının olması su bakımından ve tarladaki mahsul açısından önemli. Yetkililer” Yaşanan kuraklık tarımı vuracaktır. Bir an önce acil tedbir alınmalı. Zaman geçmeden bunun hazırlıklarına başlamamız lazım” ifadelerini kullanıyorlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol