Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

“GEÇMİŞTEN GELECEĞE BİLGİNİN GÜCÜ” KONFERANSI!

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın konuşmacı olarak katıldığı “Geçmişten Geleceğe Bilginin Gücü” isimli konferans Cemil Meriç Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran 2016 yılında yine aynı salonda bir konferans verdiğini ifade ederek bir kez daha Elazığ’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, öğrencilerde tavsiyelerde bulundu. Baran, “Beyninin sınırlarını henüz keşfedemediğimiz insanoğlu sınırlarını zorladıkça bilimin gelişimine de katkı sunacaktır. Bilimin gelişmesi önce insanoğlunun ömrünü uzatırken bugün bizler uzayan ömrümüzde vücudumuzun daha sağlıklı olması ve daha konforlu bir hayat sürdürmesinin cevabını arar duruma geldik. Ülkemizdeki genç nüfusun içinde binlerce on binlerce Einstein olduğunu çok iyi biliyorum. Her birinizin farklı özellikleri farklı yetenekleri var. Önemli olan bu yeteneklerinizi keşfetmek için sınırlarınızı zorlamanız ve farklılıklarınızı ortaya koymanızdır. Başarının anahtarı önce hayal kurmaktır. Olmak istediğiniz, başarmak istediğiniz her şeyin hayalini kurun ve bu hayallere ulaşmak için sıkı sıkıya çalışın. Hayallerinize ulaşmak için ısrarcı olun ve ısrarcı olmaktan da asla vazgeçmeyin. Şunu hiç unutmayın ki hayatımız boyunca sürekli tercihler yapmak zorunda kalacağız. Bir tercih yaparken başka bir tercihten vazgeçmiş olacağız. Eğer bu dünyada iz bırakmak, başarılı işlere imza atmak istiyorsak tercihlerimizi buna göre yapmalı, konfor alanlarımızı buna göre belirlemeliyiz” dedi.

Programın sonunda söz alan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’a teşekkür ederek; “Kıymetli hocamız bugün bu saatlerde önemli bir başka programı olmasına rağmen bizlerle, öğrencilerimizle olmayı tercih ederek bizleri mutlu etti. Tercihini öğrencilerimizden yana kullandığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Rektör Baran’a İl Müdürü Mehmet Yiğit tarafından Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol