Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

GELİŞİYOR VE GÜZELLEŞİYOR

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, sürekli olarak sorunlarını takip etmeye ve bunları gidermeye çalıştığını belirtirken, spor ve sosyal yaşam alanında bir çok projelerinin olduğunu belirtti.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’ın en köklü mahallelerinden biri olan Yeni Mahalle’nin Muhtarı Aytaç Özcan, mahallelerinin son durumunu gazetemize değerlendirdi. Muhtar Özcan, mahallede sosyal tesis, parklar ve diğer hizmetlerde güzel işlerin yapıldığını belirterek, tüm hizmetlerden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları’na da teşekkür etti.

12 SOKAĞIMIZIN ALT YAPISI BU YIL YAPILACAK

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, mahallede bir çok sokakta elektrik direklerinin yer altına alındığını, kalan 12 sokağın ise 2023’te yapılacağını kaydederek, “Mahallemizde genel anlamda sıkıntı yok. Ufak tefek sıkıntılarımız var. Bunun başında elektrik direklerinin yer altına alınması. 12 sokağımızın alt yapısı yapılmadı. İmardan dolayı kısıtlanan bölgeler var.  TEDAŞ sözünü verdi, inşallah bu yılda onlar yapılacak.” dedi.

PROJELERİMİZİN HEPSİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın projelerine destek verdiğini belirten Muhtar Özcan, “Kültür evi projemiz vardı onaylandı. Baharda temeli atılacak. Hacı Remzi Camisi’nin temelini atacağız. Halı sahamız yapılıyor. Projelerimizin hepsini hayata geçiriyoruz. Belediye Başkanımız Şahin Bey desteğini esirgemiyor, sağ olsun her zaman yanımızda başkanımız.” diye konuştu.   

KANAL ÜSTÜ BÖLGEMİZDE ŞUYULANDIRMA YAPILDI

Muhtar Özcan, Yeni Mahalle kanal üstü bölgesinde imar uygulamaları (Şuyulandırma) çalışmalarının bittiğini ifade ederek;  “Yeni Mahalle kanal üstü bölgesinde şuyulandırması yoktu. Burada tapulu gece kondular vardı. Şuyulandırması  bitti burada ki vatandaşlar isterse müteahhitte verebilecekler.“ dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TARAFTARI DEĞİLİZ

Kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar hakkında da konuşan Muhtar Özcan, “Kentsel dönüşüm yok ama vatandaş isterse kentsel dönüşüm yapabilir. Biz genel anlamda kentsel dönüşüm taraftarı değiliz. Çünkü kentsel dönüşümde TOKİ’ye verildiği zaman vatandaşın arsa değeri az olduğu için büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyor. Kentsel dönüşüm değil de müteahhit aldığı zaman bire bir daire verme şansı var ama günümüz şartlarında maliyetlerden dolayı buda kolay görünmüyor. Müteahhitte bir dairenin maliyeti 600-700 bin lirayı buluyor. Gider böyle olunca müteahhit vatandaştan fark istiyor. Bunu da bir emekli, askeri ücretli ödeyemez.” ifadelerini kullandı.

MAHALLEMİZDE AFGANLI ÇOK

“ Mahallemizde  Afganlı çok.” diyen  Muhtar Özcan, “Bunlardan yana bir rahatsızlığımız yok, ama onların bazı sıkıntıları var bu insanların kimliği yok.   Kimliği olmayınca devlet gerekli yardımı yapamıyor. Mağdur oluşlarından komşular rahatsız oluyor, gelip bize bildiriyorlar gereken yardım yapılsın diye. Bizde gereken yerlere durumu bildirdik mağduriyetleri giderilsin diye.  Bize en büyük rahatsızlığı Hatay’dan, Gaziantep’ten, Suriye’den, Adana’dan gelen vatandaşlar veriyor. “ dedi.

SOSYAL MEDYADAN SÜREKLİ DESTEK İSTİYORUZ

Gençleri kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak için sportif faaliyetleri olduğunu kaydeden Muhtar Özcan, “Yeni Mahalle sporumuz var burada maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sosyal medyadan  sürekli destek istiyoruz ama bir etkisini görmüyoruz.  Burada bizim amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.“ diye konuştu.

ETKİNLİKLER YAPABİLECEK

Yapılacak olan Kültür Evi faaliyete geçtiğinde bir çok etkinliklerin yapılacağını dile getiren Muhtar Özcan, “Kültür evimizde biterse birada bağlama, org, keman, folklor, etkinliklerimiz olacak. Halk eğitim kurslarımız olacak dikiş nakış üzerine. 2023 yılında çalışmalara başlayacağız zamanla bunların hepsini hayata geçireceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.       

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol