Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Görür’den Korkutan İddia!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Elazığlı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir etkinlikte deprem gerçeğine dikkat çekerek, Elazığ’a ilişkin iddialarda bulundu. Görür, “Elazığ’da halen şehrin üçte ikisi haşat. Ancak bir kısmı yapıldı. Yapılan da öyle fazla bir şey değil. Halk Elazığ’ı terk ediyor” dedi.

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Elazığlı Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz gün Malatya’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çekti.

Elazığ’a ilişkin iddialarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “Elazığ’da halen şehrin üçte ikisi haşat. Ancak bir kısmı yapıldı. Yapılan da öyle fazla bir şey değil. Halk Elazığ’ı terk ediyor” dedi.

“DEPREM, YÖNETİCİLERİMİZİN FAZLA İLGİ GÖSTERMEKTEN KAÇINDIĞI BİR KONU”

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Elazığlı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada; “Benim ismim söylenince insanların aklına deprem geliyor. Bizim memleketimizde deprem denilince, her nedense insanlarımızın, yöneticilerimizin fazla ilgi göstermekten kaçındığı bir konu. Ama deprem bu ülkenin de en büyük gerçeği. Halbuki deprem ekonomiden daha gerçek, ekonomiyi de etkiliyor. Gün geçmiyor ki bu ülke sallanmasın, gün geçmiyor ki belirli yerler de az veya çok zarar olsun” diye konuştu.

“NEDEN BU KONUDA TALEPKÂR OLMUYORUZ?”

Prof. Dr. Görür, deprem konusunda sessizce beklemenin doğru olmadığını vurgulayarak; “Bu belanın içinde sessiz sessiz beklemek olur mu? Neden bu konuda talepkâr olmuyoruz? Neden hükümetten, devletten, yerel yönetimlerden bu konu da istekli olmuyoruz, bu sorunu dile getirmiyoruz? Onu anlamak mümkün değil” ifadelerini kaydetti.

“HALK ELAZIĞ’I TERK EDİYOR”

Prof. Dr. Görür, konuşmasında Elazığ’a ilişkin iddialarda da bulunarak; “Deprem bu ülkenin bir gerçeği. Elazığ’da halen şehrin üçte ikisi haşat. Ancak bir kısmı yapıldı. Yapılan da öyle fazla bir şey değil. Halk Elazığ’ı terk ediyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol