Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

GÜNEŞİN KADINLARI'NDAN DESTEK ÇAĞRISI

HABER: GÜLÇİN TURGUT

İYİ Parti'nin Kadın Politikaları Başkanlığınca, kadın istihdamına destek için başlatılan proje kapsamında 2021 yılında ilimizde faaliyetlerine başlayan "Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri" ailelerin bütçesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Kadın emeğinin, göz nurunun değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kadın kooperatifleri kurulması kapsamında Mesude Cömert’in öncülüğünde ilimizde Vali Fahri Bey Caddesinde bulunan kooperatif binasında kadınların el emeği göz nuru ile yaptığı ürünler ve yiyecekler halkın istifadesine sunuluyor.

Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Mesude Cömert kadının başta ekonomi olmak üzere hayatın her alanında güçlenmesi için başlattığı "Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi"nin amacı konusunda Gazeteniz günışığı'na değerlendirmelerde bulunurken, yaşadıkları sıkıntıları da Haber Müdürümüz Gülçin Turgut'a anlattı. Kira fiyatlarından dert yanan Baikan Cömert, Günışığı aracılığıyla Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Belediyesi Şahin Şerfioğulları'ndan destek istedi.

*KOOPERATİFİN KURULUŞ AMACI

Kadınların doğal, katkısız ürünlerini, el emeği göz nuru emeklerini değerlendirmek için böyle bir kooperatifi kurduklarını aktaran Cömert; "Kuruluşumuz ki yıldır devam ediyor. 9 üye arkadaşımızla bu faaliyeti gerçekleştirdik. Dışarıda ki arkadaşlarımızın doğal, katkısız ürünlerini, el emeği göz nuru emeklerini değerlendirmek için bu faaliyete giriştik, güneşin kadınları kooperatifini açmaya karar verdik. Depremden sonra Elazığ’da bir köy göçü başladı. Biz de burada köylerden aldığımız ürünleri kurutma, salça, reçel ve yine el işleri yazmalar, ranırlar, bujiteri gibi şeyler  onların hepsini değerlendirmeye çalışıyoruz."dedi.

"TÜM ÜRÜNLERİMİZ DOĞAL"

"Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri" kâr amacı gütmediklerini, kadınların emeklerine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Mesude Cömert; "Bazen evden yapıyoruz bazen köyden gelen ürünleri değerlendiriyoruz. Kurutmalıkları bahçede kendimiz ekiyoruz. Sebzelerimizi ekiyoruz onları halka sunmaya çalışıyoruz. Her şey doğal olsun istiyoruz. Dışarıdan aldığımız ürünlerde oluyor. Elazığ’a ait süs eşyaları alıyoruz. Tahtadan el işinden yapılmış süs eşyaları. Kooperatifimize dışarıdan gelen ürünlere % 30 kâr bırakıyoruz. İnşallah bayanlara bir katkımız olur. Onların emeklerini değerlendirmiş oluruz. Burada bir kar amacı değilde, kadınların emeklerine katkıda bulunmak istiyoruz. Kadınların evlerine çocuklarına bir katkısı olsun diye hedefliyoruz. İnşallah güzel olur."diye konuştu.

*"6-7 ARKADAŞIMIZIN KATKILARIYLA YÜRÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ."

Kira fiyatlarının yüksek olmasından dert yanan Başkan Cömert; "Şu anda karımız yok cebimizden veriyoruz. Özellikle kiramız çok yüksek. Ödemede zorluk çekiyoruz. Hiç bir yerden de yardım alamayınca 6-7 arkadaşımızın katkılarıyla devam etmeye çalışıyoruz. Fiyatlarımız dışarıya göre çok uygun. Çünkü biz kooperatifiz mesela dışarıda bir su üç liraysa ben iki buçuk liraya veriyorum. Piyasaya göre uygun vermek zorundayız. İnsanlarda alım gücü de kalmamış. Benim yaptığım ürün vitrinde kalıyor hizmetim hiçe gidiyor."ifadelerini kullandı.

*"HİÇBİR YERDEN DESTEK ALAMIYORUZ"

"Biz şuan hiçbir yerden destek alamıyoruz. Burası Kadın Kooperatifi olduğu için, bu tür faaliyetlerin çoğalması için biz aslında büyük yerlerden şöyle bir destek bekliyoruz. Mesela bir bina yardımı olabilir." Diyen  Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Mesude Cömert; "Kirası uygun olan, diğer illerde binayı belediye veriyor. Mesela bu bizim için çok büyük bir katkı.  Biz şunu demiyoruz, benim ürünümü ben yapacağım, gelsin bana para versinler, böyle bir şey asla düşünemem. Çünkü ben emek veriyorsam emeğin karşılığını almak için çaba göstereceğim.  Benim tek isteğim valiliğimizin veya belediyemizin bu tür kadın kooperatiflerine bir desteği olsa. Bir bina imkânı sağlasa, en azından kira derdinden kurtuluruz. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışırız. Burada ki üye arkadaşlarımızın geliri belli.  Kapatma durumuna kadar geliyoruz ama gönlümüz el vermiyor. Doğu'da ilk faaliyete biz geçtik. İstiyorum ki devam etsin. İmkanımız ve gücümüz yettiği kadar yapmaya çalışacağız."diye konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol