Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Gürsel Erol: "OHAL kararında Elazığ Niye Yok"

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgede 3 ay olağanüstü o hal ilan edilmesine ilişkin tezkere görüşüldü. Genel Kurul TBMM Başkanı Mustafa Şentop Başkanlığında toplandı. Öte yandan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da mecliste söz aldı.

"ELAZIĞ OHAL KAPSAMINDA NİYE YOK"

Milletvekili Erol, Elazığ’ın OHAL kapsamına alınmadığını ifade ederek Elazığ’ın da ciddi derecede depremden etkilendiğini söyleyen : “ deprem 10 ilde olmadı deprem Elazığ’da da oldu. Ama ne yazık ki Afet bölgesi kararında yada OHAL kararında Elazığ yok. Niye yok Elazığ? Elazığ’da 98 bina tespit edildi, en işlek caddesinde yıkımlar başladı. yüzlerce binaya yıkım kararı çıktı 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu kararlar ölüm sayılarıyla mı eşdeğer? Depremin sonucu sadece ölüm ve yıkımla değerlendirilemez. Oradaki insanların sosyal hayatı, psikolji, ticaretin hareketi her anlamda yeterli. Ama ne yazık ki Afet bölgesi ilan edilmemesi ve OHAL ilan edilmesiyle ilgili başka farklı beklentileri vardı inanılmaz bir hayal kırıklığıyla karşı karşıyayız.” Dedi.

"OLASI DEPREMDE ELAZIĞ RİSKİ HALA VAR"

Cumhurbaşkanı’na seslenen Erol, Elazığ’ın da afet bölgesine dahil edilmesi gerektiğini söyleyerek: “Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum Elazığ Afet bölgesi ilan edilmelidir. 10 ile Elazığ’da eklenmelidir. 24 Ocak’ta yaşanan depremde ağır bedeller ödedik. Olası bir depremde Elazığ riski hala var. 100’lerce binanın çökme ve insanımızı kaybetme riski var.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol