Öne Çıkanlar yerelhaber elazığhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bu haber kez okundu.

HAC İBADETİ BU YIL YENİDEN YAPILACAK.

Elazığ’dan bu yıl 404 aday hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal yolculuğa çıkacaklar.

 Elazığ İl Müftülüğü Hac Şube Müdürü Kaya Oflaz, ilimizden bu yıl 198’i Diyanet, 206’ı şirket olmak üzere toplam 404 hacı adayının kutsal yolculuğa çıkacağını belirterek; “Ülkemize bu yıl toplam olarak 37 770 kişilik hac kontenjanı verildi. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bunu illere taksim etti.

İlimizde Hacı adaylarımız için Hac organizasyonu kapsamında 4 günlük bir eğitim verildi. Bu eğitim çalışmaları tamamlandı. Şimdi de hacı adaylarımızın kafileleri belirleniyor. Bunların tanışmaları için toplantı yapacağız.

BİNGÖL VE TUNCELİ HACI ADAYLARIDA İLİMİZDEN GİDECEK

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen 22 Haziran 2022 tarihinde saat 14.15 te Diyanet Başkanlığınca Elazığ’dan 198, Bingöl’den 53 ve Tunceli’den 4 kişi olmak üzere toplam 255 hacı adayımızı kutsal yolculuğa uğurlayacaklarını belirten Hac Şube Müdürü Kaya Oflaz şunları söyledi.

“Hacı Adaylarımız bu ayın 22’sin de saat 14.15 te iki uçak ile ilimiz Hava Limanından kutsal topraklara gönderilecekler. Hacı adaylarımızı bu yolculuğa gönderirken önce havalimanında saat 10. 00 da bir tören düzenlenecek. Aynı gün diğer hacı adaylarımız da özel şirketler aracılığı ile kutsal topraklara intikal edecekler. Hacı adaylarımız ile birlikte iki kafile başkanı ve 20 din görevlimizde bu yolculukta hacı adaylarımıza eşlik edecekler” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol