Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİM BÖLGE BİRİNCİLERİ İÇİN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı hafızlık eğitimi verilen Kur’an kursları arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında dereye giren öğrenciler, için ödül töreni düzenlendi.

Törene il müftüsü Selami AYDIN ticaret borsası başkanı ve TDV Elazığ şube yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali DUMANDAĞ müftü yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Törende hafızlık yarışmasında bölge birincisi olan Elazığ Altın çevre yatılı erkek kuran kursu öğrencisi Muhammet Mustafa SELAMİ ve Kur ’anı Kerimi güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammet Fatih YEL’e ödülleri takdim edildi.

AYDIN; “ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Törende konuşan İl Müftüsü Aydın,  dereceye giren öğrencileri kutlayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Aydın; “Öncelikle Allah-a şükürler olsun ki bugün mutluyuz sevinçliyiz, Kur'an Kurslarımızda eğitim gören Allah'ın kitabını ezberleyen okuyan öğrencilerimizin başarısı bizleri mutlu etti. Ben bu çocuklarımızı yetiştiren bunların üzerinde emeği olan başta müftü yardımcılarımız Özer hocamıza ve Hatice hocamıza Müdürümüz Şemsettin beye, Altınçevre Kur’an Kursu yöneticisi Yusuf hocamıza bunları yetiştiren hocalarımıza çocuklarımızın anne babalarına çok teşekkür ediyorum. Bu mutlu günde her zaman hizmetlerimizin yanında olan TDV mütevelli heyetinden ticaret borsası yönetim kurulu başkanı hayırsever Mehmet Ali Dumandağ abimize de teşekkür ediyorum. Son zamanlarda yapılan yarışmalar da Elazığ'ımız dan katılan bütün hocalarımızın dereceye girmesi bizi ziyadesiyle sevindiriyor. Tabi ki bunları yetiştiren bir ekip var eğitime çok önem veriyoruz. Allah'ın izniyle bu genç kardeşlerimiz dahi iyi yerlere gelecek ve daha çok başarı elde edeceklerdir. Kur’an-ı kerim hidayet kaynağımızdır kelamullahtır Kur'an nurdur Kur'an insanları sırat-ı müstakime ulaştırır. Peygamber efendimiz (s.a.v) e verilen en büyük mucizedir. Kuran bizim rehberimizdir. Kur’an Allah'ın ikramıdır. Bizi dünya ve ahiret saadetine ulaştıran evrensel bir kitaptır hazinedir. Biz Allah'ın bize ikram buyurduğu kitabımıza sımsıkı sarılarak onu okuyarak okutarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Peygamber efendimiz(s.a.v) sizin en hayırlınız kur ’anı öğrenen ve öğretenlerinizdir buyuruyor. Ben bu kur ’anı kerimi öğrenen ve öğretenleri tebrik ediyorum.” dedi.

YAZAR: “ÖĞRENCİLERİMİZİ, VELİLERİMİZİ VE HOCALARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu Müdürü Yusuf Yazar, dereceye giren öğrencileri ve onları yetiştiren veli ve hocalarına da teşekkür etti. Yazar, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl hafızlık yarışması ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması Elazığ ilimizin Altınçevre Yatılı Kur'an Kursu olarak her yıl bu sınavlara girdik Allah’a şükürler olsun. 2022 yılında da Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasını önce ilçeler arasında yarışma yapıldı daha sonra il birinciliği 24 Ağustos’ta Bayburt’ta yapılan bölge birinciliğinde 14 ilin içerisinde Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencimiz Muhammed Fatih Yel öğrencimiz bölge birinciliğini kazandı. Öğrencimizin yetişmesinde emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. İkinci yarışmamızda Hafızlık kuvvetlilik üzerinde yapıldı bu yarışmaya da ilçeler bazında il bazında önce kursumuzun öğrencisi birinci oldu daha sonra 1 Eylül’de Erzurum bölgesinde yapılan yarışmada da 14 ilin içerisinde 1’inciliği kazandı Muhammet Mustafa Selami öğrencimizde ailesini, hocasını tebrik ediyorum. İl müftülüğümüzün katkılarıyla, hafızlık takip komisyonumuzun katkılarıyla buralara geldi hem öğrencilerimizi, velilerini, hocalarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol