Öne Çıkanlar İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! Polis Ekipleri Maske Uyarısı Yapıyor ACILAR DİNDİRİLECEK  Elazığda 2. Etap 3 Bant Bilardo  Dünya KİCK BOKS Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Hakem Kurulu Süreci Başladı

 Zam oranlarını belirlemek için ay sonuna kadar süresi bulunan Kurul'un kararına itiraz edilemiyor

Memur-emekli maaş zammında son viraj olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı. Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen'in, 1 Ağustos'ta başlayıp 22 Ağustos'ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamamasının ardından konu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu masasına havale edildi. Kamu Görevlileri Hakem Heyeti, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Önceki gün Sayıştay'da başlayan toplantı 1,5 saat sürdü. Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na sunulmak üzere başvurusunu önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletmişti. Memur-Sen başvurusunda, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin lehlerine genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Kurul tarafından bağıtlanmasını istedi. Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.


Ay sonuna kadar süre var


Çalışmalarına dün başlayan kurulun, kararını vermek için ay sonuna kadar süresi bulunuyor. Kurulun verdiği karar kesin olduğu için karara itiraz edilemiyor. Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener'in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol