Öne Çıkanlar torba yasası TAZİYE EVİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01 İLHAN AYDININ ACI GÜNÜ Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Hasarlı binalar neyi bekliyor?

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yıkılması an meselesi olan ağır hasar binalar çevrede büyük tehlike oluşturuyor. Aktif bir şekilde kullanılan cadde ve sokak üzerinde bulunman ağır hasarlı binalar tehlikeyi daha da arttırdığı gibi hem çevre sakinlerini korkutuyor hem de Elazığlıların deprem psikolojisinden kurtulmasını engelliyor.

VATANDAŞLAR YIKIM ÇALIŞMALARININ HIZLANMASINI İSTİYORLAR

K.Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.8 ve 7.6 büyüklüğümdeki depremlerin ardından şehir merkezinde binlerce binaya yıkım kararı verildi. Binalar boşaltıldı fakat 6 ay geçmesine rağmen halen yıkılmayan binalar tehlike saçıyor. Ayrıca binaların bazı noktalarında taşların sokağa döküldüğü de dikkatlerden kaçmıyor. Bir çok binanın yıkım kararının çıkmasına rağmen sırasını beklediğini en önemlisinin ise kent genelinde çalışmaların yavaş ilerlediğini kaydeden vatandaşlar çökme tehlikesi olan binaların bir an önce acilen yıkılmasını istiyorlar.

MALATYA DEPREMİ KORKUTTU

Yıkıcı depremlerde ağır hasar alan ve yıkımına devam edilen binanın Perşembe akşamı Malatya’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin hemen ardından yıkılması paniğe neden oldu. Riskli olduğu halde yıkımı gerçekleştirilmeyen yapılar ve güvenlik önlemlerinin alınmaması halkın tepkisine neden oluyor.

"BİNALARIN KENDİ KENDİNE YIKILMASINI MI BEKLİYORLAR"

Ağır hasarlı binaların  önünden yayalar ve araçlar geçmeye devam ederken, mahalleliler her gün korkuyla yaşadıklarını belirtirken, "Binanın kendi kendine yıkılmasını mı bekliyorlar" diyen vatandaşlar "Burada geçen insanların kafasına bu binadan bir parça düşüp  gelse bunun hesabını kim verecek? “ diye sordular.

"METRUK BİNALAR HER AÇIDAN BÜYÜK TEHLİKE"

Bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılıp yerine yeni yapıların yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar ayrıca metruk binaların uyuşturucu ve suç merkezleri haline gelmesinden de endişe ediyor. Hasarlı binaların her açıdan büyük tehlike oluşturduğunu dile getiren vatandaşlar, "Kent merkezinde acil yıkılacak binaların yıkılması lazım. Bunların içinde ana arterlerde olan binalar da var. Bunların kendiliğinden çökmesi durumunda yakın çevresindeki binalara, yayalara ve araçlara yönelik yaratacağı tehlike büyük." dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol