Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

"Her İnsan Kendi Evinin İtfaiyecisi Olmalı!"

ÖZEL HABER-GÜLÇİN TURGUT

Yangına karşı tedbirli olmak gerektiğini söyleyen Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, yangınlarda erken müdahaleyi sağlayan yangın tüplerinin her daim büyük önem taşıdığını kaydetti.

 Vatandaşların güveni ve huzuru için 7 gün 24 saat görev başında bulunan Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri teyakkuzda olup, il genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Yaptıkları çalışmaları gazetemize anlatan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, Elazığ İtfaiyesi Avrupa standartlarında, Türkiye’nin en iyi itfaiyelerinden bir tanesi olduklarını belirtti.

Müdür Başgün, havaların sıcak olduğu bugünlerde yangınlar konusunda önlem almaları ve dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı. Başgün, Bahçe ve orman alanlarında ateş yakmaktan kaçınılması gerektiğini, yakılması halinde ise kontrollü ve dikkatli olunmasını, ateş söndürülmeden yangın yerinin terk edilmemesi çağrısında bulunarak, mangal, sigara ve rastgele atılan şişelerin de orman yangınlarına davetiye çıkardığını söyledi.

 “CAN VE MAL KURTARMA FAALİYETİ YÜRÜTÜYORUZ”

Kurum olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, “Yangınların yanı sıra,  depremde, göçükte, yüksek yerlerde, kuyularda mahsur kalan insanları kurtarırız. Her türlü kurtarma faaliyeti içerisindeyiz. Eğitim veriyoruz, iş yeri açan vatandaşlarımıza yangınlara karşı gerekli tedbirleri, önlemleri varsa açma ruhsatı veriyoruz. Afiş, bayrak asarız, baca temizliği yapıyoruz. Yılda en az bir defa bütün personelimizin katıldığı tatbikatları yaparız.  Trafik kazalarına müdahale ediyoruz. Can ve mal kurtarma faaliyeti yürütüyoruz. Su altı, su üstü arama kurtarma ekibimiz var. İhtiyaç olduğu zaman onu da sahaya sürüyoruz. Sel baskınlarına karşı ekimiz var. Devlet büyükleri geldiği zaman önlem alıyoruz. Mevsimlerin özelliğine göre basının aracılığıyla yangınları önleme ve söndürme gibi konularda vatandaşları aydınlatırız. Ben konu da Elazığ Basınına teşekkür ediyorum. Duyarlılar her zaman her öyle olağanüstü durumda geliyorlar. Bilgimize başvuruyorlar. Vatandaşlarımızın aydınlatmasında gerçekten çok önemli bir rol oynuyorlar.” dedi.

24 SAAT NÖBET, 48 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞIYOR

Yoğun bir şekilde eğitim çalışmalarının devam ettiğini belirten Başgün, “Ekibimiz 24 saat nöbet, 48 saat esasına göre çalışıyor. Olağanüstü durumlarda bütün personelimizle topyekûn müdahale ediyoruz. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Elazığ İtfaiyesi, Avrupa standartlarında bir itfaiye. Avrupa'da ki, Almanya'da ki, Amerika'da ki itfaiyeci yangına giderken hangi ekipmanı kullanıyorsa, nasıl giyiniyorsa biz de aynısını kullanıyoruz. Türkiye'nin sayılı itfaiyelerinden biriyiz. Yaptığımız faaliyetlerden de zaten belli oluyor. vatandaşımızın, halkımızın hizmetindeyiz”  diye konuştu

İKİ ŞUBEMİZ VAR

İtfaiye personellerinin önemli bir görevi icra ettiğini vurgulayan Müdür Başgün, itfaiyenin en iyi şartlarda çalışması adına ihtiyaç duyulan tüm araç ve ekipmanlarını sağladığını belirterek, “Elazığ’da iki yerde şubeleri olduğunu kaydeden Müdür Başgün, “Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 9 Arazöz, 5 merdivenli araç, 1 tane tam teşekküllü kurtarma aracı. Bunun dışında 3 Pikap özellikle sel baskınlarında motopompları taşıyan hizmet aracımız var. Bunlarla hizmeti yürütmeye çalışıyoruz. 2 yerden Elazığ'ı kontrol ediyoruz. Doğukent’te ve Abdullahpaşa Mahalleri olmak üzere iki şubemiz var. Çaydaçıra ve Yemişlik tarafına şube planlanıyor. Sayın Başkanımız talimatıyla onları da en kısa zamanda hizmete sunacağız.”  İfadelerini kullandı.

YANGINLAR KENDİLİĞİNDEN ÇIKMAZ

Yangınlarının bir çoğunun insan kaynaklı olduğunun altını çizen Müdür Başgün,  “Yangınlar kendiliğinden çıkmaz. İnsanın olduğu yerde yangın çıkar. O yüzden çıkış sebepleri dikkatsizlik, tedbirsizliktir. Bir yerde ateş varsa onun kontrol altında tutmak lazım. Kontrol dışına çıktığı zaman yangın dediğimiz afeti o zaman yaşarız. Afetin yaşanmaması için mücadele ediyoruz. Bunun için de kuruluşlara, kurumlara gidiyoruz işte eğitimler veriyoruz. Videolar gösteriyoruz. Yaşadığımız hadiseler hakkında bilgiler veriyoruz. Vatandaşımız bu konuda duyarlı olsun.” şeklinde konuştu.

İLK MÜDAHALE EDECEK KİŞİNİN KENDİSİDİR

Yangın felaketinin yaşanmaması için veya yaşanması durumunda yangın anında yapılması gerekenler konusunda bilinçli olmak ve önlem almanın önemine değinen Müdür Başgün,  “Bir insanın evindeki itfaiyeci kendisidir. İlk müdahale edecek kişisindir. Bilinçli olması lazım ki orada çıkabilecek olağanüstü bir durumda evi tahliye edilebilsin. Dumanlı bir ortamdan çıkacaksın, mutlaka emeklemen veya sürünmen lazım. Paniklersen, kalkarsan, ayakta koşarsan dumanı zehirli gazları soluduğun anda hayatı tehlikeye yaşarsın. Bilinçli olmak gerekiyor.” dedi.

DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ

Başgün, vatandaşlara önemli uyarıda bulunarak, “Vatandaşlarımız alınan tedbirler ile ilgili son derece duyarlı olmalarını istiyoruz. Anız yakmasınlar vatandaşlarımızın kesinlikle ateşten uzak dursunlar. Sıkıntılı bir mevsimden geçiyoruz. Sigara izmaritlerini söndürmeden atmasınlar. Cam şişeleri rastgele sağa sola atılmasın. Bu havalarda o şişeler mercek vazifesi görüyor. Bu konularda vatandaşımız duyarlı olursa bizimde işimizi kolaylaştırmış olurlar. Özellikle araçlarını park ettikleri zaman araçlarda cam şişe bulundurmasınlar. Bu şişeler araç yangınlarına davetiye çıkarır. Hatta pet şişeler bile güneşte mercek vazifesi görür. Etrafında kağıt, kuru ot gibi yanıcı bir madde olursa orada mutlaka yangın çıkarır. Dikkatli olmak lazım. Mutfaklar evlerin en önemli yerleri. Mümkünse her vatandaşımız evinde bir tane yangın söndürme cihazı olsun. Çünkü evin itfaiyecisi onlar. Yangına müdahale edecek ilk ekip biziz. LPG değişimlerinin de sağını solunu çakmakla kontrol etmesinler. “ diye konuştu.

SİREN SESİNİ DUYDUKLARI ZAMAN BİZE YOL VERSİNLER

Zorlu trafikte saniyelerle yarışan itfaiye ekipleri için sürücülere de seslenen Başgün, “Siren sesini duydukları zaman bize yol versinler. Trafikte yol vermeyenler oluyor vatandaşlarımız şunu bilmeli yanan benim evim olabilir öyle yol vermeli, öyle yardımcı olmalı itfaiye ekiplerine. Bir de bizim olay yerinde söndürme tedbirlerimiz var vatandaşlarımızdan ricam bize müdahale etmesinler. İşlimizi zorlaştırıyorlar, bu konuda da vatandaşlarımız bilinçli olursa, duyarlı olursa seviniriz.”dedi.

  

Yangında hem alevlerin neden olduğu tahribatlar hem de insanların hatasından kaynaklanan zararlar, hem can hem de mal güvenliğini geri dönülemeyecek şekilde riske attığını belirten Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, “Yangın başladığında ne yapılması gerektiği ile ilgili olarak toplumun eğitimli olmasında fayda vardır.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol