Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

HOCA HASAN HAMAMI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sosyal medya hesabından restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Hoca Hasan Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ Belediyesi, Harput’un tarihi ve kültürel birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefi doğrultusunda tarihi eserlere yönelik çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda restorasyon kazı çalışmalarına başlanılan Osmanlı mimarisine uygun olarak 1632-1634 yıllarında inşa edilen Hoca Hasan Hamamı, Harput’un girişinde yüksek ve görkemli kubbesiyle yer alıyor. Mimari özellikleriyle dikkat çeken tarihi Hoca Hasan Hamamı, özgün kullanımına uygun olarak restore edilerek geleceğe taşınacak. KUDEB birimi tarafından büyük oranda yıkılmış olan tarihi yapıya yönelik restorasyon çalışmaları neticesinde kazı, temizlik ve sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından restorasyon çalışmaları da sona yaklaşıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Hoca Hasan Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Nadide bir yadigâr gibi emanet bildiğimiz kıymetli hazinemiz Harput’umuzu tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi haline getiriyoruz. Tarihi Hoca Hasan Hamamı'nı restore ederek aziz şehrimizin turizmine kazandırıyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol